Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
Епа како според сите шифри се сосема исти кај нас што се нуди и во холандија како што е наведено инфото ?
Или холандсково не чини ама италјанското е океј...
Има да го издува пуларот за доручек а ферито за вечера
Samo si zaboravil da napises sto se nudi kaj nas (koja vnatresna i nadvoresna kako SET) i deka toa se ako tebe ti se gleda kako isto so ova na wasco.nl i negledas ja gledam deka se dve razlicni setovi....i pazi, vo .NL cenata na toj Haier kako SET (vnatresna+nadvoresna) e 1900evra a kaj nas 800eu
Автоматски споено мислење:

Nekoj iskustvo ?
Ke cekame od tebe iskustvo prv da ja probas ne samo reklami da pravis ;)

Korisnik od sosedstvoto so poveke modeli kako Midea, Fujitsu i korisnik od skoro na G-Tech objasnuva svoe licno iskustvo za mnogufalenata Modulacija i kako taa se cuvstvuva koga e zima i se greete.
Modulacija.jpg

Последно уредено:
Пријател фала.

Иако темава не е смешна, доста и кубури се пукаат, морам да се насмеам. :icon_lol:
Ако продолжам да дискутирам- споменувам за оваа тема, некој да не ме нарече К. Нордик, па како аналогија на култниот филм со Клин Иствуд - Убавиот - Грдиот - Злобниот
овдека ќе добиеме Греачо - Нордико - ? За третиот вие поискусните поарно ќе напишете. :masa:
Dobro e ako te krstat Nordico.... ama barem da se nasmeeme,

леле приказни за мали деца од некој си КОРИСНИК
пази ја измамата и манипулацијата од ИСКУСНИОТ член погоре

МИДЕЈАТА(школски пример за работа на инвертер) на 24 работела цело време без да исклучи со 300 вати а Гтеч со 500 вати не пишал дали работела цело време или исклучувала.
ако МИДЕЈАТА надополнувала со 300 вати значи толку просторот има загуби.
ако просторот е ист,со исти топлински загуби од 300 вати
како може сега Гтеч да работи со 500 вати.
или мерачот не му е точен или не работела цело време т.е работи па гаси(ОН ОФФ) па СЕГА ПАЗИ,НЕМАЛ осечај непријатности у простору...
целиот загреан и нозете...ЛАЖЕЊЕ И МАНИПУЛИРАЊЕ

СРАМОТА

Последно уредено:
леле приказни за мали деца од некој си КОРИСНИК
пази ја измамата и манипулацијата од ИСКУСНИОТ член погоре

МИДЕЈАТА(школски пример за работа на инвертер) на 24 работела цело време без да исклучи со 300 вати а Гтеч со 500 вати не пишал дали работела цело време или исклучувала.
ако МИДЕЈАТА надополнувала со 300 вати значи толку просторот има загуби.
ако просторот е ист,со исти топлински загуби од 300 вати
како може сега Гтеч да работи со 500 вати.
или мерачот не му е точен или не работела цело време т.е работи па гаси(ОН ОФФ) па СЕГА ПАЗИ,НЕМАЛ осечај непријатности у простору...
целиот загреан и нозете...ЛАЖЕЊЕ И МАНИПУЛИРАЊЕ

СРАМОТА
Nema opravanje od neuki luge, covek edno mu zbori, toj zapnal ko slep za stap.
Ne se raboti za zagubi, se raboti za temperaturata na izduv. Zatoa e potrosuvackata 500W.....alooooo.

I malce diskusija od komsiite kako modulira Vivax kako toa uvek trosi malku bilo da e +10 ili -10 :facepalm:
Modulacija LG Vivax2.jpg

Во име на вистината, цитираните објави од другиот форум, и јас ги прочитав пред некој ден, вистински се објавени.
Вистинити се колку и на овој форум.
Не играм покер на " поверење" , не се колнам " у најмило" .

Samo si zaboravil da napises sto se nudi kaj nas (koja vnatresna i nadvoresna kako SET) i deka toa se ako tebe ti se gleda kako isto so ova na wasco.nl i negledas ja gledam deka se dve razlicni setovi....i pazi, vo .NL cenata na toj Haier kako SET (vnatresna+nadvoresna) e 1900evra a kaj nas 800eu

Ke cekame od tebe iskustvo prv da ja probas ne samo reklami da pravis ;)

Korisnik od sosedstvoto so poveke modeli kako Midea, Fujitsu i korisnik od skoro na G-Tech objasnuva svoe licno iskustvo za mnogufalenata Modulacija i kako taa se cuvstvuva koga e zima i se greete.
Прегледај го приврзокот 271218
Хахахахахахахахахахахахахахахахахахахахахахахахаха кој ти е измислениов лик? Ако овој сега со g-tech оди без чорапи дека му е мнпгу топло со грее? А со мидеа дури и со чорапи му студело А на работа fujitsuto и преку патики/кондури го осеќа дека му е ладно на ноџињата?? Леле стрелчо ова од лик како тебе ( со огромно познавање на клими и одлично баратање на интернетот за се околу климите ) не го очекував искрено.. а ботов твој SV B едвај чека да пишеш некој коментар одма го “мава “ 2 партии на коментарот.
- и не ја рекламирам хаиерот него во дилема сум веќе 3 месеци каква клима да земам. И се решив или тундра грин или shorai edge.

Хахахахахахахахахахахахахахахахахахахахахахахахаха кој ти е измислениов лик? Ако овој сега со g-tech оди без чорапи дека му е мнпгу топло со грее? А со мидеа дури и со чорапи му студело А на работа fujitsuto и преку патики/кондури го осеќа дека му е ладно на ноџињата?? Леле стрелчо ова од лик како тебе ( со огромно познавање на клими и одлично баратање на интернетот за се околу климите ) не го очекував искрено.. а ботов твој SV B едвај чека да пишеш некој коментар одма го “мава “ 2 партии на коментарот.
- и не ја рекламирам хаиерот него во дилема сум веќе 3 месеци каква клима да земам. И се решив или тундра грин или shorai edge.
Dusko Dugousko ...citaj i nauci nesto za promena

Izborot ti e neverojaten, dali da zemam VW Polo ili BMW M4.
Ama izgleda ke zemam Polo, BMW-to ke trosi mnogu.

Типон на српскион форум или босански не ми текнува кој беше, душата му изваде на 09 АЕМИ во 60m2 ставена муе :))))))))
Me supcis ili gi supcis drugive deka nema da najdat sto i kako gree ?
60m2 gree so 2 klimi i mu stojat vo potpisot, i dvete mu se utka

COPот е поголем ако е потрошувачката поголема(i predadenata toplina e pogolema tuka)...така вика Панасоник
COP pana.jpg

Attachments

• COP pana1.png
    COP pana1.png
    74,3 KB · Прегледи: 20
Последно уредено:
  • Ми се допаѓа
Reactions: GT1
Izborot ti e neverojaten, dali da zemam VW Polo ili BMW M4.
Ama izgleda ke zemam Polo, BMW-to ke trosi mnogu.
Еве го bmw m5, троши колку ќе му ставиш пелети. А со shorai edge 16ka во 50 квадрати нема да има потреба ич да го палам bmw-то. И јебига може да се дозволи климиче од 60к-65к боље јапанец него кинез.

Attachments

• 3CAE797B-0D5F-4546-988C-F55185CE3F48.jpeg
    3CAE797B-0D5F-4546-988C-F55185CE3F48.jpeg
    1,3 MB · Прегледи: 21

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom