Терористички напади во светот

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.744
Поени од реакции
27.744
Осуден е на доживитен затвор така да не гледам во што е проблемот.
Го хејтам правото и неговите долги процеси со очигледен ауткам. Којзнае колку ресурси се имаат потрошено за џабе.
Се објаснувал таму некој адвокат, седници, глупости...

Член од
29 јуни 2014
Мислења
26.289
Поени од реакции
43.055
Го хејтам правото и неговите долги процеси со очигледен ауткам. Којзнае колку ресурси се имаат потрошено за џабе.
Се објаснувал таму некој адвокат, седници, глупости...
Тоа е процедура која мора да се поштова, нормално ако сакаш правна држава, ако сакаш гилотина треба да се вратиме неколку векови назад.

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.744
Поени од реакции
27.744
Тоа е процедура која мора да се поштова, нормално ако сакаш правна држава, ако сакаш гилотина треба да се вратиме неколку векови назад.
Да у реду је, една и пол година. Не викам дека одма треба ама една и пол година... се е тоа пари да се прават.

Член од
10 септември 2016
Мислења
9.333
Поени од реакции
19.028
Повторно напади на христијани во регионот Оморија во Етиопија. Се убиваат луѓе, се киднапираат малолетнички и се мажат на сила за муслимани. Полека но сигурно исламска држава се шири, можеби не како што и беше замислата преку територии туку идеолошки ја има насекаде и се појавува насекаде.

M

Macedon1um

Гостин
Вистина е ова бе ? Синот на Жан Митрев бил уапсен во Германија како дел од група на ИСИС која подготвувала терористички напади

Член од
25 март 2012
Мислења
8.622
Поени од реакции
5.263
Вистина е ова бе ? Синот на Жан Митрев бил уапсен во Германија како дел од група на ИСИС која подготвувала терористички напади
Оттука логично се поставува прашањето, дали оваа акција на германската полиција била употребена Жан Митрев да биде уценет да го промени името на болницата, но и да ја поддржи кампањата „За“ референдумот за промена на Уставното име на Р.Македонија?
Македонски медиум.

M

Macedon1um

Гостин
Македонски медиум.
Веста кај Германците за апсењето е објавена уште од 12.11.2018 после референдумот така да нема простор за уцена, ама за карма има ако е вистина

Член од
10 септември 2016
Мислења
9.333
Поени од реакции
19.028
Веста кај Германците за апсењето е објавена уште од 12.11.2018 после референдумот така да нема простор за уцена, ама за карма има ако е вистина

Па може бил пред тоа уценет, може не викам дека гарант така било.
И се знае ли сега дали е во затвор или на слобода?

Член од
25 март 2012
Мислења
8.622
Поени од реакции
5.263

Мене не ми е јасно како е возможно дете на милионер да падне под таква манипулација? Го исфрлил од дома?

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.744
Поени од реакции
27.744
+1
ако е се ова вистина, „свака му част“ на пЉус што му промакнал синот
but then again и не е убаво да осудуваме кога не сме во туѓа кожа и не ги знаеме сите варијабли

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.416
Поени од реакции
30.883
Manipulacii i ucenuvanja ne postojat, osven ako se ubieni 4 deca ribarejki na ezero, kako prenasocuvanje na vinata kon tret objekt.

Germanskata policija sigurno godini prethodno sobirala podatoci i gi sledela uapsenite.
Mislite deka taka se apsat islamisticki kjelii, impulsivno, bez da znaes dali imaat zakacheno c4 na stomak?

Jas ne sum fan na Zan Mitrev, smetam deka e odlicen kardiohirurg, i treba da se drzi na taa sfera, megutoa ne e tolku naucna fantastika i da postoi moznost za negova ucena.

Kako i da e, sigurna sum deka da doznaes deka tvoeto dete otislo na ovoj pat e ogromen tovar i za toa mi e zal.

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.608
Поени од реакции
22.340
Вистина е. Може да се види дека е тој. Има и видео на билд на крај кај инфомакс е постиран кај што го носи полицијата. Изгледа пред некоја година ја смени верата и се радикализирал. Позадината не ми е позната. Иначе било лани крајот на годината ама нели не објавија име.

Член од
10 септември 2016
Мислења
9.333
Поени од реакции
19.028
Мене не ми е јасно како е возможно дете на милионер да падне под таква манипулација? Го исфрлил од дома?
Јас како што разбеав ова му е син од првиот брак од Германка, така да ако живеел горе сам, ништо чудно.
А на манипулација секој може да падне, не значи дека ако имаш пари и имаш се, колку луѓе се премногу богати па се коцкаат и губат се, тоа е исто некој вид на манипулација.
Автоматски споено мислење:

Manipulacii i ucenuvanja ne postojat, osven ako se ubieni 4 deca ribarejki na ezero, kako prenasocuvanje na vinata kon tret objekt.

Germanskata policija sigurno godini prethodno sobirala podatoci i gi sledela uapsenite.
Mislite deka taka se apsat islamisticki kjelii, impulsivno, bez da znaes dali imaat zakacheno c4 na stomak?

Jas ne sum fan na Zan Mitrev, smetam deka e odlicen kardiohirurg, i treba da se drzi na taa sfera, megutoa ne e tolku naucna fantastika i da postoi moznost za negova ucena.

Kako i da e, sigurna sum deka da doznaes deka tvoeto dete otislo na ovoj pat e ogromen tovar i za toa mi e zal.
Голем дел одоние што конвертираат се најчесто најрадикални, сега таква е самата религија, кај нас иако конвертира некој, кога ќе дојде до врвот на верувањето станува човек кој не гази на мравка, овде најчесто станува Осама Бин Ладен.

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.255
Поени од реакции
46.649

Mnogu zabegal ovoj, epten, strasno nesto kolku propadnal sinov i kolku vlijaelo vrz nego oprkuzuvanjeto u koe ziveel.
od prv brak mu e deteto, se obiduval da mu pomogne ali dzabe, kasno bilo ocigledno. Majka mu go isfrlila od doma inace, ne on, najverojatno ona ziveela u Germanija kolku sto razbrav, pa on so nea.
Автоматски споено мислење:

koja karma be druze se citas li, kolku covecki zivoti ima ovoj spaseno, ti za karma zboris :))), bolna rabota.
A i ne go sfakam onoj maloumniot od infomax, za kakva ucena zbori pa ovoj da prifatil promena na ime na bolnica, promena na ime na drzava kur se trese u ladna voda, kade e tuka ucenata ?! Sto go ucenile, ke go pusitme sinov ti samo bidi Za ? Kolku treba da si glupav pa vaka da go svrtis muabetot, kakov debil covece. Ili, ti bidi Za nie ke kjutime ke skrieme, koja mu bila logikata u toa mrtvata glava sto ja ima, kakov ropak.

M

Macedon1um

Гостин
koja karma be druze se citas li, kolku covecki zivoti ima ovoj spaseno, ti za karma zboris :))), bolna rabota.
Тоа му е работа бе друже и работи за пари, не бесплатно од добрина само да помага на луѓето

Ако одиме по твојава логика знаеш ли колку луѓе имаат спасено земјоделциве да не умрат од глад произведувајки храна ?

Kajgana Shop

На врв Bottom