Законот на Телема

Член од
24 октомври 2013
Мислења
12.192
Поени од реакции
26.997
Тажно е да се гледа како некој сака да си ги лечи фрустрациите и повреденото его на овој начин....
Мене ми мириса дека е старото другарче @Бог, што пред и по тоа имаше уште неколку профили. Не знам зошто му враќате! :)

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.319
Поени од реакции
12.335
Мене ми мириса дека е старото другарче @Бог, што пред и по тоа имаше уште неколку профили. Не знам зошто му враќате! :)
Ми се виде мене темата таман за да напишам што мислам за сето тоа...
Понекогаш удирам „цитирање“ за да не ми виси мојата размисла во воздух и било кој што дошол некако до темава барајќи Бафомет или било што друго, да не се чуди за што зборувам и од каде... + да го задржам на форумов малку дури и да не е член.

Сарказам и зезање имало низ годините од многу ликови, ништо страшно... и тоа е дел од форумов :) Кроули како Пророк не се лути (ниту пак боговите- како старите пророци низ времињата, па да се бара „смрт за неверници“ и „богохулење“ и омраза кон другоста.
Ново време, еонот на Детето, Законот на Телема ти вели: се е игра, што да правиш... :)

H

Hyperion VI

Гостин

Ми се виде мене темата таман за да напишам што мислам за сето тоа...
Понекогаш удирам „цитирање“ за да не ми виси мојата размисла во воздух и било кој што дошол некако до темава барајќи Бафомет или било што друго, да не се чуди за што зборувам и од каде... + да го задржам на форумов малку дури и да не е член.

Сарказам и зезање имало низ годините од многу ликови, ништо страшно... и тоа е дел од форумов :) Кроули како Пророк не се лути (ниту пак боговите- како старите пророци низ времињата, па да се бара „смрт за неверници“ и „богохулење“ и омраза кон другоста.
Ново време, еонот на Детето, Законот на Телема ти вели: се е игра, што да правиш... :)
Што значи по Света Кабала ако го сонуваш Алистер.К "те среќава на улица и ти бара 50€ на заем за неговите лекарства"?Мора да има некое значење сигурно,побарав мислење и од други авторитети,соновници,ама сакам и од вас?

Член од
3 март 2020
Мислења
2.413
Поени од реакции
5.066
Што значи по Света Кабала ако го сонуваш Алистер.К "те среќава на улица и ти бара 50€ на заем за неговите лекарства"?Мора да има некое значење сигурно,побарав мислење и од други авторитети,соновници,ама сакам и од вас?
Ќе се скараш со Кроули :D

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Воопшто е небитно кој е, пак ќе кажам - Тажно е да се гледа од страна како некој си лечи фрустрации и суета мислејќи дека ќе исмее нешто како што е Телемата...
Мене не ми пречи, напротив, како и други пред него, допринесува да се зборува за Телемата, а тој што сака да ги дознае фактите, не застанува кај нечива саркастична провокација.

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.319
Поени од реакции
12.335
Во самиот вовед има информации за Дионисиј Роџерс и за што ќе се расправа во предавањето... :)
Интересно предавање ... многу информации од размилични временски рамки.

H

Hyperion VI

Гостин
Воопшто е небитно кој е, пак ќе кажам - Тажно е да се гледа од страна како некој си лечи фрустрации и суета мислејќи дека ќе исмее нешто како што е Телемата...
Мене не ми пречи, напротив, како и други пред него, допринесува да се зборува за Телемата, а тој што сака да ги дознае фактите, не застанува кај нечива саркастична провокација.
Така е ја малку напнав,оти не знам дали сте религија или философска школа,али ве поштуем,знам дека сте малубројни и тајни и сите ги купуваат вашите книги :) Не замерувајте,простете ако ве навредив со нешто.
Иначе не лечам фрустрации само не можам да си ги поврзам Liber OZ i Liber XV,ај помогнете?(ова смее да се коментира,не е класа А:) )

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.319
Поени од реакции
12.335
Иначе не лечам фрустрации само не можам да си ги поврзам Liber OZ i Liber XV,ај помогнете?(ова смее да се коментира,не е класа А:) )
Што имаат врска фрустрациите, лошиот сарказам и скриената омраза твоја што ја презентираше уште во старт тука во однос на Телема, Кроули, О.Т.О. и се останато (и стојам на ставот дека тоа е апсолутно непотребно), со тоа што не можеш да поврзеш она што е кажано во Liber Oz и текстот од Гностичка Миса?

Можеби и не може да се поврзат тие две книги... се си бидува.

Никој не ги купува нашите книги. Под наши, мислам на О.Т.О. Македонија.
Така, бесцелно имаме луѓе кои преведуваат телемитски книги на македонски јазик. :)

Член од
3 мај 2019
Мислења
19.543
Поени од реакции
10.516
Така, бесцелно имаме луѓе кои преведуваат телемитски книги на македонски јазик. :)

Жално, навистина :(:(:(....но многу се тешки за разбирање за обичен човек кој прв пат се среќава со телема:)

H

Hyperion VI

Гостин
Што имаат врска фрустрациите, лошиот сарказам и скриената омраза твоја што ја презентираше уште во старт тука во однос на Телема, Кроули, О.Т.О. и се останато (и стојам на ставот дека тоа е апсолутно непотребно), со тоа што не можеш да поврзеш она што е кажано во Liber Oz и текстот од Гностичка Миса?

Можеби и не може да се поврзат тие две книги... се си бидува.

Јас ништо не разбирам од вашите адети¿Но...во суштина научив нешто од оваа конверзација ;)
Врабецот(Ра-Хоракти) е архетип на кој му се клањате,а нема Бог освен човекот.Благодарам за репликата.

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.319
Поени од реакции
12.335
Јас ништо не разбирам од вашите адети¿Но...во суштина научив нешто од оваа конверзација ;)
Врабецот(Ра-Хоракти) е архетип на кој му се клањате,а нема Бог освен човекот.Благодарам за репликата.
Секој човек разбира доволно во својот универзум на дејствување за Телема, магика и новото време, но тебе како да нешто те мачи - а се мислам дека сигурно има друг начин за да се реши работата што те турка со лошиот сарказам и јаловиот обид да пробаш да накалемиш твои размисли како апсолутни вистини за Телема и новото време ...
и сето тоа мислам дека може да се реши на многу поразумен и на многу попријателски начин... нели? ;)

Реков лошиот сарказам и обидите за исмевање - ништо не прават. Градење кула чии темели се во песок... нема потреба.

Ра-* е било што, за било кој. За христијаните сигурно би било... што знам уште еден симбол за сатаната :)
Не би расправал дали е архетип, божество, измислен симбол кованица од други симболи, инспирација или било што друго...

Не знам кој се „клања“ на Ра-Хоракти... јас сигурно не. Така да тоа множината што ја користиш, не оди
...

„Нема бог освен човекот“.
- Liber Oz (
Observations on Liber OZ By Sabazius )

„Нема дел од мене кој што не е од боговите“
-
Liber XV, Гностичка Миса на E.G.C.

Оди па сега поврзувај, претходно спомна дека тоа ти е проблемот...

Последно уредено:

Kajgana Shop

На врв Bottom