Повторно Нагорно Карабах ?

• Креатор на темата Креатор на темата jamajka
  • Време на започнување Време на започнување
Pred 2 saata. ovie azerite im unistia sve zivo so dronovi, welcome to new age of warfare kade tenkot e nepotrebna igracka

Според твоите извештаи, војнава би требало уште одамна да е завршена со катастрофален пораз на Ерменците. Ако е вистина све ова што ти го постуваш тука, Азерите се во Ереван моментално.

Според твоите извештаи, војнава би требало уште одамна да е завршена со катастрофален пораз на Ерменците. Ако е вистина све ова што ти го постуваш тука, Азерите се во Ереван моментално.
Пред Москва

Паметно од почеток што Азерите не објавуваа статистики за жртви. Според руски извори Азерските загуби се негде преку две илјади.
Ќе приметите дека нема снимки од медиуми од нивната линија на фронт за разлика од Ерменците кои даваат да се снима.

Мислам дека имаат напреднато ама ништо клучно или стратешко засега.

Според Азербејџан, Ерменија употребила Точка-У. Незнам колку и како, ама 3 од ракетите не експлорирале. Ерменија не потврдила до сега.
Демантираа Ерменциве дека употребиле Точка-У и ги обвинија Азерива дека дезинформацијата ја пуштиле како евентуално оправдување за користење на разорни системи против Ерменија.

Ne se moi izvestai ja ti postiram link od twitter account od novinari ti ako ne ti se cvidja ne gledaj
Автоматски споено мислење:

MLRS unisten od TB2 ova najnovo pred 30min

Последно уредено:
Ne se moi izvestai ja ti postiram link od twitter account od novinari ti ako ne ti se cvidja ne gledaj
Ја само констатирам факт. Инаку небитно што пишуваш, бидејќи не верувам дека некој сериозно те сфаќа, после глупостине што ги истропа за сунитите, христијаните и муслиманите шиити.

Еве како изгледа на терен, за обичните војници.
Да се наежиш у пм, 10 метра ги дели од смрт. Чисто да не потсети кој луксуз е мирот што го живееме. Повеќето од овие најверојатно се деца помали од мене.

За жал мислам дека не им се пишува добро на Ерменциве. И на чиста сила, а и политички ми изглеа дека картите се против нив. Едина шанса им е да издржат дур не се вмешаат поголеми сили и да ги седнат на маса. Ама ситуацијава на западот се смени и изглеа никој нема да израгира за овој регион. Стотици мртви дневно и никој не го боли кур, не е ниту на прва страна на CNN.

Ја само констатирам факт. Инаку небитно што пишуваш, бидејќи не верувам дека некој сериозно те сфаќа, после глупостине што ги истропа за сунитите, христијаните и муслиманите шиити.
Znaes ti mnogu dobro deka jas ja zboram vistinata no ete se obiduvas da me omalovazuvas kako i sekogas za da ne daj boze nekoj da cita so pisuvam i da poveruva. Jas znam sto te maci i imas pravo no ete we're everywhere!

Турците отсекогаш користеле такви вошки од други нации како башибозуци, уште во времето на отоманската империја.

Ете и комшииве Албанци може да потврдат за тоа. Впрочем они биле главниот башибозук тука на Балканот во служба на Отоманите.

Znaes ti mnogu dobro deka jas ja zboram vistinata no ete se obiduvas da me omalovazuvas kako i sekogas za da ne daj boze nekoj da cita so pisuvam i da poveruva. Jas znam sto te maci i imas pravo no ete we're everywhere!
Омаловажувам?
Не можам јас тебе да те омаловажувам ни приближно, колку што сам тоа го правиш.

Но, разбирам јас зошто си неук, веројатно затоа што каурите не ти дозволувале да се школуваш на свој јазик и ете сега ниту знаеш нешто за ислам или христијанство, што сепак не те спречува да лупкаш на вакви теми.
Види, не си прв ни последен што се обидува да става газот кај што се мерат курови.

А за вистина, што да ти кажам - ниту шиитите имаат приближно голема терористичка активност како сунитите, ниту православието не го признава католицизмот, ниту пак само Азербејџан убива и погаѓа у војнава.
Друго и немаш напишано до сега, ама препоставувам дека ќе биде на тоа ниво на "вистина".

