- Член од
- 3 мај 2019
- Мислења
- 19.854
- Поени од реакции
- 11.836

Жалосно навистина....Толку да не се можеле да се биде одговорен, дисциплиниран и совесен, па младоста може да издржи неколку месеци без забава...зарем таа е поважна во животот од здравјето???

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
A гледам по Македонија вие повозрасните се задржувате подалеку од кафаните. Кој може да им забрани денеска на децата да направат нешто кога немаат часови, што друго ќе прават, така е насекаде, не баш до овој степен ама слично.
Жалосно навистина....Толку да не се можеле да се биде одговорен, дисциплиниран и совесен, па младоста може да издржи неколку месеци без забава...зарем таа е поважна во животот од здравјето???![]()
Во право си, нажалост, дали постар или помлад, животот го живееме како да не постои корона, со исклучок на некои установи кои затворија врати и до ден денес не ги отвараат(пример игротеки идр)....впечатоткот ми е од нашите туристички места каде бев ова лето, значи на неколку места, спиев во хотели и..и што да речам освен Господ нека ни е на помош!A гледам по Македонија вие повозрасните се задржувате подалеку од кафаните. Кој може да им забрани денеска на децата да направат нешто кога немаат часови, што друго ќе прават, така е насекаде, не баш до овој степен ама слично.
Ако во Германија се појавија многу нови случки на заразени баш од училиштата, што очекуваш да се случи у РМ?Во право си, нажалост, дали постар или помлад, животот го живееме како да не постои корона, со исклучок на некои установи кои затворија врати и до ден денес не ги отвараат(пример игротеки идр)....впечатоткот ми е од нашите туристички места каде бев ова лето, значи на неколку места, спиев во хотели и..и што да речам освен Господ нека ни е на помош!
Поентата ми е штом се однесуваме како да нема опасност од зараза, тогаш дајте школите нека се отворат и да почнат нормално да фунционираат како и порано.
Во право си, нажалост, дали постар или помлад, животот го живееме како да не постои корона, со исклучок на некои установи кои затворија врати и до ден денес не ги отвараат(пример игротеки идр)....впечатоткот ми е од нашите туристички места каде бев ова лето, значи на неколку места, спиев во хотели и..и што да речам освен Господ нека ни е на помош!
Поентата ми е штом се однесуваме како да нема опасност од зараза, тогаш дајте школите нека се отворат и да почнат нормално да фунционираат како и порано.
Пример некој деца има што собата ја делат со брат или сестра им па што ќе се случи ако во исто време имаат часови онлајн а имаат еден компјутер?
Абе ненормални работи се изначитав на темава (од страна на поддржувачите за физичка настава).......прават компарација како надвор на отворено си играле децата и дека поради тоа можела да се одвива настава со физичко присуство......ненормално.Ќе се отворат ете некаде, и ќе се затворат по експресна постапка за 2-3 недели. За жал на лошиот начин ќе научат зошто не треба да има физичка настава во време на ваков вирус, ти си била на плажа ама друго е отворен простор а друго е 20-30 м2 и уште толку деца заедно во таа просторија 6-7 часа дневно
Родителиве што инсистираат на физичко присуство едвај чекаат да се отарасат малку од децата, не дека толку им е гајле за образованието нивно..
Ajde da ve prasam site sto se bunite protiv otvaranje na ucilistata, site sto velite deka otvoren prostor I zatvoren ne e isto( site znaeme toa)..
Znaci, DALI se soglasuvate deka treba site kafulinja, nokni klubovi, diskoteki, koncerti vo zatvoren prostor ...- Dali DA SE ZATVORAT ??????
Epa nema veke da ima kalakurnica, a za kakva privatnost mislis, smeski zivi si...il se zezas ili ne si mrdnal od domaкаква врска имаат кафулињата, у кафиќ ти си седиш на своја маса имаш приватност, не ти рипаат мајмуни на маса пред тебе. У школите е калакурница по одмори, тоа обичен грип кога има како лесно се префаќа а не пак корона.
Ajde da ve prasam site sto se bunite protiv otvaranje na ucilistata, site sto velite deka otvoren prostor I zatvoren ne e isto( site znaeme toa)..
Znaci, DALI se soglasuvate deka treba site kafulinja, nokni klubovi, diskoteki, koncerti vo zatvoren prostor ...- Dali DA SE ZATVORAT ??????
Epa nema veke da ima kalakurnica, a za kakva privatnost mislis, smeski zivi si...il se zezas ili ne si mrdnal od doma![]()