Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

C

CoolIris

Гостин
Мене не ми е поентата на тоа - еј Албанците се криви, ни ја качија бројката и од тогаш никогаш не ја вративме под контрола...
Мене ми е поентата - еј не може да се спроведуваат било какви стратегиски мерки, кога важат по етнички и религиозен клуч, односно според двојни аршини.
А, ова е веќе друг муабет. И да, вака формулирано има смисла. И се согласувам.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.527
Поени од реакции
85.042
Ех судбина моја....се на истите ад хоминем пациенти налетувам.

Да си ми здрав и жив ти Берикче, за Албанците не се секирај :love:
не налетувај
оди си од тука
да не те гледам

Член од
7 јануари 2015
Мислења
963
Поени од реакции
634
Проблемот е во двојните аршини како и секогаш.
За кафичи, дискотеки, кабареа, биртии you name it можат да работат без маски и лабаво со милион непознати, без никакви ограничувања (само на хартија се и за пред тв).Добро, некои локали, нели дека законот е ист за сите.
А за хотеливе домашни веселби , крштевки и свадби со список познати - не (би помислил некој сакаат целосно да не донесат до ладен однос и губење полека комуникација со и тој мал дел блиски кои имаш добар муабет, едноставно роботизирање , куча посо) .

И после ќе гледаме угостителиве дел се зајачале со уште некој џип или реновирале , а другите ззатвориле.
Здрава конкуренција.

Или пак маркети, бутици (чекаш ред по 20 мин за ебана кошула да пробаш).

Истото е и за кладилници и казина.Од друга страна школите не работат.

Ок е, имаме болест , заебана е, ама не мораа и тука користење за други цели.
Зошто чекате со саати. Дојдете во Тетово и пазарувајте си без чекање. Тетово нема такви редови. А и маска не мора да носите!

Sent from my YAL-L21 using Tapatalk

Vartolu

makoto 誠 chu 忠義
Член од
29 декември 2007
Мислења
15.360
Поени од реакции
6.044
Едно не ми е јасно.

Кина толку населена земја, само во Вухан вирусот. Запре во Вухан.

Додека светот бележи постојан раст, Кинезиве пријавуваат по 100 случаи денот..

Малце е чудна таа работа..Искрено кажано....

Член од
12 март 2009
Мислења
20.868
Поени од реакции
17.108
Хрватска започна со масовна вакцинација против ГРИП ама СЕГА, веројатно да не се оптеретува во Ноември ( кога се очекува наплив на Корона)здравствениот систем плус со грип, а кој може да има и слични системи со К19... кај нас се молчи за тоа, дали сметаме дека од грипот треба да се вакцинираме кога ќе дојде во форма на пандемија ???

Последно уредено:

TrendS

Work Smart, Not Hard
Член од
14 декември 2018
Мислења
4.419
Поени од реакции
30.017
Хрватска ѕапочна со масовна вакцинација против ГРИП ама СЕГА, веројатно да не се оптеретува во Ноември ( кога се очекува наплив на Корона)здравствениот систем плус со грип, а кој може да има и слични системи со К19... кај нас се молчи за тоа, дали сметаме дека од грипот треба да се вакцинираме кога ќе дојде во форма на пандемија ???
Хрватска е во ЕУ. Вакцинација од грип на време.
Кај нас ни В од вакцина за грип. Општо во цел свет има дефицит.
Којзнае дали воопшто ќе има доволни дози за ризичните групи и медицинариве.
И многу важно што вакцина ќе стигне кај нас, да не биде за Индиско тржиште како пред некоја година.
Лично сметам дека треба сите да примиме вакцина против грип оваа година....доколку има доволно дози, но чисто се сомневам.

Член од
9 април 2007
Мислења
1.278
Поени од реакции
979
Едно не ми е јасно.

не бе..

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.205
Хрватска е во ЕУ. Вакцинација од грип на време.
Кај нас ни В од вакцина за грип. Општо во цел свет има дефицит.
Којзнае дали воопшто ќе има доволни дози за ризичните групи и медицинариве.
И многу важно што вакцина ќе стигне кај нас, да не биде за Индиско тржиште како пред некоја година.
Лично сметам дека треба сите да примиме вакцина против грип оваа година....доколку има доволно дози, но чисто се сомневам.
Пa зaр се будaли oд фaрмaкo кoмпaнии дa прoизведувaaт милијaрди вaкцини сo пoнискa ценa кoгa у време нa вaквa пaникa мoжaт дa прoизведувaaт мнoгу пoмaлку нo мнoгу пoскaпи вaкцини и крaј истo дa зaрaбoтaт сo мнoгу пoмaлку труд и инвестиции.Знaеш,кoгa се дефицитaрни вaкцините се кaлупaт пaри

TrendS

Work Smart, Not Hard
Член од
14 декември 2018
Мислења
4.419
Поени од реакции
30.017
Пa зaр се будaли oд фaрмaкo кoмпaнии дa прoизведувaaт милијaрди вaкцини сo пoнискa ценa кoгa у време нa вaквa пaникa мoжaт дa прoизведувaaт мнoгу пoмaлку нo мнoгу пoскaпи вaкцини и крaј истo дa зaрaбoтaт сo мнoгу пoмaлку труд и инвестиции.Знaеш,кoгa се дефицитaрни вaкцините се кaлупaт пaри
Затоа и очекувам дека ќе имаме ептен мала ограничена бројка на дози.

Член од
17 август 2009
Мислења
3.685
Поени од реакции
5.315

Геро мајсторе

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.205
Некa вoведaт пoвтoрнo пoлициски чaс,aмa некa oбјaвaт еднo 2-3 сaaтa пoрaнo,дa си ибaт мaјкaтa луѓе пo пaзaри,Стoкoмaк,Кaм и oстaли гнездa нa Кoвид 19

Член од
12 март 2009
Мислења
20.868
Поени од реакции
17.108

Геро мајсторе
кафеаните и лумперајот се исто Мотор на стопанството, како Урбаната Мафија...

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.745
Поени од реакции
18.495
Почитуван постар колега (така делуваш), благодарам на сугестијата. Јас би Ви сугерирала, подобро да читате! Поздрав.
Добро читам јас, линкот кој го постираше сугерира дека студиите не се доволно добри т.е. дека се работи за асоциација на витамин D со подобри исходи при ковид и со тоа се намалува важноста т.е. се става сомнеж на успешноста на витаминот D, она што јас го постирав од друга страна е нешто сосема друго, клиничка студија- третман на ковид пациенти наместо потенцијална корелација или обратно казуален феномен.

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.485
Поени од реакции
31.027
Едно не ми е јасно.

Kina ima komunisticki rezim sho manipulira so podatocite.

Kajgana Shop

На врв Bottom