Омаловажувам?
Не можам јас тебе да те омаловажувам ни приближно, колку што сам тоа го правиш.

Но, разбирам јас зошто си неук, веројатно затоа што каурите не ти дозволувале да се школуваш на свој јазик и ете сега ниту знаеш нешто за ислам или христијанство, што сепак не те спречува да лупкаш на вакви теми.
Види, не си прв ни последен што се обидува да става газот кај што се мерат курови.
Ostaj religijata nastrana sega zosto tebe ti trebaat 100 svetlecki godini da razberes teologija, sto ti e problemot so mene me napagjash celo vreme bez nikakva pricina nemam li pravo da postiram toa sto mislam ili nema freespeach za mene?

Дефинитивно. Гледам предноста денес баш се покажува на дроновите. Гледам на официјалните сајтови на мин. за одбрана на двете земји, Азер денес 2 тенка, камион со војници, 2 топа, опрема, се со дронови. Ерменија вака ке ја цеди нема да може финансиски да издржи подолготраен конфликт. Они одат како Русија во втора светска, удри на масовна мобилизација и прати ги на фронт. Ама времињата се сменети, ке те скинат со modern warfare. Ова за секоја држава важи ама нормално помалите се ограничени со буџет и некогаш немаат баш некој избор

Ако метата е погодена не значи дека е уништена или онеспособена.
Во многу наврати се гледа како гаѓаат тенкови, но дали тенкот е онеспособен?
На многу видеа од Сирија и Јемен, каде тенкови се гаѓани со наведувани противтенковски проектили јасно се гледа како после ударот тенкот дополнително експлодира или гори муницијата (2 пламени оган нагоре) што значи уништен тенк, но и доста такви каде од оклопното возило излегува екипажот после ударот, најверојатно од претпазливост што значи дека иако целта е погодена, возилото не е онеспособено.

Повеќето тенкови имаат пасивна и модерните армии активна заштита од вакви наведувани проектили. Така, иако на снимките изгледа дека тенкот е погоден, тоа не значи дека е онеспособен.

Исто така треба да се земи предвид дека се користат мамки, фарбани дрвени топови, тенкови, балони и сл. така да секоја погодена мета не значи уништено возило како што ќе го претстават на ТВ.
А, и тоа. пропагандата е дел од борбата. Може да прикажуваат стари снимки како го уништуваат, а во реалноста да е обратно.

Оттука не може да се заклучи колку се ефективни дроновите во уништување на хардвер.
Доколку се земи предвид фактот што голем дел се соборени (дроновите се лесна мета на скоро секоја ПВО) и нивната бројност (т.е. колкав процент изгубиле), како и нула напредок (според ова) што Азербејџаните го имаат на бојното поле, дроновите не делуваат како клучен елемент што би ја променил играта.
Секако тука има и еден куп други фактори во користењето на дроновите, како и нивната употреба како склоп од армијата и севкупната стратегија.

Ostaj religijata nastrana sega zosto tebe ti trebaat 100 svetlecki godini da razberes teologija, sto ti e problemot so mene me napagjash celo vreme bez nikakva pricina nemam li pravo da postiram toa sto mislam ili nema freespeach za mene?
Слобода на говор има секој.
Види ги некои од кауриве на темава што пишуваат, исто ко ти што пишуваш за Азербејџан - навиваат за Ерменија и пишуваат исто како тебе необјективно, само за другата страна. И тоа све е ОК, секој нека навива за кого сака и нека крши глава, кога веќе не може објективно да гледа.
Тоа е слобода на говорот и јас немам ништо против тоа.

Но, никој освен тебе не тропа пропратни флагрантни глупости. Работи кои и најнеукиот на темава би требало да ги знае, од областа на геополитиката, религијата, меѓународните односи, како на пример за сунизмот, шиизмот, православието, католицизмот, но и за тероризмот и сл.
Тоа е слобода на глупоста. Имаш и ти слобода на глупоста и право да тврдиш, на пример, дека шиитскиот Ислам не е Ислам и дека шиитите прават повеќе и поголеми терористички акции од сунитите (во услови кога 95% од вкупниот светски тероризам е сунитски), или пак дека православието не го признава католицизмот (во услови кога баш католичката и православната црква се едни од ретките кои меѓусебно се признаваат и соработуваат на некои нивоа).
Но, исто така и јас имам право да реагирам на ваквите глупости.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom