Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
Ако не е проблем само дополни дали ова би било примарно греење? И дали е ова една поголема просторија или целосна квадратура на куќата со засебни соби?
Сега за сега да, поголема просторија која би требало да се стопли, поточно 54квадрати е просторот, изолирана од сите страни, буџетот ја зафркава работава.. но доколку до 35к би можело поквалитетна клима не би се мислел.
Автоматски споено мислење:

Vo toj cenoven rang nebaraj klima 5kw za osnovno greenje.
Gree Pular Premium 18K e OK, ama e 35990.
Е баш ти фала, а ако не ти е проблем 18К поточно е? Претпоставувам поголема клима.. мислам за поголем простор или?

Ми треба клима со добра модулација. 20 квадрати, висина 2,5м, три ѕида надворешни. Ѕид 20цм, внатрешна изолација 5цм тервол и 12мм кнауф. Плафон 12мм кнауф и 20цм тервол. Под ламинат и 2цм стиродур. Прозори стари дрвени со двојно крило, задихтани со леплива (сунѓер) лента. Врата обична, дрвена, со гуми за дихтување.
Надворешна фасада засега нема, во план е наскоро 5цм стиропор или евентуално камена волна.

Сега за сега да, поголема просторија која би требало да се стопли, поточно 54квадрати е просторот, изолирана од сите страни, буџетот ја зафркава работава.. но доколку до 35к би можело поквалитетна клима не би се мислел.
Автоматски споено мислење:

Е баш ти фала, а ако не ти е проблем 18К поточно е? Претпоставувам поголема клима.. мислам за поголем простор или?
18K e 5kw

• Ми се допаѓа
Reactions: GT1
Здраво
Размислувам за топлинска пумпа , посто веќе имам парно со котел на дрва , дали некој прочитал некое искуство за Грее Версати 3 моноблок , или друг бренд во сличен ценовен ранг !
...сите ти испрепорачаа Т.П. Ама никој не ти кажа дека ако си на радијатори,а сам велиш си имал котел на дрва... значи 60-70ц на вода ти и да сакаш неможеш да се грееш на ТП!
Таа е за нискотемпературна инсталација! Не за гусани радијатори o_O (шала настрана,и алуминиумски да се... исто фајде).
По ова ќе видиш колку "квалитетен" совет доби тука!

...сите ти испрепорачаа Т.П. Ама никој не ти кажа дека ако си на радијатори,а сам велиш си имал котел на дрва... значи 60-70ц на вода ти и да сакаш неможеш да се грееш на ТП!
Таа е за нискотемпературна инсталација! Не за гусани радијатори o_O (шала настрана,и алуминиумски да се... исто фајде).
Poglupo mislenje nemam procitano...

Не знам што како али му предлагам на Џимеј пред 1година и 7 месеци една многу јака ствар ќе влажни гаќи,ќе свршава, за да нема плачки,да вкуси малку добра препорака на ватто али не ќе глумам курназ атанас ако е така страдај,и не ми доаѓај после да ми пишуваш овде па после баџото бил крив,не е баџото крив ти за ебање и тепање :boksix:

final_5c115714b472020012f69308_584283.jpg

1603819815327.png

Здраво, дали некој знае што е разликата помеѓу Midea MB-12N8D6-I и Midea MB-12N8D6-I.WIK ?

Ми треба клима со добра модулација. 20 квадрати, висина 2,5м, три ѕида надворешни. Ѕид 20цм, внатрешна изолација 5цм тервол и 12мм кнауф. Плафон 12мм кнауф и 20цм тервол. Под ламинат и 2цм стиродур. Прозори стари дрвени со двојно крило, задихтани со леплива (сунѓер) лента. Врата обична, дрвена, со гуми за дихтување.
Надворешна фасада засега нема, во план е наскоро 5цм стиропор или евентуално камена волна.
Toshiba Suzumi ili Shorai 13 ili poevtino Daikin ftxb35c

ucrown-ot so kolku ti modulira denovive?

Монтери на клими Св.Николе и околина, да предложи некој или да даде контакт?

Imam panelni radijatori delonghi , na drva so temperatura na vodata 50-65 se gream odlicno , denes bev vo greestore gi gledav TP versati i izgledaat seriozno , samo nema info koj protok na voda ima hidroblokot

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom