Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
moze primer, koi kulturi se superiorni vo odnos na koi?Проблемот мислам не е до религијата туку до културата.
Некои култури се едноставно супериорни во однос на другите.
Европската во однос на американската и блискоисточната и јапонската во однос на пакистанската и индиската.moze primer, koi kulturi se superiorni vo odnos na koi?
vo evropska, imas znacitelna razlika juzna/severna, istocna/zapadnaЕвропската во однос на американската и блискоисточната и јапонската во однос на пакистанската и индиската.
moze primer, koi kulturi se superiorni vo odnos na koi?
Има, ама јас правам муабет како целина. Без разлика дали е Москва, Атина, Лисабон, Бриж, каде би одбрал дасе телепортираш доживотно? Во било кој од овие градови или во Сан Франциско, Техеран или Адана? Се разбира дека секаде има црни дупки - исклучоци, како на пример муџахедините во Горна или Долна Маоча што немаат никаква допирна точка со европска култура.vo evropska, imas znacitelna razlika juzna/severna, istocna/zapadna
isto i vo americka
i bliskoistocna - arapska, persiska, turska, evrejska
ne znam po koj osnov pravis muabet kako celina, koga 4te grada so gi spomna, sami megju sebe imaat debela razlika, i kulturna i tehno-ekonomska.Има, ама јас правам муабет како целина. Без разлика дали е Москва, Атина, Лисабон, Бриж, каде би одбрал дасе телепортираш доживотно? Во било кој од овие градови или во Сан Франциско, Техеран или Адана? Се разбира дека секаде има црни дупки - исклучоци, како на пример муџахедините во Горна или Долна Маоча што немаат никаква допирна точка со европска култура.
Да имаат, ама се под еден чадор - европска култура, исто како што Алабама и Калифорнија се под чадорот америчка култура. Се согласувам со тебе дека не е исто дали си во Москва, дали си во Лисабон, ама сепак и таму и таму си во Европа и можеш да најдеш голем број на сличности.ne znam po koj osnov pravis muabet kako celina, koga 4te grada so gi spomna, sami megju sebe imaat debela razlika, i kulturna i tehno-ekonomska.
megju tie so gi spomna i severna amerika ili bliski istok, jas bi odbral vtoroto, so mi e cel, posle proektov so go rabotam.
Дубаи - градот каде треба да пријавиш кога фамилија ти доаѓа на гости и каде ти треба дозвола за купување алкохолmegju tie so gi spomna i severna amerika ili bliski istok, jas bi odbral vtoroto, so mi e cel, posle proektov so go rabotam.
san francisko i site americki metropoli, tel aviv, dubai abu dabi, doha, jas ne bi gi stavil kako crni dupki, bas naprotiv.
ne znam koja ti e poentata, ama ajde, uste ova.Да имаат, ама се под еден чадор - европска култура, исто како што Алабама и Калифорнија се под чадорот америчка култура. Се согласувам со тебе дека не е исто дали си во Москва, дали си во Лисабон, ама сепак и таму и таму си во Европа и можеш да најдеш голем број на сличности.
Дубаи - градот каде треба да пријавиш кога фамилија ти доаѓа на гости и каде ти треба дозвола за купување алкохол.