Јанг Бојс - Рома Х2 (1.44 квота)
ЈБ има просечен старт во лига, 2 победи и 2 нерешени со 3:1 гол разлика. Имаат доста повреди, генерално на хартија изгледаат две класи понеквалитетни од Рома. Рома од друга страна иако има повреди сепак солиден тим може да извади вечерва, Во лига имаат 2 победи и 1 нерешен (ако не ја сметаме утакмицата со Верона -службен пораз). 4 примени и 8 дадени гола на 3 утакмици. Очекувам сигурна победа. Јас лично ќе ја играм чиста 2ка. (2.4 квота).
Рапид Виена - Арсенал 2 (1.6 квота )
Рапид солидно ја почнаа сезоната во Австрија, во 4 натпревари имаат дадено 10 гола а примено само 3. Арсенал од другата страна има исото така солиден старт, 3 победи и 2 пораза ( од Сити и Пул). 8:6 гол разлика. Артета од кога седна на клупата добро се покажа во Куповите, освои ФА куп и со тоа обезбеди место во ЛЕ, и пред почеток на сезоната освои Комјунити шилд. Во лига купот ги помина Лестер и Пул. Очекувам Артета да влезе сериозно на овој дуел и да ги земе сите три бода. Јас лично оваа утакмица ќе ја играм 2Т22+ (1.85 квота)
Б.Леверкузен - Ница Т2 1+ (1.63 квота)
Очекувам доста тешка и интересна утакмица. Леверкузен не е баш у форма, 1 победа и 3 нерешени средби со 3 дадени и 2 примени гола. Се осеќа дека им фали Хавертз. Ница од другата страна е во океј форма, 4 победи 1 нерешен и 2 порази со 10 дадени и 9 примени гола. Кладилниците некако доста ја потценија Ница за овој дуел, иако Далберт е повреден, сепак мислам дека Гоури,Лопез и Рене Аделаид ќе успеат барем 1 гол да им дадат на Леверкузен. Х2 има убава квота (2.2) но би прескокнал конечен/двознак играње ова коло.
Лех Познан - Бенфика 2 (1.48 квота)
Лех има подпросечен старт на сезоната со 2 победи, 2 нерешени и 2 порази. 10 дадеби и 12 примени гола. На хартија исто така делува варем една класа послаб од својот противник. Бенфика од друга страна делува доста опасно. 4 победи, 13 дадени само 3 примени гола. Колку што можев да најдам по нет нема повредени играчи. Очекувам добра игра од португалците и рутинска победа.
Јанг Бојс - Рома Х2
Рапид Виена - Арсенал 2
Леверкузен - Ница Т2 1+
Лех Познан - Бенфика 2
Квота 5.59 (Спорт Лајф)
Лестер 1
Тотнем 1
Ми се фаворити од којшто очекувам сигурни победи само заради разликата во квалитет.
Со лестер и тотнем квота 9.9 (сл)