Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

Член од
28 октомври 2019
Мислења
1.849
Поени од реакции
4.493
Kupuva li nekoj koli po mk so volan od desna strana? Moze povekje ke mi daat tamu za mojata :D. Vreme e da ja menjam pa za toa prasuvam.
Usput mislenje za audi a7 i a8 i dvete so 3.0tdi od 2015/16 i po okolu 80-90iljadi realni km?
За купување ќе најдеш некој ама ќе ти гу купе за делови и цената е на пола од тоа шо иде таа кола со волан од лева страна на наши табли. А за а7 и а8 од таа година неверувам дека ќе најдеш од форумо шо е возил тоа, ама нема шо да згрешеш тамо, фејслифт модели се таа година, луксузни до немај каде

Член од
12 мај 2009
Мислења
5.834
Поени од реакции
2.928
Germanija mislam e edinstvenata drzava vo Eu što nema ograničuvanja na brzinata na avtopatite
Така мислат повеќето, но и Германија си има ограничување по автопатот како кај нас па и целиот балкан сепак по автобан на брзата лента на некои начин е дозволено илегалено неограничена брзина , но си имаат високо ниво на свест и култура во сообраќаот за разлика кај нас затоа строго се ограничени

Sent from my iPad using Tapatalk

Член од
25 ноември 2013
Мислења
1.660
Поени од реакции
1.524
Ima delnici na autoban kade brzinata e ogranicena na 120km/h. Tocno e toa za kulturata bidejki preteknuvaat i odma menuvaat lenta.
Bukvalno preteknav policisko kombe so 200km/h ali na delnica kade brzinata e neogranicena i nisto ne ti pravat.
Автоматски споено мислење:

За купување ќе најдеш некој ама ќе ти гу купе за делови и цената е на пола од тоа шо иде таа кола со волан од лева страна на наши табли. А за а7 и а8 од таа година неверувам дека ќе најдеш од форумо шо е возил тоа, ама нема шо да згрешеш тамо, фејслифт модели се таа година, луксузни до немај каде
Ako daat povekje od tuka ondak i ne e problem.
Your AUDI valuation of £3,785. Samo za kocnici(diskovi i plocki na site trkala) dadov 1000 funti pred 2 meseca plus 4 novi gumi okolu 600 funti. Ispagja dzabe da ja daam :D.
Na privatno da ja prodaam bi zel okolu 4500 :D

Член од
8 јануари 2012
Мислења
10.323
Поени од реакции
15.497
Vo hrvatski autoklub pišuvaše na vremeto deka vo Germanija na sutoban se smeta za ,,preporačana,, brznina...a ne maksimalna

Член од
28 октомври 2019
Мислења
1.849
Поени од реакции
4.493
Ako daat povekje od tuka ondak i ne e problem.
Your AUDI valuation of £3,785. Samo za kocnici(diskovi i plocki na site trkala) dadov 1000 funti pred 2 meseca plus 4 novi gumi okolu 600 funti. Ispagja dzabe da ja daam :D.
Na privatno da ja prodaam bi zel okolu 4500 :D
Шо модел,година,мотор?

Член од
28 октомври 2019
Мислења
1.849
Поени од реакции
4.493
Audi a4 b8.5(fejslift model) 2.0tdi od 2012 so realni 213k km
Тука би гу продал за над 5 па и 6 илјади евра, само прашањето кој ќе ти гу купе, повише шанси имаш у бугарија да гу продадеш

Kadaif

M.D.
Член од
21 јануари 2008
Мислења
7.297
Поени од реакции
9.075
Така мислат повеќето, но и Германија си има ограничување по автопатот како кај нас па и целиот балкан сепак по автобан на брзата лента на некои начин е дозволено илегалено неограничена брзина , но си имаат високо ниво на свест и култура во сообраќаот за разлика кај нас затоа строго се ограничени

Sent from my iPad using Tapatalk
Нема ограничувања на поголениот дел од автопатот во Германија, ограничувања има само на делници со причина. На пример при оштетен дел на автопатот кој треба скоро да се санира (нерамен пат, дупки, што е тоа? ) делници со контрола на тешки товарни возила, делници близу населени места, мостови и слично)

Член од
9 септември 2008
Мислења
769
Поени од реакции
322
Здраво дечки, сакам да купам кола до 12,000 евра максимум па да ми дадете некој предлог што би било според васнајдобра опција за тие пари ? Јас сум во глобала фан на BMW 323i и општо на сите BMW и на VW Scirocco. Ве молам за совет,вреди ли BMW или VW Scirocco да се купи за тие пари ?

Член од
6 април 2014
Мислења
5.140
Поени од реакции
6.591
Здраво дечки, сакам да купам кола до 12,000 евра максимум па да ми дадете некој предлог што би било според васнајдобра опција за тие пари ? Јас сум во глобала фан на BMW 323i и општо на сите BMW и на VW Scirocco. Ве молам за совет,вреди ли BMW или VW Scirocco да се купи за тие пари ?
Suzuki Swift, Kia Rio, Fiat Tipo Street, Kia Stonic, Hyundai i30,MITSUBISHI SPACE STAR i mnogu drugi modeli.

Dokolku dadas 12 000 evra za polovna kola ti za mene si glup.

Член од
25 ноември 2013
Мислења
1.660
Поени од реакции
1.524
Suzuki Swift, Kia Rio, Fiat Tipo Street, Kia Stonic, Hyundai i30,MITSUBISHI SPACE STAR i mnogu drugi modeli.

Dokolku dadas 12 000 evra za polovna kola ti za mene si glup.
Zosto e glup? Negovi pari sho saka toa ke si kupi.
Preku takvo mi e od vakvi sho go praat nekoj glup samo zatoa sho saka da kupi poskapa polovna kola.
Edinstveno loso e sho u mk povekjeto koli se so vratena kilometraza i otepani od vozenje pa treba epten da paze pred da kupi ili pa sam da si donese nesto od stranstvo.

Член од
24 март 2010
Мислења
15.364
Поени од реакции
26.412
Ако имаш само 12000 евра, тогаш купи нова. Ако си спремен за поскапото оддржување и се што иде со кола од повисока класа, земи го БМВ-то, нема ич да ти биде криво.

Kajgana Shop

На врв Bottom