Фан Клуб: Барселона

• Креатор на темата Креатор на темата Serpico
  • Време на започнување Време на започнување
Каков Алења, ни Бетис не би го купил него, ограничен во мозокот ко чавка е. Пуиг со тие 50 кила може нема да е стартер засега, ама да го изоставиш од состав и да му кажеш дека не рачунаш на него, а притоа прва постава игра метузалемот Бускетс е надвор од умот.

Неверојатно е ова што се случува со клубот, необјасливо.
Точно, само Рики не може да игра како пивот, тој во ваква формација 4-2-3-1 би можел да игра место Кутињо т.е на 10ка и евентуално крило.

Во секој случај мислам дека Бускетс ќе ја грее клупата сезонава, а Пјанич би бил првиот избор.

Кутињо мислам едина светла точка ќе биде сезонава, покрај Ансу секако.
Многу мотивирано изгледа.

Која разлика во средината имаме од лани.
Де Јонг - Пјанич - Кутињо е светлосни години за Бускетс - Де Јонг - Ракитич...

Кутињо ја има вратено самодовербата, се гледа и дека му лежи позицијата ептен.

Фати е топ, само да поработи на реализацијата, Тринкао исто се гледа дека сака да се докаже. Со класична 9ка на оваа формација би биле за 50% подобри. Пак има малку гужва во средината, Меси не се знае што игра. Некад е на крило некаф 10ка, некад 9ка....

Мислам дека ваквите мали тимчиња ќе ги добиваме лаганица, ќе видиме со посериозни противници како ќе биде.

Bartomeu: "The board is surprised by the number of signatures but we respect the democracy and the statutes of the club. We have 10 days to validate the signatures."
"Currently, no one wants to resign."
"Riqui Puig? Koeman will explain the reasons. The news has been exaggerated. It's not like Koeman doesn't count on him."
"I will not get into any conflict with Leo Messi."
"Suárez is still a Barça player. Apart from this, I can't say anything else."
"Money to sign Lautaro Martínez? I won't specify names. As we said, the pandemic has affected the resources of the club."
"I see the team very well, it is an atypical preseason. The team plays with a different style, you see what Koeman wants for this year. The players have a lot of ambition."
"Let's forget the past. A new season is coming with excited players, let's focus on that."

Ај бе бркај работа

Koeman:
"Razgovarao sam s Puigom i rekao sam mu da je trenutno teško pronaći prostora za njega, ali on ima budućnost u Barçi, a trenutno je za njega najbolja opcija odlazak na posudbu."
"On je još uvijek mlad i potrebni su mu minuti, željan je igre, savjetujem mu da ide na posudnu, trenutno je teško pronaći mjesta u timu."
"Nagovestio sam mu u par navrata da je teško pronaći prostora, pogotovo na poziciji na kojoj on igra, konkurencija je jednostavno prevelika."
"Njegov
Автоматски споено мислење:

Треба фитнес тренерот од баерн да се земи по секоја цена, кутињо сите на грб може да ги носи....
Само Де Јонг тешко :)

Уште од пред да дојди Куман како тренер,цело време трубев дека овај ростер најповеќе одговара за формација 4-2-3-1,ако не сите барем поголем број играчи БИ ПРОФИТРАЛЕ И БИ СЕ НАМЕТНАЛЕ.За Пуиг не се дилемите дали би се вклопил во овај систем,туку како би се покажал против физички појака екипа,т.е екипа која што има поцврсти играчи во срединиот ред,поради неговата килажа,што исто така сум и против да замини.ПОЗИТИВНО сум изненаден од Кутињо,дали е самодовербата или како перфектно се вклопи во овај систем,со голема слобода,и оваа формација,истото и со Меси,каде што највероватно оваа сезона ке го гледаме малце поназад.Единствено не ме радува Гризман,поготово Куман што го форсира како 9-ка,тотално е одсечен,а истото се однесува и за Дембеле премногу е себичен,премногу солира и нема тимска игра.ДОста ме изненади Тринкао,како од кантерата да е,одлична хемија има,само се надевам дека ке добива повеќе минутажа.Друга работа е тоа што овај систем на Куман бара брз проток на топка,поготово во средината,а Бускетс ми гледа како премногу бавен,и со пасовите,и во дефанзива.Незнам како Пјанич би се вклопил во овај систем,со брзи додавања,се надевам дека нема да биде бавен и да ја гуши играта.

Која разлика во средината имаме од лани.
Де Јонг - Пјанич - Кутињо е светлосни години за Бускетс - Де Јонг - Ракитич...

Кутињо ја има вратено самодовербата, се гледа и дека му лежи позицијата ептен.

Фати е топ, само да поработи на реализацијата, Тринкао исто се гледа дека сака да се докаже. Со класична 9ка на оваа формација би биле за 50% подобри. Пак има малку гужва во средината, Меси не се знае што игра. Некад е на крило некаф 10ка, некад 9ка....

