Геноцид, погром и етничко чистење

Џорџе што си ми пишувал приватни пораки бе? Смеам утре да излезам надвор или да се пазам?

Мене ми се заканува со тоа дека имал заклано цинцари :lolzz:

Како што кажав тнденциозно е за свои потреби, али кажими еве за тоа време модерен попис, зошто Македонци или Бугари не се спомнуваат, а се спомнуваат Маѓари кои се далеку поголема закана за територијалниот интегирет на таа држава.
Автоматски споено мислење:

иако е усташ со бугарофилски црти што е разбирливо барем можеш да дискутираш со него без навреди, плус на тоа се труди да докаже нешто ама слабо му иде али пак ке кажам е без навреди за разлика од тебе и оној куртонот бланко тоа е невезможно, а пошто темата е геноцид а си спомнал српски геноцид врз македонците да рааскрстиме дали воопшто имало македонци тоа време, а трупер се убаци дека бугари имало па врз нив бил геноцидот, така да не е баш офтопик.

Усташ со бугарофилски црти? Не е бугарофил, нормално е за усташа да е против срби и да негира српски ставови, а тоа што сте нашле заеднички јазик е интересно. Едниот лаже за Јасеновац другиот за Сребреница, мислам до каде треба да се падне.
Исто како арнаути што прават, некако да ја прикажат "својата" страна како жртва, секогаш се угнетени и јадна нејач.

Светла иднина за геноцидните етноси.

Последно уредено:
Мене ми се заканува со тоа дека имал заклано цинцари :lolzz:

Усташ со бугарофилски црти? Не е бугарофил, нормално е за усташа да е против срби и да негира српски ставови, а тоа што сте нашле заеднички јазик е интересно. Едниот лаже за Јасеновац другиот за Сребреница, мислам до каде треба да се падне.
Исто како арнаути што прават, некако да ја прикажат "својата" страна како жртва, секогаш се угнетени и јадна нејач.

Светла иднина за геноцидните етноси.

Типот е тотално изгубен во просторот. Мисли дека е внук на Цар Лазар и србин од памтивек, а зборува јазик без падежи, носи македонски носии и има македонски обичаи. Јасно е како ден дека кумановскиот, како и дијалектите до таму Врање на север спаѓаат во јужна балканска група на наречја, од кои произлегуваат два литературни јазика(МК и БГ).
Додека од Врање нагоре веќе почнуваат други наречја, кои се нарекуваат северни балкански наречја и од кои произлегуваат српски, хрватски, босански и црногорски јазик, а и се носат други носии. Нормално има меѓусебни мешања и слични нарави, но грубо кажано тоа е тоа. Истото е кажано од научници за лингвистика, а не од внук му од цар Лазар од кумановско.
На крајот на краиштата не е ни битно кој, што, како, што е до мене нека се идентификува како кинез ако сака, не ми пречи воопшто, и така нациите се вештачки конструкт, а и живееме во 2020 година, веќе тие глупости за Србија до Токија, како и за Састефанска Бугарија се со поминат рок. Но не можеш а да не му ги забележиш глупостите кои ги треска и да му вратиш со иста мера на веќе од него начната дискусија за јужносрбијанци до 45 година.

Последно уредено:
Исто како арнаути што прават, некако да ја прикажат "својата" страна како жртва, секогаш се угнетени и јадна нејач
још ли бараш докази за логори или се батали од тоа сподобо дегенееративна.

Типот е тотално изгубен во просторот. Мисли дека е внук на Цар Лазар и србин од памтивек, а зборува јазик без падежи, носи македонски носии и има македонски обичаи. Јасно е како ден дека кумановскиот, како и дијалектите до таму Врање на север спаѓаат во јужна балканска група на наречја, од кои произлегуваат два литературни јазика(МК и БГ).
Додека од Врање нагоре веќе почнуваат други наречја, кои се нарекуваат северни балкански наречја и од кои произлегуваат српски, хрватски, босански и црногорски јазик, а и се носат други носии. Нормално има меѓусебни мешања и слични нарави, но грубо кажано тоа е тоа. Истото е кажано од научници за лингвистика, а не од внук му од цар Лазар од кумановско.
На крајот на краиштата не е ни битно кој, што, како, што е до мене нека се идентификува како кинез ако сака, не ми пречи воопшто, и така нациите се вештачки конструкт, а и живееме во 2020 година, веќе тие глупости за Србија до Токија, како и за Састефанска Бугарија се со поминат рок. Но не можеш а да не му ги забележиш глупостите кои ги треска и да му вратиш со иста мера на веќе од него начната дискусија за јужносрбијанци до 45 година.
ти уште бараш споменик за македонците пред 45 или и ти се откажа?

Македонија винги е страдала от арнаути, срби, власи и ваква долна сган....

још ли бараш докази за логори или се батали од тоа сподобо дегенееративна.

ти уште бараш споменик за македонците пред 45 или и ти се откажа?

Еден куп докази имаше и линкови и слики и видеа, сосема доволно за виртуелен муабет.
Зошто со вакви навреди? Да те имав навредено ок, но ова е сосема непотребно, сепак да задржиме некое ниво на дискусија, знам дека четниците не се бават со муабети, тие јебу, пију шљивку и кољу по кучама но треба да се знае граница, на што личат такви зборови? Слични навреди упати и твојот frenemy @TheTrooper ничим изазван, не може човек а да не примети дека имате многу заедничко.
Твојот сонародник џорџе пак се заканува по ПП дека че ме прикољел.

Македонија винги е страдала от арнаути, срби, власи и ваква долна сган....

Винаги винаги, обаче мисља че њама доказанија за власите, тија са обикновен народ, немогат един сериозан масакр да направат, като тој вв Ваташа и за какво да ги смјатаме като долна сган?!

Споменик бара. Сите бараат луѓе, писанија, организации, а тој споменик. :pos:
Гелдајќи го простотилукот на народот изгледа одличен потег му биле на Грујо спомениците.

като тој вв Ваташа и за какво да ги смјатаме като долна сган?!

Да спомниш каде се родени изродите убијци на ваташките деца - воглаве со полковник Лјубен Апостолов(дал заповед за ликвидација, осуден и разстрелјан) и да завршиш со Борис Жеглов, кој не сакал да убива, ги спасел девојчинјата, ги криел со собственото си тело па и тој бил осуден и разстрелјан).
За Ваташа, основното прашанье е - Как е возможно еден герој от Македонската дивизија во ПСВ да се претвори во ваков звер и изрод(Апостолов)? Жокер, нали има е оште един - Апостолски(Михаил Митев Апостолов.

Как е возможно, Жеглов, кој не убивал, не сакал да убива и спасил от смрт - да биде ликдиран заедно со Апостолов?
Зошто македонецот може да оди да умира за други македонци(војводата Радон Тодев от Банско и много други), а во друго време и на друго место да биде безмилостен убиец на своите?

Кој ги натера децата да се прават герои без пушки, да сакаат да одат во партизани, коишто партизани ги нема?

Последно уредено:
Еден куп докази имаше и линкови и слики и видеа, сосема доволно за виртуелен муабет.
Зошто со вакви навреди? Да те имав навредено ок, но ова е сосема непотребно, сепак да задржиме некое ниво на дискусија, знам дека четниците не се бават со муабети, тие јебу, пију шљивку и кољу по кучама но треба да се знае граница, на што личат такви зборови? Слични навреди упати и твојот frenemy @TheTrooper ничим изазван, не може човек а да не примети дека имате многу заедничко.
Твојот сонародник џорџе пак се заканува по ПП дека че ме прикољел
еден куп навреди кажа за мојот народ и требало да те тинтрам, ти кажав јас со стока како стока со човек како човек.
А за видеата што ми ги прати треба да си глуп да веруваш дека не се во пропагандни цели направени, а за википедиа изворите уште поглуп на нив да веруваш.

Споменик бара. Сите бараат луѓе, писанија, организации, а тој споменик. :pos:
Гелдајќи го простотилукот на народот изгледа одличен потег му биле на Грујо спомениците.

Гњујо подигна стиропор-споменик на Цар Душан на некој мост, па арнаути го паљеа со бенѕин хахах јак циркус беше тоа. Според четничка логика, Скопје сега е српско, пошто споменик на Душан.

Да спомниш каде се родени изродите убијци на ваташките деца - воглаве со полковник Лјубен Апостолов(дал заповед за ликвидација, осуден и разстрелјан) и да завршиш со Борис Жеглов, кој не сакал да убива, ги спасел девојчинјата, ги криел со собственото си тело па и тој бил осуден и разстрелјан).
За Ваташа, основното прашанье е - Как е возможно еден герој от Македонската дивизија во ПСВ да се претвори во ваков звер и изрод(Апостолов)? Жокер, нали има е оште един - Апостолски(Михаил Митев Апостолов.

Как е возможно, Жеглов, кој не убивал, не сакал да убива и спасил от смрт - да биде ликдиран заедно со Апостолов?
Зошто македонецот може да оди да умира за други македонци(војводата Радон Тодев от Банско и много други), а во друго време и на друго место да биде безмилостен убиец на своите?

Кој ги натера децата да се прават герои без пушки, да сакаат да одат во партизани, коишто партизани ги нема?

Аз не знаја колкав е бил този Борис да ги спасе девојчиња сс собственото си тјало, като супер-херој от Марвел или ДЦ? Јавно и отпорен на патрони е бил как казваш ти. На питане не е грамотно да се одговарја сс питане, да прочетеме за тези власи кои са били, как ти каза, долна сган? Имали са имена този хора?

еден куп навреди кажа за мојот народ и требало да те тинтрам, ти кажав јас со стока како стока со човек како човек.
А за видеата што ми ги прати треба да си глуп да веруваш дека не се во пропагандни цели направени, а за википедиа изворите уште поглуп на нив да веруваш.

Како бе возрасен човек вака ццц...значи босанците сами си граделе логори, анагажирале глумци на кои ребрата им излегуваат од кожа само за да го оцрнат небескиот народ, страшно. Лепено, сечено, монтирано...каде го имаме тоа слушано...
Никаде не навредив народ, тоа што фактите се тие што се, можеби делува навредливо за некој припадник на тој народ, но тоа е реалноста, србите имаат геноциден потенцијал како целина, како социјален конструкт, како група на луѓе кои се декларираат со поим срби. Нормално не секој поединец, но мнозината и тоа како. Па еве на еден анонимен форум твој сонародник се заканува со клања, не сум нешто изненаден но мразам кога сум во право.

Светот знае кои се србите и какви се, надвор од стакленото звоно на балкан и надвор од шака србомани, јасно е по свет дека скоро во секој србин чучи латентен четник кој само чека прилика...

Како бе возрасен човек вака ццц...значи босанците сами си граделе логори, анагажирале глумци на кои ребрата им излегуваат од кожа само за да го оцрнат небескиот народ, страшно. Лепено, сечено, монтирано...каде го имаме тоа слушано...
убаво те прашав, дај кој управувал, по чија наредба се тие логори основани, кој е командант, еве за Аушвиц, Јасеновац, Треблинка... имаш се со име и презиме се, овде видео и одма едно видео и тоа да ти бидне логор срмти.
ветот знае кои се србите и какви се, надвор од стакленото звоно на балкан и надвор од шака србомани, јасно е по свет дека скоро во секој србин чучи латентен четник кој само чека прилика..
Знаат и те како знаат, Колубара, Кајмчкалан, Кошаре, Косовски Бој... и те како знаат.

Кој е тоа твој народ бре? Не треси глупости барем во живо, ќе ти се смее народ. Ти си толку србин колку горанците што се турци. Дотолку повеќе што живи здрави останале твоите и во родните краишта. Да биле барем на српството верни твоите ќе биле или обесени или протерани како народни предавници после падот на караџорџевата краљевина. Веројатно кој како дошол тоа и биле твоите јаничари. Пример во периодот 41-44 сте биле бугари, пред да ве испее српски поп и да ви даде 2-3 векни леб сте биле турци, а во Титово доба југословени. Сега, отако повторно стана во мода да си србин веднаш од вас повторно излезе српството, како прави внуци на Цар Лазар.
Не можам да се изнасмеам србин од средновековие од Кумановско. :pos:

Кој е тоа твој народ бре? Не треси глупости барем во живо, ќе ти се смее народ. Ти си толку србин колку горанците што се турци. Дотолку повеќе што живи здрави останале твоите и во родните краишта. Да биле барем на српството верни твоите ќе биле или обесени или протерани како народни предавници после падот на караџорџевата краљевина. Веројатно кој како дошол тоа и биле твоите јаничари. Пример во периодот 41-44 сте биле бугари, пред да ве испее српски поп и да ви даде 2-3 векни леб сте биле турци, а во Титово доба југословени. Сега, отако повторно стана во мода да си србин веднаш од вас повторно излезе српството, како прави внуци на Цар Лазар.
Не можам да се изнасмеам србин од средновековие од Кумановско. :pos:
За греота си бе, толку да не сечело секирата при толку средновековни споменици, при востание од 1878, при зебрњак, брегалница, кајмакчалан...

За греота си бе, толку да не сечело секирата при толку средновековни споменици, при востание од 1878, при зебрњак, брегалница, кајмакчалан...
Од толку споменици, традиција и српство од памтивек останавте само 20К караџорџеви ,,срби" по алиекспрес. Поголем доказ од мизерната бројка дека се работи за колаборатори и опортунисти на режимот амин.
А и од тие 20К пола сигурно сте биле во Титова доба попишани како југословени, како по навика сврзани со режимот за да лапнете некое станче по Куманово и Скопје. Ден денес традицијата продолжува со Милетиќ и Стоиљковиќ, кои се Срби кога треба пари да пуштат од Београд, а во слободно време веројатно жонглираат со некои други корени.

Од толку споменици, традиција и српство од памтивек останавте само 20К караџорџеви ,,срби" по алиекспрес
Тоа захвалиму на друг Тито, инаку еве ти пак слика каков македонец си ти, односно титова издркотина:106991680_10222767025545155_4416560495167374651_o.jpg
Знам не е првпат постирана, али пошто се правиш глуп еве ти па ти види каков македонец си.

Како ли можел тој Тито да смени за 45 години нешто што опстојувало со векови под многу потешки услови од некој си социјализам.
Како тоа некои Срби останале Срби, некои се претопиле во некакви си Македонци. Како тоа оние по Скопска Црна Гора за кои постои ден, датум, година и место од каде се дојдени се и ден денешен Срби, а оние во Порече и Велешко што дале толку ренегати-војводи веќе не се.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom