Соживотот во Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата Macedon1um
  • Време на започнување Време на започнување
Не, ти не си разбрал, јас сум повикувал полиција, полицијата нејќеше да дојде, појасно ти е?
Oчекуваш од терористи да се залагаат за почитување на закони? Сериозен ли си?

Не, ти не си разбрал, јас сум повикувал полиција, полицијата нејќеше да дојде, појасно ти е?
Za volja na vistinata, problemot tuka e u policijata.
Policija ne ide koga ke te opljackaat a ne pa za sitnica kako taa.

Очекуев некој ваков одговор... „Они тепаат каури, статистички праат повише криминал у Македонија... ножеви... ограбуваат гробови, цркви... Ние само го плукаме пуно на кајгана и го заебаваме малце пошто е хипокрит. Не е исто."
Да, исто е. На многу подлабоко и попримордијално ниво, исти кур сте. Истите глупи племенски механизми у друга форма.

Просечното македонче можеби го нема агресивниот племенски механизам на просечниот шиптаp. Просечното македонче преживува така што си го дава гзот на вересија, го оговара комшијата и ќе ја шитне мајка си за стовче.
Просечното македонче нема да му се курчи на Адем од Бит Пазар пошто просечното македонче нема муда. Просечното македонче ќе си ги вентилира фрустрациите на пуно, на кајгана. Просечното Македонче е најгнасната форма на лицемерие. Адем од Бит Пазар е сто пути позаебан од пуно. Адем боде луѓе. Но ти пуно ќе го заебаваш, а не Адем. Пошто е полесно и побезбедно да го акнеш самарот, а не магарето. Магарето ќе ти збрца нож у стомак. И пошто ти е мил животот, ќе се курчиш таму каде што имаш моќ. На форум.

И дај не ми го продавај тој булшит на „јас аргументирано му зборуем, а тој ме опцу. Види го овој пост... У параграф 5, тој јасно тврди: 'Да ти ја ебам мајката', но јас му велам: 'немој пуно, немаш право'‘.Јас му велам вака, а тој мене ми врати вака. И ти сеа тврдиш дека пуно не пцуе, но пуно опцу." Педерски ти се тие софистички фори, а ги праиш често, пошто многу добро ти е јасно што зборуем. Не сме второ одделение.

Иронично, пуно ве поштуе и битно му е вашето глупо мислење за него, поради што од петни жили пробуе да ви покаже дека вреди (преку прокси, со тоа што ќе покаже дека Албанците вредат). Адем нема да проба да ти се докаже со постови по форуми. Адем ќе те искрши од ќотек. Тоа што не го контате се причините поради кои пуно ги брани клетите припадници на неговото племе. Вие си замишљате дека пуно има некој код у главата да си ги брани сонародниците за да ја оправда Гољема Албанија и да го насели светот со својата семка. Пуно има фрки со самодоверба и се плаши дека и он ќе биде интерпретиран ко некоја дехуманизирана животиња и пробуе да ги оправда срањата со кои се ифентификува и го идентификуваат останатите за да си ја зачува самодовербата и ебаниот интегритет. Ебан аутист со емотивна интелигенција на лоботомиран коњ ќе го примети тоа од авион. Ама не и вие што све гледате низ вашиот глуп политички светоглед. Пуно најверојатно има заебани психолошки комплекси пошто со векови пробуе да се објасни со вас, ебате, рандом анонимци на форум. И што кур праите вие? Му помагате да се осети ко нормален човек? Водите разумна дискусија, без разлика кое ви е глупото мнение за Албанците? Не. Му викате: „оој пуно, чка по штрија, бе, ој, Смиљковско кој е крив, бе, пуно?" Го дупите, онака педерски. Архетипот на ретардираниот у маало што го зезаат сите. Пошто ако се посмеете со сиротиот пуно и го тролате, правилно ќе го канализирате вашиот гнев кон нефер односот на Албанците кон каурите? Ќе смените нешто у конструктивна насока? Ќе ги тргнете ДУИ? Не. Само ќе се позаебавате со пуно и курето ќе ви се крене. Кое е моралното оправдување, бе, да го дупиш пуно пошто на Бит Пазар збрцале каур? До сеа едно песто пути признал дека ради разноразни историски/социолошки причини има културолошки проблеми кај Албанците, дека не поштуе национализам ниту кај Албанци итн. Што кур сакате повише? Да ви ги повторуе зборовите: „ние љочките сме неписмено, грдо, гнасно племе, агресивни животињи сме, така е! Да, фала ти за новата вест за ограбени цркви од страна на Албанци! Со восклик и епифанично созерцание, сега повеќе разбирам зошто сме искривено племе со ментална ретардација. Фала ти, о, Разиел, оваа вест за истепани Македонци во Арачиново ми помага да станам посвесен за нецивилизираноста на просечниот шкон! Праќај ми уште вакви вести, покажи ми колку сме утепани!"
Сте го испочитувале ли барем у еден пост? Еден нормален муабет да му напраите? Не. Го дупите цело време ко сељаци утепани. Нормално дека ќе иде у ебана дефанзива и ќе му се дешава бекфајр ефект.

Повеќето тука не му серат на пуно поради некои праведни начела и етички вредности. Повеќето му серат на пуно пошто се осеќаат јако, курот им е поголем кога тролаат некој „глуп шиптаp", надркани од вековните неправди нанесени врз македончето. Иронично, Македончето е 1000 ЕЛО повисоко од најпатетичниот Албанец кој глуми жртва. Македончето е жртва на Гркот, на Бугаринот, На Србинот, На НАТО, на вечните непријатели... Истовремено македончето е једино створение кое
доживуе патолошки бугаро/грко/србофилии за други нации.

И не е уопште битно дали Албанците го прават тоа што го прават и поради кои причини го прават истото, ниту колку се вакви и онакви, поради овие и оние причини, според моите или вашите весели математики. Воопшто... не... е... ебано... битно... у контекст на мојата поента.
Битен е мочаниот принцип дека е сељачки да го дупиш пуно и да му зборуеш за искривените фаци на неговото племе. Глупо е. Ниско е.
Сељачки е да го гаѓаш со јајца убиецот што го бесат сред село пошто си подмукол буљаш ако го правиш тоа. Не си поразличен од тие што навивале додека ги палеле вештерките и се радувале.

Принципите се исти во вашите глави. Твоето племе против неговото. Неговото племе ќе ти збрца нож за да опстане, твоето племе ќе го заебава и ќе кажуе дека фацата му е искривена за да му го заебе репродуктивниот успех. Твоето племе другачие се адаптирало да елиминира конкуренција. Со озборуење, јадење гомна и други фори. Твоето племе е олицетворено од попот што го шитнал Гоце Делчев за некој алтан.
На Балканот не е потребен соживот, туку 5-10 нуклеарки и да се исчисти све што постои, па Скандинавциве да стават соларни панели и да имаат некаков бенефит од просториве.

Поточно скенирање на целата ситуација, од ова погоре...амин!

Ова е погрешно на толку многу нивоа што не знам од каде да почнам. Ти се куца на тастатура со ладна глава да го дискутираме ова или не? Секако, јас ќе го задржам правото на сарказам оти таков ми е стилот, а ти како бистар дечко нема да го сфатиш тоа како напад на лична основа.
Еј, па ти зборуеш за емотивност и како треба да седнеме да дискутираме со ладна глава и објективно. Дај не ме дупи, ова е ко некој надреален филм на Буњел.
Да фатам твоите 10 постови уназад да ги анализирам, на колку нивоа се погрешни, ќе треба цел докторат да пишам за логички грешки и школски примери за некритичко размислуење.
Не, нејќам да дискутираме. Ако фатам сериозно да дискутирам, евентуално ти ќе станеш емотивен и ќе почнеме да си пишуеме постови за тоа каков сум ја, каков си ти, како на тебе ти е дојдено преку кур и сакаш да се испукаш, а ја тука све на логика сведуем... Па на крај ќе треба да си ги испушиме по еднаш после сите тие баснословни постови кајшто си пуштаме хехенца со заебанции, досетки и муабетот не ни се сведуе на некоја конкретна тема, туку на тоа каков сум ја и каков си ти. Све тоа е чизи и патетично на многу нивоа, а искрено, ме мрзи да го праам тоа. Мучни ми се дискусии со тебе, ко на тебе што ти се мучни дискусии со мене. И двајцата ќе губиме време, а нема фајде да добиеме од муабетот. Мојот пристап у дискусии не одговара на твоето боемско меко непце, твојот пристап ми е психофизичка тортура. Така да батали.
Osven togas koga, poznata albanska pop dzvezda postira mapa od golema albanija, ni objasni deka trebase da go interpretirame kako navivacka mapa, a ne vistinski ideal na albancite, a ne nacionalizam.

Osven pred 2-3 strani koga ni kazuva deka balistite ustvari bile robin hud i veselata druzina i go branele naselenieto.

Toa ne se vazi.

Inaku dosadni se muabetive okolu Puno iskreno.

Ama najzagreovi e pa sea koa idete da go branite.

Ako mu smeta neka se odlogira i gotovo.
Абе ја неам проблем со тоа дека грото од Албанците се националисти и се понашаат ко идиоти, ниту да се зборуе за тоа. Ниту нешто сум засегнат од пуно или сакам да го бранам. Ниту ги негирам некои од работите што се дешаваат. У секоја ситуација, кога ќе се соберат повеќе луѓе и почнуваат да серат и заебаваат еден човек, на ваков начин, одма се осеќа дека дискусијата преминала у племенски его трип што е идиотски динамик.
Автоматски споено мислење:

oh fuck-off, у пола од овоа ни ти самиот не веруваш

доста бе плачеш
знаеме што е анон и не може друго да очекуваме од него

Ти не ги ни читаш постовите негови.
Не е он тој што си го замислуваш у главата. Лицемерен е и има двојни аршини.