Мислам дека ваквите мали тимчиња ќе ги добиваме лаганица, ќе видиме со посериозни противници како ќе биде.
Кај ги гледате утакмициве? На Барса ТВ кај што се плаќа?

Уште од пред да дојди Куман како тренер,цело време трубев дека овај ростер најповеќе одговара за формација 4-2-3-1,ако не сите барем поголем број играчи БИ ПРОФИТРАЛЕ И БИ СЕ НАМЕТНАЛЕ.За Пуиг не се дилемите дали би се вклопил во овај систем,туку како би се покажал против физички појака екипа,т.е екипа која што има поцврсти играчи во срединиот ред,поради неговата килажа,што исто така сум и против да замини.ПОЗИТИВНО сум изненаден од Кутињо,дали е самодовербата или како перфектно се вклопи во овај систем,со голема слобода,и оваа формација,истото и со Меси,каде што највероватно оваа сезона ке го гледаме малце поназад.Единствено не ме радува Гризман,поготово Куман што го форсира како 9-ка,тотално е одсечен,а истото се однесува и за Дембеле премногу е себичен,премногу солира и нема тимска игра.ДОста ме изненади Тринкао,како од кантерата да е,одлична хемија има,само се надевам дека ке добива повеќе минутажа.Друга работа е тоа што овај систем на Куман бара брз проток на топка,поготово во средината,а Бускетс ми гледа како премногу бавен,и со пасовите,и во дефанзива.Незнам како Пјанич би се вклопил во овај систем,со брзи додавања,се надевам дека нема да биде бавен и да ја гуши играта.
Како ќе дознаеме како би се покажал Рики против појаки екипи ако не игра? Демек Бускетс и Пјаниќ атлетите јаки па овај не можел. Исто и Кутињо е метар и жилет. Пуиг ќе истрча три пати повеќе од Бускетс и ќе освои повеќе топки од него со неговите 30 кила, во тоа не се сомневам. Време беше сезонава да се почне од нула, сто пати поарно ќе ги гледам децава кај што напредуваат макар и губеле повеќе утакмици, него овие брукиве пензионерски со кои ги претрпевме најголемите срамови во историјата на клубот. Сфаќаш дека ова е истиот тим што прими 8 гола пред еден месец, како можеш повеќе нешто од нив да очекуваш не знам. Ќе не залажуваат со победи против Елчиња па кога ќе дојде некој појак ќе бидат шокови пак.

По ова што го кажа Куман после натпреварот Рики ќе оди на позајмица 90%.

Ќе истрпиме уште една сезона со овие абдали во управа.
Не очекувам ништо оваа сезона. Ла Лига може некако да се освои веројатно, нема преголема конкуренција. А, во ЛШ најдобро да отпаднеме во групна фаза, да не доживееме пак некој дебакл од првиот посериозен противник.

Како ќе дознаеме како би се покажал Рики против појаки екипи ако не игра? Демек Бускетс и Пјаниќ атлетите јаки па овај не можел. Исто и Кутињо е метар и жилет. Пуиг ќе истрча три пати повеќе од Бускетс и ќе освои повеќе топки од него со неговите 30 кила, во тоа не се сомневам. Време беше сезонава да се почне од нула, сто пати поарно ќе ги гледам децава кај што напредуваат макар и губеле повеќе утакмици, него овие брукиве пензионерски со кои ги претрпевме најголемите срамови во историјата на клубот. Сфаќаш дека ова е истиот тим што прими 8 гола пред еден месец, како можеш повеќе нешто од нив да очекуваш не знам. Ќе не залажуваат со победи против Елчиња па кога ќе дојде некој појак ќе бидат шокови пак.

Ќе напоменам: Бускетс ми гледа како премногу бавен,и со пасовите,и во дефанзива во овај систем,ајде што е готов,и не му одговара овај систем каде треба брз проток на топка,(Можда ете Алкантара би се вклопил многу подобро во овај систем),ама способнава управа го донесе Пјанич,кој што ми се гледа дека доста млитаво и тромаво игра.Ќе видиме која ќе биде гала 11-ката,ама без 9-ка тешко,или Гризман на таа позиција е голем промашај,а за Пуиг и јас сум против,да биде на клупа,или недај боже продаден,ама некако се шпекулира дека Алења подобро се покажал во овај систем,т.е во овај дупол пивот.Јас незнам и не сфаќам како можете да очекувате годинава титули,или пак тројна круна е научна фантастика.Ако гледаме реално транзицијата требаше да започне уште од пред три години,секако со заминување на оваа управа,и да се почни од нула,сево ова досега е некое вештачко пумпање да се остани на функција до крајот на мандатот од страна на Бартомеу.Не Куман тренер и Чави да дојди јас несум оптимист,во оваа ситуација.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom