- Член од
- 11 октомври 2010
- Мислења
- 6.960
- Поени од реакции
- 23.836
Он е појше дајвер него што е физички слаб.Мене физички слаб ми делува Киеза, ич не сакам ветрушки од играчи, како Хавертс на пример. Јунче некое се купува, како Мане, да не можеш да го паднеш на трева.
Ако треба да ги споредувам со Санчо, тука некаде ми се, само што Киеза појше си поштуе да падне пред да стварно го фаулираат. Али добро,ако видиме лигата кај што игра и нацијата од каде доаѓа Киеза, може и оправдано е што е таков.
Тешко, речиси невозможно е да се купи Киеза за 30-40 милиони.Акчли Киеза го имам гледано пет пати повеќе од Санчо! Ѓупчево го заследив откако го поврзаа со Јунајтед, додека Киеза заради презимето го следев повнимателно! Чисто да видам што дете испаднало. Мој впечаток е дека реално вреди да се проба во ПЛ за некои 30-40 милиони или дури и до 60 ама во бонуси разликата. Не викам дека не е добар, ама само толку, го нема она зрнце што го прави играчот посебен!
Кулушевски со една сезона беше платен таа цена. Да вредел 30-40, сигурно Јуве ќе се одлучеле за Киеза отколку Кулушевски.