Фудбалски/трансфер дискусии

Трибиани

Ванда Вештерката
Член од
21 јули 2018
Мислења
3.753
Поени од реакции
8.846
Џабе се фолира со Интер, овој е нумеро уно фан на Јуве.
Да бе секако....
Автоматски споено мислење:

Не. Срамота е за 20 години да потрошиш толку пари и пак да не напраиш најсилна екипа.
Во домашно првенство да....во ЛШ каде имаш уште 6 екипи минимум со иста финансиска моќ и повеќе пари фрлено од тебе тогаш не е срамота

Член од
29 јуни 2018
Мислења
3.573
Поени од реакции
5.618
Па тоа викам и јас, чисто од финансиска страна ретко кој клуб може да биде во плус. Тоа што пиша Џонтра, демек со инкомот и со продажба да си ги покриваат новите засилувања! А за бустање бренд, престиж, доведување на кинески брендови по Европа Интер е супер. Се' има, име,историја, фан база, настапи во Европа. Ама дека ќе биде самоодржлив( јас така го сватив постот), мало сутра!
Ако поработат на брендот (јер запоставен беше 8 години некаде) не гледам зашо да не може да биде самоодржлив. Добри играчи, редовно играње Лш, освојување на титула, атрактивни играчи - продажба на дресови, премии и слично се тоа ќе се покачи. Со паметно играње на трансфер пазарт не глеам зашо да не можат да си извадат пари за плати и подобрување на ростер. Само треба убаво да се продаде играч и паметно да му се донесе замена и нормално да не се расфрлаат со плати. Јасно ни е на сите дека Интер не може одма да стане бренд како Пул шѕо е сега но со таков тип на водење, градење тим и зимање на доста реално поефтини играчи за ротација и ако самите си произведуваат звезди а не фрлаат по 100 милки за играч секоја сезона реално изгледа тој муабет. Рачунај Лукаку мислам дека е најскапо платен од кога дојдоа кинезите, доста има играчи за продажба, Лаутаро е "дете" сеуште и има потенцијал да биде звезда, има уше некој млади надежни играчи у тим што немаат добиено шанса и сл. Види ја Борусија само, сите тука ги заебаваат дека биле купи-продај тим но реално за секој играч што о дале му донеле добра замена, доста паметно работат од финансиски аспект, сами си произведуваат звезди, сеа Јунајтед сакаат "да го крстат" 120+ милки за дете од 19 години (предобат играч е санчо да не се сфаѕиме погрешно), за дембеле ич да не праиме муабет, тоа беше ...
Мислам дека ме сфаќаш што сакам да кажам.

Член од
2 јули 2010
Мислења
5.910
Поени од реакции
7.481
Ако поработат на брендот (јер запоставен беше 8 години некаде) не гледам зашо да не може да биде самоодржлив. Добри играчи, редовно играње Лш, освојување на титула, атрактивни играчи - продажба на дресови, премии и слично се тоа ќе се покачи. Со паметно играње на трансфер пазарт не глеам зашо да не можат да си извадат пари за плати и подобрување на ростер. Само треба убаво да се продаде играч и паметно да му се донесе замена и нормално да не се расфрлаат со плати. Јасно ни е на сите дека Интер не може одма да стане бренд како Пул шѕо е сега но со таков тип на водење, градење тим и зимање на доста реално поефтини играчи за ротација и ако самите си произведуваат звезди а не фрлаат по 100 милки за играч секоја сезона реално изгледа тој муабет. Рачунај Лукаку мислам дека е најскапо платен од кога дојдоа кинезите, доста има играчи за продажба, Лаутаро е "дете" сеуште и има потенцијал да биде звезда, има уше некој млади надежни играчи у тим што немаат добиено шанса и сл. Види ја Борусија само, сите тука ги заебаваат дека биле купи-продај тим но реално за секој играч што о дале му донеле добра замена, доста паметно работат од финансиски аспект, сами си произведуваат звезди, сеа Јунајтед сакаат "да го крстат" 120+ милки за дете од 19 години (предобат играч е санчо да не се сфаѕиме погрешно), за дембеле ич да не праиме муабет, тоа беше ...
Мислам дека ме сфаќаш што сакам да кажам.
Не другар,извини ама јас УОПШТЕ не сфаќам што ти сакаш да кажеш.
Ти апсолутно ги пишуваш најголемите глупости,и апсолутно врска немаш ни сам што збориш.
Не го сфаќај ова како навреда,не ми е тоа целта,само ти посочувам да не навлагаш до толку кога не разбираш.
Глеај го Интер радувај се на победи и не се умарај со вакви обиди од пост.

Sent from my SM-A920F using Tapatalk

Член од
29 јуни 2018
Мислења
3.573
Поени од реакции
5.618
Не другар,извини ама јас УОПШТЕ не сфаќам што ти сакаш да кажеш.
Ти апсолутно ги пишуваш најголемите глупости,и апсолутно врска немаш ни сам што збориш.
Не го сфаќај ова како навреда,не ми е тоа целта,само ти посочувам да не навлагаш до толку кога не разбираш.
Глеај го Интер радувај се на победи и не се умарај со вакви обиди од пост.

Sent from my SM-A920F using Tapatalk
Може јас лошо иам сфатено како функционираат финансите, ќе сакаш да објасниш каде у мојот пост ми е грешката?

Член од
26 јануари 2019
Мислења
3.634
Поени од реакции
5.628
Да бе секако....

Во домашно првенство да....во ЛШ каде имаш уште 6 екипи минимум со иста финансиска моќ и повеќе пари фрлено од тебе тогаш не е срамота
Срамота е. Како не е. И од тие 6 екипи со иста моќ 4 освоиле а 2 трошат од 2010 години а не 20 ко што го прави јуве. Никој не збори за секоја година да освојуваат ама за 20 години 0 титули Лш да имаат е срамота. Не знам што пробуваш да ги оправдаш.

Џ

Џонтра Волта

Гостин
Срамота е.
Абе ПОРТО освои ЛШ за овие 20 години ти ми кажуваш не било срамота Јувентус што 20 години не може да склопи најсилна екипа и да освои.

Баерн 2001, Порто, Ливерпул 2005, Интер, Челзи све се ова екипи што освоија ЛШ а да не биле најсилна екипа.

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.331
Поени од реакции
15.592
Без везе се цифриве, треба да стават Net spending, зашто на пример Барса со парите од Нејмар ги зема Дембеле и Кутињо и испаѓа како да потрошиле многу пати, а уствари они само ги реинвестирале на иста позиција. И уште многу вакви примери.

STEALTH

God is a DJ
Член од
25 ноември 2011
Мислења
10.678
Поени од реакции
14.560
Баерн 2001, Порто, Ливерпул 2005, Интер, Челзи све се ова екипи што освоија ЛШ а да не биле најсилна екипа.
Нема грешка, Баерн 2001-ва искина во ЛШ. Сосема заслужено освоија, другите екипи беа катастрофа.

Толку си гледал ти ЛШ во 2001. Вака коа се потценуваат екипи колку да си докажеш некоја поента - страшна работа. Википедија дноперт.

Последно уредено:
Џ

Џонтра Волта

Гостин
Нема грешка, Баерн 2001-ва искина во ЛШ. Сосема заслужено освоија, другите екипи беа катастрофа.

Толку си гледал ти ЛШ во 2001. Вака коа се потценуваат екипи - страшна работа.
Добро, признавам, од старт знаев дека не требаше да го пишам. Ете без Баерн нека биде.

STEALTH

God is a DJ
Член од
25 ноември 2011
Мислења
10.678
Поени од реакции
14.560
Член од
27 јуни 2020
Мислења
3.175
Поени од реакции
7.436
Не е само Баерн од спомнатите, и Порто и Интер сосема заслужено освоија.
Па секогаш кога ќе освоиш е заслужено. Никој не напиша дека незаслужено освоија, беше напишано дека во тој момент од нив на хартија имало и подобри тимови.

Член од
17 јануари 2019
Мислења
3.463
Поени од реакции
7.788
Срамота е.
Абе ПОРТО освои ЛШ за овие 20 години ти ми кажуваш не било срамота Јувентус што 20 години не може да склопи најсилна екипа и да освои.

Таа сезона кога освои Интер само Барса беа подобар тим во цела Европа, али ете Интер успеа некако да ги помине... Инаку Челзи и Баерн си ги тепавме лагано. Финале без потење беше тоа...

Џ

Џонтра Волта

Гостин
Не е само Баерн од спомнатите, и Порто и Интер сосема заслужено освоија.
Не праам муабет за незаслужено освоени титули. Џони сака да го претстави Јувентус како еден вид на жртва пошто играл против посилни противници.
Сите овие екипи што ги набројав во сезоните кај што освоиле ЛШ имале минимум 2-3 екипи појаки и поквалитетни од нив.

Можда и затоа сум го пишал и Баерн од 2001ва таму, пошто Реал и Манчестер вриеа тогаш.

Ете и без Баерн пак стојат Порто, Ливерпул, Интер и Челзи.

Таа сезона кога освои Интер само Барса беа подобар тим во цела Европа, али ете Интер успеа некако да ги помине... Инаку Челзи и Баерн си ги тепавме лагано. Финале без потење беше тоа...
И Манчестер. Среќа Робен закачи екстра волеј и бев мирен у финалето. Манчестер ќе не тепаше.

Член од
14 април 2012
Мислења
32.920
Поени од реакции
67.617
Порто имаше пола Португалска репрезентација кај нив кога земаа ЛШ. Не беа можеби најсилната екипа, ама дефинитивно во топ 4 по јачина.

ManUtdChampions

Lleyton Hewitt
Член од
5 февруари 2009
Мислења
32.794
Поени од реакции
44.077
Можда и затоа сум го пишал и Баерн од 2001ва таму, пошто Реал и Манчестер вриеа тогаш.
Најјако е што Баерн таа сезона ги победи и Реал и Манчестер на пат до финале. И тоа по 2 пати (дома-гости). :D

Kajgana Shop

На врв Bottom