Фудбалски/трансфер дискусии

Член од
14 април 2012
Мислења
32.900
Поени од реакции
67.551
Znam deka vo redcafe uste vikaat deka samo od Manchester zaviselo dali ke go zemat ili ne pa mozele i na posleden den ako lupnat sumata da go zemat. Vo paralelen svet ziveat. Inace Dortmund ima kicma, pokaza vo poslednite transferi, ama ne moze da menuva situacii primer koga istekuva dogovor (iako kaj Lewa vo vremeto do kraj go drzea). Ete vidi Baern sega i kaj Thiago i kaj Alaba imaat problemi da gi zadrzat. Ama neli kaj niv nema vrska so kicma odnosno lupni 25m EUR godisna za Alaba i toa ti e taa kicma sto ja barame.
Автоматски споено мислење:

Mnogu citas redcafe. Da mu istecese dogovorot mozebi, ama ima uste godina pokje dogovor nego sto sme znaele taka da nisto ne gubi Dortmund na protiv. Vcera pa so gol ja pocna sezonata, zadovolen sum deka ke ostane. Inace brifiranjeto na novinarite e povekje objasnuvanje i prefrlanje vina, zosto ne go dobile. Dortmund baral mnogu vo vreme na Corona, blabla, so agent rabotele a ne lafele direktno ke se najde nekoja pricina.
Баш напротив, немам време да читам ред кафе, иако, би сакал. Да му истечеше договорот, немаше што со Дортмунд да преговараме. Ако 120 милиони евра не ти се многу пари во време на Корона, не знам што да ти кажам, и кој кој живее во паралелен свет. Еден Хаверц се продаде за 70 милиони и тоа е најскапиот трансфер летово. Скоро двојно помалку од проценката на Дортмунд.

Не знам дали трансферот ке се случи или не, само знам дека на твое место, не би се силел со управата, зашто досега мал милион пати кажала дека не продава играч, па знаеме како завршило на крај.

Само немој, во случај на трансфер, да ти се смени наративот на дискусијата од: Па добро, рековме дека не го продаваме, ама играчот сакаше да си оди, а 120 милиони се многу пари во денешно време.

Последно уредено:
M

Mayavin

Гостин
Нема грешка дека Барса испратила понуда. Сол во очи немаат да си фрлат, Депај им изгледа како трансфер од соништата.
3sqsn5ewy9k41.jpg
Имаше едно време актуелна тема како си го замислуваш некојси член на кајгана, ме мрзи да ја барам па еве тука.

Фан на Јунајтед со 3 пепси титули у 7 години и воедно што пробуе да имитира Стек и Пеја хумор и мисли интересен е. Hhhh пиши уште некоја вансериска досетка за Фирпо, уште тоа не го видовме на форумов.

Член од
27 јуни 2020
Мислења
3.175
Поени од реакции
7.436
Прегледај го приврзокот 266558
Имаше едно време актуелна тема како си го замислуваш некојси член на кајгана, ме мрзи да ја барам па еве тука.

Фан на Јунајтед со 3 пепси титули у 7 години и воедно што пробуе да имитира Стек и Пеја хумор и мисли интересен е. Hhhh пиши уште некоја вансериска досетка за Фирпо, уште тоа не го видовме на форумов.
Дечко, тоа не беше обид за хумор, туку чисто изнесување на факти. Барселона навистина сол во очи немаат да си фрлат, најмногу заради генијалното раководење и уште погенијалните трансфери, па сега евентуален трансфер на раперот ви се гледа како чудо. Тоа не е за смеење, тоа е за плачење. Навивачите на клуб кој фрлаше по 100+ милиони на телиња како Дембеле стигнаа да се радуваат на трансфер на Депај.

За Фирпо во друга прилика.

Член од
8 јануари 2012
Мислења
14.028
Поени од реакции
36.813
Не знам кој е потажен, дали навивачите на Интер што викаат дека Конте не сакал да го земе Тонали па затоа се откажал или самиот Милан како клуб кој до сега го натераа детето да даде 10 изјави како уште од мал навивал за Милан, па како кога слушнал дека Милан го бара сите врати ги затворил... 10 различни изјави има до сега како Милан бил единствен избор, не знам на кого и зашто се правда...
Исто ко и вие Барела што го терате да изјавува дека ги одбивал сите понуди пошо сакал да го тренира големиот маг Конте во Интер, истиот Конте кој за пар месеци подоцн искача со изјави и го руга после поразот од Дортмунд дека толку можеле играчи од мали клупчиња.

Не ми е јасно чему форсате некои работи, факт е дека агентот на Тонали бил во константен контакт со Интер, Интер да не го сакале немале толку да зборат со агентот и факт е дека малиот чим Милан стапува на сцена не сака да чуе за друг клуб, нит е прв нит последен таков случај.

Никој не збори дека Тонали е новиот КДБ ама факт е дека се работи за доста телентиран и ценет млад играч, а како ќе се развие во иднина, ќе видиме.

А муабетов со изјавиве, неам коментар, месеци наназад Тонали има давано интервјуа за Милан и за Гатузо, нормално е клубот да искористи момент за да си напраи додатен маркетинг.

Член од
27 јуни 2020
Мислења
3.175
Поени од реакции
7.436
Red Devils ready £28m move for Racic

Man Utd keen on Valencia midfielder

Manchester United are readying a £28 million ($36m) bid for Valencia midfielder Uros Racic, claims The Sun.

The 22-year-old Serbian has a £92m ($119m) release clause in his contract, but is expected to see a sale sanctioned some way below that asking price.

Кој е Урош бе????

:pos:

Џ

Џонтра Волта

Гостин
Исто ко и вие Барела што го терате да изјавува дека ги одбивал сите понуди пошо сакал да го тренира големиот маг Конте во Интер, истиот Конте кој за пар месеци подоцн искача со изјави и го руга после поразот од Дортмунд дека толку можеле играчи од мали клупчиња.

Не ми е јасно чему форсате некои работи, факт е дека агентот на Тонали бил во константен контакт со Интер, Интер да не го сакале немале толку да зборат со агентот и факт е дека малиот чим Милан стапува на сцена не сака да чуе за друг клуб, нит е прв нит последен таков случај.

Никој не збори дека Тонали е новиот КДБ ама факт е дека се работи за доста телентиран и ценет млад играч, а како ќе се развие во иднина, ќе видиме.

А муабетов со изјавиве, неам коментар, месеци наназад Тонали има давано интервјуа за Милан и за Гатузо, нормално е клубот да искористи момент за да си напраи додатен маркетинг.
Не е работата дека Интер го нејќел Тонали, баш напротив, уште од зимото цело време беа у контакт и како заврши сезоната така беше пред трансфер во Интер. После состанокот на Конте со кинезите очигледно е дека Интер тргна по други трансфер цели а не дека Милан го победил Интер ко што беше случајот со Кондогбија и Сенси каде Интер буквално пред нос им ги зема на Милан.
Интер се повлече од трансферот на Тонали, не се чекаше на одлука на играчот па он да ги одбере Милан пошто од мал навивал за нив. Интер се тргна и единствена опција му остана Милан.
Не викам дека доколку стоеле двете понуди Тонали ќе го одберел Интер.

Член од
7 декември 2019
Мислења
4.695
Поени од реакции
8.337
Aj објасни малу поопширно, дека не разбрав дали како онја сељакон почињаш со лични навреди одма ако нешто не ти е по ќејф што е пишано или ова беше чисто од навивачки аспект.

Пошто ако е првото да знам дека и ти си сељак,
Отсега да си знаеш ;)

Член од
28 ноември 2009
Мислења
4.873
Поени од реакции
7.109
Tottenham make move to re-sign Gareth Bale on loan from Real Madrid ahead of transfer deadline [Alasdair Gold]

Последно уредено:

Near

Рандом лик од соседството
Член од
26 март 2009
Мислења
4.300
Поени од реакции
7.026
Red Devils ready £28m move for Racic

Man Utd keen on Valencia midfielder

Manchester United are readying a £28 million ($36m) bid for Valencia midfielder Uros Racic, claims The Sun.

The 22-year-old Serbian has a £92m ($119m) release clause in his contract, but is expected to see a sale sanctioned some way below that asking price.

Кој е Урош бе????

:pos:
И мене ми излезе сабајле шпекулација од Sun, баш сакав да прашам дали е веродостоен извор или онака колку да се пише нешто..Дечкото дојде 2018 година во Валенсија, уште тогаш имав пишано мислам дека ми остави впечаток според пријателските дека не сум го видел у официјална утакмица до сега, ама го шалтаа на 2 позајмици. Лани во португалска лига бил еден од подобро оценетите играчи од тоа што сум читал на медиуми блиски до Валенсија. Годинава го вратија чисто дека Валенсија има огромни проблеми со играчи (се што вредеше продадоа, не земаа ништо), по стил на игра веројатно на Матиќ потсетува од пред неколку сезони, физички делува доста силен, може да игра DM најчесто, меѓутоа може да оди и понапред и то је то..Мислам дека е новинарска патка сепак, у оваа криза 30 милиони да се лупнат за играч што уште се нема докажано на голема сцена ми е малце неверојатно..

Kajgana Shop

На врв Bottom