Uli Hoeneß
Präsident
- Член од
- 6 август 2010
- Мислења
- 14.392
- Поени од реакции
- 26.385
На страна трансфер глупостите на Вудвард и желбата да се прикаже како Супермен, да не беше Вудвард Јунајтед би биле 30 години мртви ко Ливерпул до пред скоро.Пред него беше научна фантастика да се земе некој поскап играч, Бербатов беше најскап трансфер од 40м евра после освоена ЛШ, се другото беа дечишта и дрводелци.Во време на Ферги и најјакиот Манчестер со Роналдо ( а и претходно), носење ѕвезди било научна фантастика и не можеле да мотивираат да дојде некој, сега и не е баш така.Штета што живееме во време на магот Ед Вудвард, па никој нема да го памти Мајкл Едвардс.
Накратко.На страна трансфер глупостите на Вудвард и желбата да се прикаже како Супермен, да не беше Вудвард Јунајтед би биле 30 години мртви ко Ливерпул до пред скоро.Пред него беше научна фантастика да се земе некој поскап играч, Бербатов беше најскап трансфер од 40м евра после освоена ЛШ, се другото беа дечишта и дрводелци.Во време на Ферги и најјакиот Манчестер со Роналдо ( а и претходно), носење ѕвезди било научна фантастика и не можеле да мотивираат да дојде некој, сега и не е баш така.
Во најмизерниот период на клубот (транзиција од менаџер кој го води цел клуб, до помодерна верзија кај што има дисперзија на сите задачи на цели оддели), со неговиот финансиски мастерклас во однос на привлекување на спонзори, ширење на бреднот тимот во просек е 6 место на табела ( + губи од пацери) и целокупно финансиско работење, типов перфектно си го одработи тоа што најдобро го знае, финансиите.3 ребилда у 6 години би биле мало морген да не е он.
Е сега што е шупак и нејќе фудбалска особа да ги раководи трансферите, али можам да го разберам, еден куп пари има донесено во клубот и сака да се знае кој е прав газда.
Затоа што не би имало потреба поради тоа што би направиле добри трансфери и би биле успешни?3 ребилда у 6 години би биле мало морген да не е он.
Манчестер ја еба работата со менаџерите, не со купувањето на играчи. Мојс ја започна катастрофата, а за него Фергусон е директно одговорен, тој го донесе. Имаше утки и кај играчите, но и голем број екстраквалитетни фудбалери поминаа низ клубот во овие седум години, за да не можеш погоре од 4то место да завршиш. Добро, еднаш втори со Мурињо, но не во борба за титула.Накратко.
Го заборави ваљда Рио.
П.с. Манчестер не троши зашто така Вудвард сака, Манчестер троши затоа што само така мисли дека може да се врати на врвот.
Moze ama ne so taa plata sto ja bara. Od 12m vo Baern zamina vo Dortmund i zemase 10m. Mu ponudija 7-8m godino da prodolzi, odbi. Sega tolku moze da sonuva. Alcnosta e losa rabota.Марио Геце уште не може клуб да најде.
Ај, стварно ме интересира, за Мојс знаеме дека умараше стариот ама за другиве тројца, чии предлози се?Манчестер ја еба работата со менаџерите, не со купувањето на играчи. Мојс ја започна катастрофата, а за него Фергусон е директно одговорен, тој го донесе. Имаше утки и кај играчите, но и голем број екстраквалитетни фудбалери поминаа низ клубот во овие седум години, за да не можеш погоре од 4то место да завршиш. Добро, еднаш втори со Мурињо, но не во борба за титула.
Првотимец е во Ајакс. Мене ми се допаѓа играчот од тоа колку што сум го гледал.
Хммм, Скај се малку поплава, а и лично не сум баш убеден во квалитетите на Дест, не беше ни прва постава во Ајакс...
Навистина не знам чии предлози беа следните три менаџери. Јунајтед нема ДОФ, па играчите се носат на предлог на менаџерот во соработка со Вудвард, ама кога нема менаџер не знам кој дава предлози за менаџер. Јас искрено бев против носењето на Ван Гал и Мурињо, не заради фудбалското знаење, туку заради тоа што се работи за тешки карактери. Не сакав ниту Гвардиола да дојде, со неговата листа од 10 нови фудбалери за една милијарда.Ај, стварно ме интересира, за Мојс знаеме дека умараше стариот ама за другиве тројца, чии предлози се?
Другарски совет, кога ќе сакаш да правиш интересни споредби, прескокни ја годинешнава ЛШЛион го помина Сити. Француско > ПЛ.
Боље е - исто како и ти што разбираш фудбал.Де бе со цел памет објаснуевте 2 стране за да разбере некој дека калчото е боље од лигана село без кучиња.
Ја мислим дека тамо Сасуоло со Де Зерби 3ти завршуе без проблем
ЈБГ не можеме ние со натурпродукт тимови како Ливерпул, бидејки не сме убави, мора да плаќаме! Среќа па што сме богатиНакратко.
Го заборави ваљда Рио.
П.с. Манчестер не троши зашто така Вудвард сака, Манчестер троши затоа што само така мисли дека може да се врати на врвот.