Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
Коментарите кои ги давате со кои ги негирате другите и производители на клими, а и учесници во дискусијата, иако даваат живост на форумот, кога би биле поткрепени барем со еден аргумент, би биле " полн погодок" .
Како тазе корисник на Митсубиши СФ 25 ВЕ, кој е купен претежно за ладење на просторија од 15 квадратни метри, сум незадоволен од автоматскиот режим на електрониката, пред се, поради тоа што веднаш утредента почна да мириса, иако беше стара само три дена. А за сиромашните можности на далечинското, немам коментар.
Затоа препорачувам, а го практикувам и на Панасоникот од 2004-та, да дува барем 15-на минути на вентилатор пред да го изгаснам.

Како тазе корисник на Митсубиши СФ 25 ВЕ, кој е купен претежно за ладење на просторија од 15 квадратни метри, сум незадоволен од автоматскиот режим на електрониката
Verojatno retko koja 2,5-ka bi se snašla vo tie 15m2 na ladenje, premalku e taa kvadratura za bilo koj vlezen model ili za sredna klasa, teško tuka bi se snašle i najskapite. Na greenje verojatno će bide podobro ako ima prostor pred klimata da go isfrla toplioit vozduh što podaleku od sebe....
Na što mirisa? Ednostavno nemala vreme da fati muvla, verojatno mirisa nekoja plastika ili možebi ušte pološo na pregreana elektronika! Ako e vtorovo vikaj servis da proveri što se pregreva.

Verojatno retko koja 2,5-ka bi se snašla vo tie 15m2 na ladenje, premalku e taa kvadratura za bilo koj vlezen model ili za sredna klasa, teško tuka bi se snašle i najskapite. Na greenje verojatno će bide podobro ako ima prostor pred klimata da go isfrla toplioit vozduh što podaleku od sebe....
Na što mirisa? Ednostavno nemala vreme da fati muvla, verojatno mirisa nekoja plastika ili možebi ušte pološo na pregreana elektronika! Ako e vtorovo vikaj servis da proveri što se pregreva.

Во однос на квадратурата, кога нема никој во собата, вратата према ходник ја држиме отворена, така да често просторот е 25- 30 квадрати. Ја поставуваме помеѓу 23-25 степени. Собата е свртена према југ, има балкон и стаклен дел од 6 квадрати. Нови пвц прифили и термопан стакла со К фолија сонце директно грее од 10-15 часот. Климата има со што да се " занимава ". Во најтоплиот период од летово трошеше по отприлика 4 кв. Работеше од 10- 20 часот. Прилично точно одржуваше зададена температура, поставена рачно на 2-ра или 3-та брзина, према потреба.
Во однос на мирисот, мирис на застоена влага, добро го познавам, а и нели наликува и на мирис во автомобил, ако не издува климата пред гасење.
Се појави веќе по вториот ден откога ја поставив на автоматска работа. Тој режим не ја суши внатрешната единица пред да се изгасне климата. Затоа ја поставувам на 15-минутно сушење пред гасење, за жал мора лично присаство.
Во однос на далечинскиит управувач, посиромашен и понеквалитетен е од Панасоникот од 2004 год.....

Поздрав до сите на форумот.

Искрено, го прочитав целиот форум и пак не успеав да дојдам до одговор на мојата дилема. Па ве молам за помош?

Дали станот со распоред и квадратура дадена на сликата можам да го топлам со 2 клими? Потребна ми е нормална температура во сите соби. А и буџетот ми е ограничен, максимум 1000 Е.

Станот се наоѓа во Битола, е новоградба, главната позиција е запад, со дневна на југ и една детска соба на север. Станот има одлична изолација, со добра нова ПВЦ дограма но малку е негативо што станот е на први спрат но под мене се визби.

Ваше мислење? Искрено Stan_Plan.jpgВи благодарам

Поздрав до сите на форумот.

Искрено, го прочитав целиот форум и пак не успеав да дојдам до одговор на мојата дилема. Па ве молам за помош?

Дали станот со распоред и квадратура дадена на сликата можам да го топлам со 2 клими? Потребна ми е нормална температура во сите соби. А и буџетот ми е ограничен, максимум 1000 Е.

Станот се наоѓа во Битола, е новоградба, главната позиција е запад, со дневна на југ и една детска соба на север. Станот има одлична изолација, со добра нова ПВЦ дограма но малку е негативо што станот е на први спрат но под мене се визби.

Ваше мислење? Искрено Прегледај го приврзокот 268672Ви благодарам

Две инвертер клими да купиш обавезно, да ги поставиш во дневна и една спална соба, а и две панелни греалки, за другите соални соби, да догреваат по потреба.

некој нека го постира оној лист од еуровентот што е тргнат од страната на гри каде што стоеше дека амберот дава 3,2кв на -10
Амберот што се продава на клими мк нема еуровент сертификат
Еве Амбер но со поинакви ознаки кој има еуровент сертификат
amb.png

Attachments

TOSHIBA Suzumi Plus inverter клима уреди (R32):

• A++ / А+ висока енергетска класа при ладење /греење
• зголемени капацитети и опсег на работа на ладење /греење
• најнова Toshiba TWIN ROTTARY компресорска технологија
• COP = 3,61 и SCOP = 4,40 фактори на ефикасност
• 7 во 1 IAQ антибактериски филтрирачки систем, функција на самочистење
• „3D smart” проток на воздух
• ”dustless coil coating” премаз на изменувачот од внатрешната единица за нефаќање на прашина
• Eurovent сертификат
• опсег на работа ладење – надворешна температура од -10 ÷ 46°C
• опсег на работа греење –надворешна температура од -15 ÷ 24°C

• Најголем избор на премиум инвертер клима уреди во Енергија доо од светските лидери за греење, ладење и климаризација
  • Над 25 модели со фактор на ефикасност COP>3.5 како услов за добивање на субвенција на Град Скопје и Град Кичево од 62.000,оо ден.
100720_EnergijaGif2.jpg

Ве очекуваме во нашите салони на ул. Лондонска 1А, Скопје или во ново отворениот продажен салон на Енергија во Визбегово (до Пантер Мис) (инвертер клима уреди, топлински пумпи, VRF системи, чилери, вент.конвектори итн.) или контактирајте не на info@energija.com.mk или на 02/3061-466.
*Акцијата трае додека има залиха.

За било какви дополнителни информаци, обратете се на info@energija.com.mk или телефонските броеви:
+389 (0)2 3061 466
+389 (0)2 3061 467
+389 (0)72 213 590

http://energija.com.mk/

Amberot Za cenata nudi najmnogu .
Ima test od 2.5kata od oficijalna eurovent laboratorija . Najsilna e od site 2.5ki nordik klimi

значи решена мистеријата на Гри.

прави 3,5 клима,ама ја декларира како 2,5 и на сите тестови е прва.
исто прави 5,5 амбер ама ја деклрарира 3,5
па се чудите после кога ќе ви кажат па подобра е од фери 5,5 и од сите 5,5 на пазарот :)

и со тоа се прави фама,се пере мозок на неупатени потрошувчи
годишна потрошувачка од над 2600 к/ч а пишале А+ ПА НЕМОЈ БРЕ ТОЛКУ ДА ЛАЖЕТЕ

значи не се мачите и не губете време по продавници,едноставно знаете што сакам да кажам :)
немам ништо против Стрелец или Гри,ама претерувате со лажните информации

значи решена мистеријата на Гри.

прави 3,5 клима,ама ја декларира како 2,5 и на сите тестови е прва.
исто прави 5,5 амбер ама ја деклрарира 3,5
па се чудите после кога ќе ви кажат па подобра е од фери 5,5 и од сите 5,5 на пазарот :)

и со тоа се прави фама,се пере мозок на неупатени потрошувчи
годишна потрошувачка од над 2600 к/ч а пишале А+ ПА НЕМОЈ БРЕ ТОЛКУ ДА ЛАЖЕТЕ

значи не се мачите и не губете време по продавници,едноставно знаете што сакам да кажам :)
немам ништо против Стрелец или Гри,ама претерувате со лажните информации
Kako sto si napisal i jas nemam nisto protiv nikoj ama faktite kazuvaat drugo eve edna slika eden drugar od bitola mi ja isprati...
Ajde sega pocnete so kukajne kako gi lazat,kako ne cinat kako bile ne znam kakvi ! samo tosiba,mitsubusi cinele ama.bile 1500-2000€ i bile skapi za nas.standard itn...

Attachments

• Screenshot_20200930_183604.jpg
    Screenshot_20200930_183604.jpg
    234,9 KB · Прегледи: 77
Kako sto si napisal i jas nemam nisto protiv nikoj ama faktite kazuvaat drugo eve edna slika eden drugar od bitola mi ja isprati...
Ajde sega pocnete so kukajne kako gi lazat,kako ne cinat kako bile ne znam kakvi ! samo tosiba,mitsubusi cinele ama.bile 1500-2000€ i bile skapi za nas.standard itn...
Vidi druze i jas nemam nisto protiv Gree vprocem imam i Gree klima TST rebrendirana Gree no edno da sme na cisto Gree vo Makedonija e megu najprodavanite klimi ne zatoa sto se najdobri Tuku bidejki se najpristapni po Cena Vs Kvalitet nie nemame standar za pokvalitetni klimi i zatoa Gree i Vivax se najprodavani vo Mk a ne zatoa sto se najdobri ima mnogu podobri klimi od Gree i Vivax no za zal tie klimi se 5 pati poskapi.

Одвде се работи за Тендер на објект наполовниот понудувач зема ... Зато во СК врија згради со Gree - Vivax сте виделе негде Mitsu, Daikn, Toshiba ? цела зграда тендерод ќе биде WoW

Две инвертер клими да купиш обавезно, да ги поставиш во дневна и една спална соба, а и две панелни греалки, за другите соални соби, да догреваат по потреба.

Ти благодарам на одговорот.

Но сега прашањето е, дали има шанса ваков стан да затоплам со две клими, без дополнителни греалки во другите соби? Какви клими, јачина? Кај да се постават за да ги затоплат трите спални?
Фала

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom