Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

Член од
12 март 2009
Мислења
20.926
Поени од реакции
17.159
Конечно, целта, зошто све си работи нормално (дури некои категории насила ги туркаат да се испозаразат), а само до пред 3-4 месеци казнуваа за се и сешто со коронава и зошто сеуште ги објавуваат јавно и секојдневно бројките.
Франција 13.500 нови во 24ч.... ама важно гЕУ се штити од нонЕУ државичките, посебно Грција...но јасна е политиката на Грција, тааа сака да докаже дека има увезени случаи од ЕУ и на ЕУ ќе им ОПНЕ дебела фактура за туристичката сезона, бидејќи отварање на границите МЕЃУ ЕУ членки беше заедничка одлука

Член од
3 мај 2019
Мислења
19.565
Поени од реакции
10.531
Секојдневно имаме троцифрена бројка на заразени ама животот си тече нормално за младите, кафаните работат, журки се прават, собиралиште насекаде, никој не мисли ниту за децата, ниту за постарите....едноставно, не се ни свесни дека е преголема бројката...Зошто не се превземат мерки сега кога е повеќе од алармантна состојбата?

:facepalm:

Член од
1 септември 2018
Мислења
248
Поени од реакции
643
Секојдневно имаме троцифрена бројка на заразени ама животот си тече нормално за младите, кафаните работат, журки се прават, собиралиште насекаде, никој не мисли ниту за децата, ниту за постарите....едноставно, не се ни свесни дека е преголема бројката...Зошто не се превземат мерки сега кога е повеќе од алармантна состојбата?

:facepalm:
СЗО е во криза и не дава насоки и помош, еве мене ме испуштија технолошки вишок. Помагам колку можам со совети ама имам и куче за шетање. Нека не чува госпо, во ноември сме Италија. :(

Член од
3 мај 2019
Мислења
19.565
Поени од реакции
10.531
СЗО е во криза и не дава насоки и помош, еве мене ме испуштија технолошки вишок. Помагам колку можам со совети ама имам и куче за шетање. Нека не чува госпо, во ноември сме Италија. :(
Ако седиме со скрстени раце и ич кур не ве боли, не Италија, туку Македонија ќе стане земја на мртовци...пу пу..не дај Бог:facepalm:
Само никој не се освестува..еве сега во моментов, пред зграда во паркот и на игралиште има повеќе од 100 деца., кој игра фудбал, кој кошарка, жмурки, седат пијат, дуваат..од се има..страшно и жално.

Marquess

Ербап
Член од
20 јули 2009
Мислења
6.283
Поени од реакции
13.263
Ако седиме со скрстени раце и ич кур не ве боли, не Италија, туку Македонија ќе стане земја на мртовци...пу пу..не дај Бог:facepalm:
Само никој не се освестува..еве сега во моментов, пред зграда во паркот и на игралиште има повеќе од 100 деца., кој игра фудбал, кој кошарка, жмурки, седат пијат, дуваат..од се има..страшно и жално.
И кај мене пред зграда млади пиеЈа дрога и се љубеа во уста директ.
Само госпо напомош нека е :(

Член од
7 јули 2013
Мислења
1.863
Поени од реакции
12.168
Некои ликови на темава како да се хранат со страв и паника поврзано со вирусов. Човек да ја чита темава ќе помисли дека надвор луѓе паѓаат и умираат, а и како го пишуваат ова: "Животот е вратен во нормала", мислиш којзнае каков грев е тоа. Ви треба психијатриска помош.

Член од
3 мај 2019
Мислења
19.565
Поени од реакции
10.531

Да им позавидиш на совесноста, дисциплината и одговорноста на овој народ....а не како нас, ретардирани македонци кои се смеат таму каде што треба да се плаче.

Член од
7 септември 2016
Мислења
21.922
Поени од реакции
38.060
Некои ликови на темава како да се хранат со страв и паника поврзано со вирусов. Човек да ја чита темава ќе помисли дека надвор луѓе паѓаат и умираат, а и како го пишуваат ова: "Животот е вратен во нормала", мислиш којзнае каков грев е тоа. Ви треба психијатриска помош.
... надвор луѓе не паѓаат и умираат, ама оди малку на инфективна онака само да погледнеш, а потоа онака до ГОБ „ 8ми септември“ како пациенти превртени на стомак како риби на суво се гушат можеби ќе ти смени мислење и малку поодговорно би размислувал, дали знаеш дека извесен број од тие што починале околу 40, 50, 60 години биле медицински персонал, а воопшто не се спомнати како такви, туку само како починати, не знам зошто, можеби токму поради тоа да НЕ се крева паника, ама паника - стравот до една нормална граница е дури препорачлива токму за да се заштитиме, како рекле старите „стравот лозјето го чува “!

Член од
6 април 2010
Мислења
1.578
Поени од реакции
10.591
Тоа ти е типично промовирање морална супериорност, се чувствуваш едноставно поубаво кога ќе се ставиш во позиција на освестен граѓанин кој што дели укори и со тоа се дистанцира од оние ретардираните, се идентификуваш со нации кои што покажале некакво повисоко ниво на општествена свест и култура, индиректно велејќи - со што јас сум заслужил да го делам овој воздух со овакви ретардирани неандерталци - со тоа истовремено се оградуваш од нив. Демек јас не сум таков и на ваков начин ќе се погрижам да го кренам мојот форумски рејтинг, па кога ќе прочита некој што сум пишал ќе му ги отворам чакрите и ќе падне на газ од мојата премудрост.

Член од
4 ноември 2017
Мислења
270
Поени од реакции
190
@Tyler Durden малце и то им е... не психијатриска незнам уште што не им треба...
Јас сум сигурен дека незнам до каде немаат отидено/дружено плус да не заборајме во охрид што беа дојдени цела мкд...
Страв? Само на форум или слично на тоа.. Во реален живот не.

П. С не сум за лајкови собирање на постов, ја зборувам вистината само јас секогаш..
Така да дали некој ми го лајкнал или не воопшто не ме интересира тоа.

Kajgana Shop

На врв Bottom