- Член од
- 22 декември 2018
- Мислења
- 512
- Поени од реакции
- 718
Незнам шо си машко или женско. Ако си женско ајде ќе те сватам. Ама шо се овие муабети детето ќе ми го истепаат, радикали глупости. Животот не е лесен мораш да се бориш за да успееш најлесно е собери си ги парталите и бегај.. НЕ треба да си тука и да се бориш со глава горе. Па што ако биле албанци.. Детето мора да го учиш да се брани да другарува со сите околу и никогаш да не потклекнува и да се плаши. Мора да се храни здраво и да вежба само така ќе успее. Ако не му посветиш внимание и не го оставиш во некои случаи да се снаоѓа сам нормално во позитивна смисла, не да прави глупости, ќе ти стане милениче и цел живот ќе се влечкаш по него.Што ми вреди све ова ако се Албанци сите таму.
Треба да се плашам секој ден за децата дали ќе ми се вратат дома неистепани?
Колата треба со стража да ја чувам?
Ако не дај боже, има уште некоја епидемија, ќе треба да се иселам, само затоа што они не веруваат во тоа?
Дали може на некој од комшиите детето да се погоди исламски радикал? Што со целата зграда у тој случај?
Молитвениот дом/џамијата што ја има во Џеваир, пушта езан на звучници?
и т.н.
и т.н.
Не е све до квалитетот на градба. Ако ми дадат квалитетна градба, а сите комшии гледаат некако да ти наштетат, само затоа што си каур (како што тоа им се случува на Македонците во доминатно албански средини), што ќе ми е квалитетната градба?
Се извинувам што скокнав од темава муабетот ми беше за постот горе.