Диле Јоргачев
Одделение за заштита на народот
- Член од
- 3 април 2017
- Мислења
- 8.693
- Поени од реакции
- 28.205
Абе другови,а што бидна со оној Русинот не му го паметам никот? Пиша нешто као заболел по втор пут и го снема или грешам?
@chef_cookАбе другови,а што бидна со оној Русинот не му го паметам никот? Пиша нешто као заболел по втор пут и го снема или грешам?
Подмолен е во вашата селективна перцепција.Добро, не знам дали сте свесни колку е подмолен вирусов. Прво, од кај две недели температура и пролив до исцедување. Човек, фудбалер, две недели едвај издржува, коски се направи. Жена, непушач, непијач, ...добра, добра, ја однеле со итна на инфективна. Да не ги редам колку од нив лично познавам (без разлика на возраст и животни навики), како сеуште повторувате за светската економија и Бил Геј. Аманте луѓе, вирусот постои и е многу подмолен. Кого ќе зафати е како во кладилница, баталете прикаските за придружни болести. Која е крајната цел (светска влада или нешто друго) не ми е битно кога гледам луѓе како паѓаат здрави прави.
Внимавајте на себе, само тоа ви го препорачувам и посакувам.
Мене лично не ми текиња.Подмолен е во вашата селективна перцепција.
Не ти било битно која е крајната цел, ама не си сакал да гледаш луѓе да се разболуваат (демек порано немаше болни и умрени).
Подмолен е во вашата селективна перцепција.
Не ти било битно која е крајната цел, ама не си сакал да гледаш луѓе да се разболуваат (демек порано немаше болни и умрени).
Кога ќе ја уништиш економијата, кога малите и средните фирми ќе затворат, кога народ ќе остане без пари за најосновни работи, кога ќе прекинеш ланец на снадбување со најосновни продукти, кога намерно ќе го блокираш здравството, кога народ ќе го држиш под стрес и затворен, последиците од тоа се МИЛИОНИ БОЛНИ и МРТВИ.
Значи вас ку* ве боли за крајната цел, ама не сте сакале да гледате 0.2% од популацијата дека умира, иако и претходно ист број умирале.
Подалеку од носот не гледате, па очекувајте 2021 уште посмртоносна да е и тоа благодарение на МЕРКИТЕ. Мерки кои вие ги барате и се надевате неосновано дека ќе помогнат, а за разлика од надежта, негативните последици од нив се гарантирани.
Да го избркаат глушецот, бараат цел силос да се запали. Одлично резонирање нема што и затоа заслужено ќе си го кркаме![]()
Не е ова можно, тука има најверојатно пневмонија со пропусти во лечењето. Не може млад здрав човек туку така да почине!![]()
Ковид хроника: Почина поранешниот началник на СВР Велес и долгогодишен припадник на ЕСЗ Тигар
Поранешниот началник на СВР Велес, велешанецот Игор Ангеловски почина синоќа на Инфективната клиника во Скопје како последица на ковид-19. Ангеловски беше хоспитализиран на инфективното одделение во велешката болница на 7 октомври, пишуваат велешките медиуми. Откако состојбата му се влошува...skopjeinfo.mk
Ковид хроника: Почина поранешниот началник на СВР Велес и долгогодишен припадник на ЕСЗ Тигар
Прегледај го приврзокот 271977
41 godisen decko, bez zapalen cigar, bez dignato casa alkohol, cel zivot posveten na sport na kik boks, na lov. Lecen uste od vtor ili tret den bolnicki.
Samo prodolzete so relativiziranje i neveruvanje. Site ke nastradame radi takvite kako vas. Da, vie shto merite koj kolku kolbasi izel vo zivotot.
Pocivaj vo mir, Igor.
Автоматски споено мислење:
Laboratorija Ramus - Skopje, za pola saat.
Zan Mitrev iten test itni rezultati (4 chasa) 12000.
Biotek sabajle test vecer rezultati 4000.
Автоматски споено мислење:
Ziveete vo paralelen svet za toa shto ne se poznavate eden so drug. Nesto slicno bese vo Skopje, dodeka na pocetok pocna covidov da hara niz Kumanovo, Debar, Tetovo, Prilep i taka natamu, Skopjani poima nemaa shto se slucuva na teren poradi toa shto realno eden skopjanec se znae so kolegite od rabota, eventualno komsii i nekoe drustvo ako go ima. Za razlika, vo pomalite gradovi sekoj so sekoj se poznava pa zatoa psiholoskiot pritisok e uste pogolem. Poradi toa shto sekoj den doznavas novi slucai, novi pocinati, sekakvi prikazni.
Глупости, овај скроз одлепи.-Ако претпоставиме дека имаме 5.000 активни случаи, кои, според вирулентноста на вирусот ако таа е 2-3, односно ако еден болен може да зарази двајца или тројца други, тогаш во следните три месеци би имале повеќе од 10.000 заразени дневно. Но, тоа е црното сценарио, ако нема мерки. Што би се случило со економијата ако во еден момент имаме 100.000 заразени. Тоа значи дека 100.000 луѓе нема да одат на работа и нема потреба од карантин за тие да седат дома. Едноставно, ќе бидат болни – рече Пановски.![]()
Пановски: Ако нема мерки, до крајот на годината ќе има 10.000 мртви од корона
Ако нема мерки, во Македонија до декември би имале 10.000 мртви од ковид 19, односно секој ден би имало по 100 погреби само од починати од корона вирус, предупредува професор-доктор Никола Пановски.-Ако претпоставиме дека имаме 5.000 активни случаи, кои, според вирулентноста на вирусот ако таа еfokus.mk
И после сите како пуштени од кафези ќе бидат. Пак отварање и непочитување, па пак раст и така...Ништо нема да се постигни со мерките, само психички ќе се пореметиме.
Лажна тревога,иако ги имав сите симтоми,дадов два негативни теста )))))Абе другови,а што бидна со оној Русинот не му го паметам никот? Пиша нешто као заболел по втор пут и го снема или грешам?
Се навикнав на живот со корона,и тоа е тоа ))))))Може не ја чита темава затоа што му крева паника