Како да си направите вебстрана?

• Креатор на темата Креатор на темата deXterche
  • Време на започнување Време на започнување
Дечки што е фората на правење страна од почеток од 0 , за разлика од страна преку WordPress,Blogger..

Маката е преголема .. Али ако видиш можеш да правиш страни преку вордпрес и да купуваш теплејтс страната ќе ти биде џам..

Ме интересира ова пошто планирам да се запишам на факултет нешто поврзано со хтмл,јава,цсс јазиците.. пошто доста добра услуга е оваа а и платена е..

Фората за правањe web страни од нула, е убаво, ама чисто за тебе и за колегите.
Да се знае дека разбираш тоа што го правиш.

CMS-ите( WordPress, Joomla..) се многу добри, и вооште не се за потценување. Во суштина ако веќе учиш инфоматика, подобро е да се насочиш кон PHP, не знам Java. Мислам дека таму има многу повеќе дефицит.

Бидејќи клентот не прашува и не го интерсира дали ти ќе му го направиш во код по код, или готов CMS ќе земеш.
Важно е да му мрда :D
Така да, со HTML ќе имаш преголема конкуренција.

Да ама ако немаш познавање од ХТМЛ и слично! тогаш во Јоомлата или Вордрпес си многу ограничен... така да брат за добар webprobramer ти треба буквално се! :D

Да ама ако немаш познавање од ХТМЛ и слично! тогаш во Јоомлата или Вордрпес си многу ограничен... така да брат за добар webprobramer ти треба буквално се! :D

За Joomla има само едитирано
Но за Wordpress не се согласувам.
Можеш доста многу да го едитираш. Само треба малко да се изпомачаиш со PHP-то :)

Dali moze nekoj da mi kaze kade mozam da kupam domain .mk??
fala od napred :*
--- надополнето: 18 јануари 2014 во 01:10 ---
Dali moze nekoj da mi kaze kade mozam da kupam domain .mk??
fala od napred :*

Имам едно прашање можеби е за овде можеби не, многу познавања од програмирање неам ама имам желба да си го решам проблемов и да научам. Проблемот е, како можам да едитирам најлесно темплејт, боја, текст и такви работи.

Имам едно прашање можеби е за овде можеби не, многу познавања од програмирање неам ама имам желба да си го решам проблемов и да научам. Проблемот е, како можам да едитирам најлесно темплејт, боја, текст и такви работи.
Не ти треба програмирање. Цсс и хтмл не се програмски јазици. Научи ги нив, имаш милион можности за учење на нет, и ќе знаеш да си едитираш едноставни ствари.

Дајте бе некое добро туторијалче за поврзување на доменот со Worldpress?

Дајте бе некое добро туторијалче за поврзување на доменот со Worldpress?

vlezi u godaddy ili kaj so ti e kupen domejnot smeni nameservers od noviot hosting so ti gi pratile na mail koga si go kupil, logiraj se u hostingot posle i dodaj go domainot, pisi na youtube how to add new domain to cpanel i ke ti izlezat dosta

Има некој со врши вакви курсеви односно учење на хтмл?

Да прашам... Дали ако си изработиш блог/страница на wordpress или слично, можеш подоцна да ја регистрираш твојата страница да завршува само со .com ??? Ич не ми е јасно, знам дека може смешен сум, ама тоа е...

Да прашам... Дали ако си изработиш блог/страница на wordpress или слично, можеш подоцна да ја регистрираш твојата страница да завршува само со .com ??? Ич не ми е јасно, знам дека може смешен сум, ама тоа е...
Можеш. Ќе и направиш да редиректира до .com домеинот

За почетници и луге кои не се упатени во програмирање препорачувам вордпрес, вика, блогер...
А за тие што знаат хтмл, цсс, јаваскрипт и се во средно или на факултет секој нека се надоградуваат се повеќе.

p.c. Му давам предност на хтмл со цсс и јс него на овие engines за креирање сајстови

Zdravo decki.
Nekoj od vas slucajno da ne znae kako i da se kupi domain name bez da ja hostam stranata na nivniot sajt. Probuvam sam da si hostam strana ali slabo ide i mi treba da e bezplatno zasto seuste ucam i go nemam toj luksuz.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom