Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
@El profesor може мислење за оваа клима

GREE PULAR PREMIUM 18000BTU GWH18AGD-K6DNA1A/I-WIFY

Немам искуство со овој модел, знам дека им е понов модел кој што тек треба да даде кориснички искуства тука, а како што гледам со цената е 35,990 што ти е многу блиску до предлогот што ти го дадов со Тундрата 38,490 која е многу докажана низ годиниве кај корисниците тука кај нас. Воедно зошто имаш поголема квадратура -кај Тундрата имаш проток на воздух 1000м3 додека како што гледам кај Пуларот е 910м3, максималниот капацитет е 5800w додека кај Тундрата е 6000w.Фреонското полнење исто е на страна на тундрата. Да сумираме - цената на Пуларот е ок и прилично конкурентна, произведувачот исто така спаѓа во поквалкитетните кинески брендови кои што вредат да се погледнат, но за мала разлика добиваш многу подокажан модел со многу позитивни искуства поготово тука на форумов, воедно добиваш и доста подобри карактеристики за само 2500 ден плус поголема гаранција.
Се надевам помогонав колку толку.

може ли некој да ми каже инфо или разлика кај toshiba inverter климите, што е DC Hybrid Inverter технологија и Toshiba TWIN ROTTARY
Прашувам за моделот:
TOSHIBA SEYIA RAS-24J2KVG-E, кај него пишува дека е DC Hybrid Inverter технологија

Ист случај имав, ставив изолација со стиропор 10цм (со пур пена), уште не сум премачкал.
Zabelezavte li podobruvanje vnatre zatoa sto kaj nas mislam mnogu ladno propustuva bas od agolov na slika sto se gleda ni e kujna i vo zimsko vreme vo plockite nonstop ima kondenzacija

Последно уредено:
Zabelezavte li podobruvanje vnatre zatoa sto kaj nas mislam mnogu ladno propustuva bas od agolov na slina ni e kujna i vo zimsko vreme vo plockite nonstop ima kondenzacija
Подобрување има. Пред да ставам изолација на тој дел од собата на подот беше ладно, сега не е. Е сега чекам да дојде зимата па да видам разлика.

може ли некој да ми каже инфо или разлика кај toshiba inverter климите, што е DC Hybrid Inverter технологија и Toshiba TWIN ROTTARY
Прашувам за моделот:
TOSHIBA SEYIA RAS-24J2KVG-E, кај него пишува дека е DC Hybrid Inverter технологија
Или кој клима уред од овие два ми го препорачувате:
TOSHIBA SUZUMI PLUS RAS-22PKVSG-E
Прочитајте повеќе на http://timcomputers.mk/product/52b11303

или

TOSHIBA SEYIA RAS-24J2KVG-E

Или кој клима уред од овие два ми го препорачувате:
TOSHIBA SUZUMI PLUS RAS-22PKVSG-E
Прочитајте повеќе на http://timcomputers.mk/product/52b11303

или

TOSHIBA SEYIA RAS-24J2KVG-E
Сузуми ти е понапреден модел. Зависно намената. Треба да прецизираш што и каква потреба имаш. Ќе загреваш колкав простор, каков и ред др прашања. Инаку како прелиминарно секогаш е подобро понапреден наместо влезен модел.

Сузуми ти е понапреден модел. Зависно намената. Треба да прецизираш што и каква потреба имаш. Ќе загреваш колкав простор, каков и ред др прашања. Инаку како прелиминарно секогаш е подобро понапреден наместо влезен модел.
Би го користел за греење до околу декември (додека не е почната ладната зима, потоа имам котел на пелети), па и месец март, парил. Би загревал спрат од куќа ~50m2 без изолација, само со ПВЦ прозори.

Би го користел за греење до околу декември (додека не е почната ладната зима, потоа имам котел на пелети), па и месец март, парил. Би загревал спрат од куќа ~50m2 без изолација, само со ПВЦ прозори.
Во овој случај дефинитивно оди со Сузуми 22.

Зависи каков ти е просторот.Ако имаш повеќе соби ќе имаш драстична разлика од соба во соба.таа соба каде ќе го монтираш уредот ќе биде претопло и нема да имаш комфорт .топлината не фаќа кривини од соба во соба.чим цел простор е 50m2 претпостсвувам имаш ходник спална тоалет така да просторијата кај што ќе монтираш е одприлика 20 25 м2.знаеш 7.5kw во таа просторија што ќе прваи.Според мене мислам 2 уреди од 3.5 kw ќе ти биде идеално решение.имаш убав буџет па можеби и печката на пелети воопшто да не ја употребуваш.

Зависи каков ти е просторот.Ако имаш повеќе соби ќе имаш драстична разлика од соба во соба.таа соба каде ќе го монтираш уредот ќе биде претопло и нема да имаш комфорт .топлината не фаќа кривини од соба во соба.чим цел простор е 50m2 претпостсвувам имаш ходник спална тоалет така да просторијата кај што ќе монтираш е одприлика 20 25 м2.знаеш 7.5kw во таа просторија што ќе прваи.Според мене мислам 2 уреди од 3.5 kw ќе ти биде идеално решение.имаш убав буџет па можеби и печката на пелети воопшто да не ја употребуваш.
Собата кај што ке биде климата е 50м2 (дневна, кујна заедно споени), надвор од неа има плус ходник, купатило. Мислев да ја земам 7.5kw, па со отворена врата (понекогаш) да има мала топлина и во ходник. Целта не ми е климата да ми биде главно греење (не е можно со мојот распоред на куќата), туку заштеда на пелети (греење додека може на клима, или додека/ако има послабо зимо), нормално и ладење на лето.

Собата кај што ке биде климата е 50м2 (дневна, кујна заедно споени), надвор од неа има плус ходник, купатило. Мислев да ја земам 7.5kw, па со отворена врата (понекогаш) да има мала топлина и во ходник. Целта не ми е климата да ми биде главно греење (не е можно со мојот распоред на куќата), туку заштеда на пелети (греење додека може на клима, или додека/ако има послабо зимо), нормално и ладење на лето.
Ааа ок извини.лошо сум разбрал

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom