Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

Член од
27 мај 2016
Мислења
368
Поени од реакции
144
Топ 3 нормални коли според тебе до тие пари ? Не сум стрикно ограничен на SUV варијанта така да може да се предомислам
Види Опел - Автомакедонија(ФБ) во Автокоманда за 13.5к имаш астраЈ седан 1.4 турбо 140кс..мотор на ланче.
Одлична опрема во понуда.

Член од
12 мај 2009
Мислења
5.834
Поени од реакции
2.928
Кои контрадикторности му ги кажа сеа. Па кватрото е уште поскапо за одржавање :pos:
И со квадро и без квадро иста цена за одржување и така сега речиси нема таков модел без квадро и тие спаѓа висока класа иако е модел А6

Sent from my iPhone 8 Plus using Tapatalk

Член од
12 мај 2009
Мислења
5.834
Поени од реакции
2.928
Odrzuvanje kaj mene e skapo i za 2l radi visokata cena za rabotna raka. Inace quattro e. Servisite proveriv i mala e razlikata, ali osiguranjeto e duplo povekje od ona sho plakjam sea poso u visoka kategorija e.
Автоматски споено мислење:

Pari ne e problem, ke mi pokacat plata za nova godina :D
Како и да е, ја би земал Ауди А6 тди квадро особено спортски караван перверзија еј , само да не е црно оти ќе личи како погребално инаку за осигурување првите 5 години е скапо па после паѓа цените

Член од
25 ноември 2013
Мислења
1.660
Поени од реакции
1.524
Како и да е, ја би земал Ауди А6 тди квадро особено спортски караван перверзија еј , само да не е црно оти ќе личи како погребално инаку за осигурување првите 5 години е скапо па после паѓа цените

Ti bi zel a6 a slikata od rs6 haha.i ja bi rs6 ama ke treba i benziska da si kupam lol. Inace ne pagja cenata js iam 6 godini no claim tuka i momentalno plakjam okolu 800 godisno, za a6ka sto sakam da ja zeam najeftinoto osiguruvanje e 1500funti.

Kadaif

M.D.
Член од
21 јануари 2008
Мислења
7.297
Поени од реакции
9.075
И со квадро и без квадро иста цена за одржување и така сега речиси нема таков модел без квадро и тие спаѓа висока класа иако е модел А6

Сигурен си дека е иста цена на одржување и дека еден дефект на кватро побрзо ќе се среди? Кватроето е покомплицирано а соодветно носи и повеќе работни часови за било кој квар. Ако под одржување подразбираш само менување на масло и филтри онда и застава 101 и мерцедес можат исто да коштаат во однос на одржување.

Ti bi zel a6 a slikata od rs6 haha.i ja bi rs6 ama ke treba i benziska da si kupam lol. Inace ne pagja cenata js iam 6 godini no claim tuka i momentalno plakjam okolu 800 godisno, za a6ka sto sakam da ja zeam najeftinoto osiguruvanje e 1500funti.
Чорбаџија си ти бе, шо се 1.5 к фунти за тебе? Земи си го и фурај :)

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.205
Имаше у Скопје ваква,уствари постариот модел.Аки го викаа тој што ја имаше криминалец познат.Кажуваше дека предни дискови и плочки кога сменил 11.000€ коштале

Член од
25 ноември 2013
Мислења
1.660
Поени од реакции
1.524
Имаше у Скопје ваква,уствари постариот модел.Аки го викаа тој што ја имаше криминалец познат.Кажуваше дека предни дискови и плочки кога сменил 11.000€ коштале
Garant lazel. Ne bi trebalo da e povekje od 3000-4000evra za site diskovi i plocki za rs6.

Сигурен си дека е иста цена на одржување и дека еден дефект на кватро побрзо ќе се среди? Кватроето е покомплицирано а соодветно носи и повеќе работни часови за било кој квар. Ако под одржување подразбираш само менување на масло и филтри онда и застава 101 и мерцедес можат исто да коштаат во однос на одржување.

Чорбаџија си ти бе, шо се 1.5 к фунти за тебе? Земи си го и фурај :)
Haha daleku od toa, ali ja koristam mojata kola i sluzbeno pa za toa sakam nesto podobro,pobrzo i pokomfortno. So ogled na toa sho mi plakjaat patni troskovi, so niv bi pokrival servisi i osiguruvanje.
Ke odam utre da ja vidam pa ke vidime sho ke bide. Uste ne sum odlucen, pogotovo posho ne mi se dava dzabe mojata sea otkako smeniv komplet kocnici, akumulator i gumi.

Последно уредено:

Диле Јоргачев

Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.205
Garant lazel. Ne bi trebalo da e povekje od 3000-4000evra za site diskovi i plocki za rs6.

Haha daleku od toa, ali ja koristam mojata kola i sluzbeno pa za toa sakam nesto podobro,pobrzo i pokomfortno. So ogled na toa sho mi plakjaat patni troskovi, so niv bi pokrival servisi i osiguruvanje.
Ke odam utre da ja vidam pa ke vidime sho ke bide. Uste ne sum odlucen, pogotovo posho ne mi se dava dzabe mojata sea otkako smeniv komplet kocnici, akumulator i gumi.
Screenshot_20200923-200203.png

Член од
8 јануари 2012
Мислења
10.323
Поени од реакции
15.497
ако се дисковите карбон-керамика коштаат најмалку 2-3 000 по диск....челичните се радикално поефтини....

е сега...ако се керамика дисковите, тие работат на високи температури...на ниски како што сме научени на обичните коли можи и да не фатат....па некој залетан со некое Ауди со 250 км/ч можи и да не закочи како што планира

Диле Јоргачев

Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.205
ако се дисковите карбон-керамика коштаат најмалку 2-3 000 по диск....челичните се радикално поефтини....

е сега...ако се керамика дисковите, тие работат на високи температури...на ниски како што сме научени на обичните коли можи и да не фатат....па некој залетан со некое Ауди со 250 км/ч можи и да не закочи како што планира
Нa првo кoчење се зaгревaaт и зa мнoгу крaткo време се лaдaт.И трaaт мнoгу,oд 250 пa дo 300.000 терaaт.Зa бемве м4кa кoштaaт 15.000€,истo тукa у Скoпје е дечкoтo штo јa вoзи

Член од
8 јануари 2012
Мислења
10.323
Поени од реакции
15.497
знам дека брзо се загреваат, но првиот момент е критичен...и некој можи да се пресмета погрешно на високи брзини...

принципот на работа е сосема обратен него кај класичните челични доскови, кои напротив не смеат да се прегреат

Диле Јоргачев

Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.205
знам дека брзо се загреваат, но првиот момент е критичен...и некој можи да се пресмета погрешно на високи брзини...

принципот на работа е сосема обратен него кај класичните челични доскови, кои напротив не смеат да се прегреат
Нa сите вoзилa сo спoртски кoчници е тaкa.Пa дури и југoвците нa ридскo брзински трки првo кoчaт некoлку пaти дa ги зaгреaт пред тркa.Не декa не кoчaт нa aудитo уoпште кoгa не се зaгреaни,дa не сфaтиме пoгрешнo туку кoчaт пoслaбo a сепaк и тoгaш пoдoбрo oд 90% oд вoзилaтa

Член од
8 јануари 2012
Мислења
10.323
Поени од реакции
15.497
Da...seto toa go znam....no ,,zanašanjeto,, na tie sto kupile vakvi Audija i slicni koli ne retko gi doveduva vo opasnost

Kako eden tip na vremeto sto se spleska vo bankinite pod mostot železnički posle Zajas so slicna kola....go prasuvam kako se udri???
Toj mi vika deka sekogas taa krivina ,,ja faćal so 160...a sega probal so 180.,,

A na besnata kola gumi ,,M + S,, :tapp:

Zatoa velam deka mnogu luđe neznaat skoro ništo za kolata sto ja vozat, i mislat deka dovolna garancija mu e cenata sto ja platil za kolata... a ne karakteristikite na vgradenite elementi na kolata

A imam gledano i mnogu poskapi koli so ,,M + S,, gumi....

Kadaif

M.D.
Член од
21 јануари 2008
Мислења
7.297
Поени од реакции
9.075
Овоа сигурно само кочи :)

Da...seto toa go znam....no ,,zanašanjeto,, na tie sto kupile vakvi Audija i slicni koli ne retko gi doveduva vo opasnost

Kako eden tip na vremeto sto se spleska vo bankinite pod mostot železnički posle Zajas so slicna kola....go prasuvam kako se udri???
Toj mi vika deka sekogas taa krivina ,,ja faćal so 160...a sega probal so 180.,,

Zatoa velam deka mnogu luđe neznaat skoro ništo za kolata sto ja vozat, i mislat deka dovolna garancija mu e cenata sto ja platil za kolata... a ne karakteristikite na vgradenite elementi na kolata

Дали си возел гуми М + С ?

Имам на астрата 225/50/17 M+S XXL матадор и зимо и лето колата кочи топ, никаква разлика во лето дури гумите имаат подобри перформанси од летните мишелин. И затоа ги баталив мишелинките иако беа 3 години стари.

Последно уредено:

argenthessis

Highflyer
Член од
9 јуни 2011
Мислења
1.619
Поени од реакции
2.140

Уште полошо од м+с гуми е ауди или бенве со половни гуми од 2009 г. Кога му спомнав за гумите еден дури ми има прокоментирано во стил абе мене ми се ОК гумите...тоа дали 1 мм шара имаше, сликови...ама важно континентал, германски квалитет од 2011 биле. :pos:

Kajgana Shop

На врв Bottom