Тоа - племе, грди биле, или друго, се стварно безразложни навреди, кои нас никаков ќар не ни носат. Може све ова без такви навреди.
Ја не велам дека пуно не е лицемерен и пристрасен кон групата со која се идентификува. Наведуем некои од причините зошто е таков. И има тука многу за зборуење, ама не е ни битно. И онака ги иаме зборено работиве многу пати.

Последно уредено:
Ама, ама, ама ние само сакаме пуно да ни признае, ништо повеќе, после веќе нема да го зафркаваме.
Бу факинг ху.
Пуно ни е супер, сакаме ти да се изгубиш од форумов и да се вратиш меѓу билбордите на твитер.

Да фатам твоите 10 постови уназад да ги анализирам, на колку нивоа се погрешни, ќе треба цел докторат да пишам за логички грешки и школски примери за некритичко размислуење.
Што од неговите текстови наназад каде се опишуваат шќиптаpите е погрешно на многу нивоа? Освен генерализирањето, ама одреден атеистички исклучок баш ја потврдува генерализацијата како потполно реална и оправдана.

Последно уредено:
Готово, ме купи. Зољата на таван, слаткарницата на каурот, бркањето на Бит-пазар, балистите биле Оскар Шиндлер, Диво Насеље намештаљка, Смилковско намештаљка, црковната форма на куќа (Што е тоа црковна форма на куќа? Уствари не е битно не ми објаснувај ти верувам), Џемо Хаса како Џузепе Гарибалди, намерните пропусти на македонската полиција во шиптaрските средини за коронава со цел шиптaрите да се испозаразат, Израел на Балканот, се ти верувам, ништо не лажеш. КОГА ЌЕ ЛЕТАМЕ ОРЛИ НА СКЕНДЕРБЕГ SQUARE?
но научив дека и албанците малце забегуваат со неа.
Затоа го напишав ова, иначе тоа мислење го напишав на почетокот на моето регистрирање во форумов, едноставно таква историја сме учеле на училиште.
Никогаш не сум рекол дека ме бркале на Битпазар, ова е лага.
Ниту сум рекол дека намерно македонската полиција не влегува во албански средини заради намерно да се испозаразат.

Пуно ни е супер, сакаме ти да се изгубиш од форумов и да се вратиш меѓу билбордите на твитер.

Што од неговите текстови наназад каде се опишуваат шќиптаpите е погрешно на многу нивоа? Освен генерализирањето, ама одреден атеистички исклучок баш ја потврдува генерализацијата како потполно реална и оправдана.
Сусаро има стереотипи кон албанците, он не генерализира.

oh fuck-off, у пола од овоа ни ти самиот не веруваш

Ти не ги ни читаш постовите негови.
Не е он тој што си го замислуваш у главата. Лицемерен е и има двојни аршини.
Ок, ти си знаеш подобро од мене.

3 метра ѕид.

Пуно бе, ти покаур си од мене...
Глумам бе, не ме примети ти како Берик.:rolleyes:

Ја не велам дека пуно не е лицемерен и пристрасен кон групата со која се идентификува.
Нормално ќе кажува сеа досетки, кога не сме им ебале матер на неговите баби и дедовци и не сме ги набркале од тука, сеа ќе ни кажува тука приказни.
Можеби потсвесно сум пристрастен, не дека сакам. Дури можеби и потсвесно се идентифукувам кон групата, ни тоа не го сакам.

Последно уредено:
Уште еден утепан исламофоб на игнор :D
hehehe уште неколку да изигнорирам и сам ќе останам hehehe
Демократијата на дело - се што не ти одговара етикетирај и игнорирај.

Можеби потсвесно сум пристрастен, не дека сакам. Дури можеби и потсвесно се идентифукувам кон групата, ни тоа не го сакам.

Секогаш кога ќе го видиш ова,

нека ти текне на ова:

Чим си толку праведен и го почитуваш законот, ги заслужуваш тие 25%...само пази со другите 75%, да не ти се вратат како бумеранг.
Па, ако стварно го сакаат и нив ќе им го дадам. Има за сите.

Штета ваков кловн да ставаш на игноре...
Ќе барам комедија на други места, ме презасити он. Плус, многу лично почна да ја сфаќа својата неспособност за рационално расудување и длабоки комплекси па почна да се расфрла со фекалии насекаде.

Очекуев некој ваков одговор... „Они тепаат каури, статистички праат повише криминал у Македонија... ножеви... ограбуваат гробови, цркви... Ние само го плукаме пуно на кајгана и го заебаваме малце пошто е хипокрит. Не е исто."
Да, исто е. На многу подлабоко и попримордијално ниво, исти кур сте. Истите глупи племенски механизми у друга форма.

Просечното македонче можеби го нема агресивниот племенски механизам на просечниот шиптаp. Просечното македонче преживува така што си го дава гзот на вересија, го оговара комшијата и ќе ја шитне мајка си за стовче.
Просечното македонче нема да му се курчи на Адем од Бит Пазар пошто просечното македонче нема муда. Просечното македонче ќе си ги вентилира фрустрациите на пуно, на кајгана. Просечното Македонче е најгнасната форма на лицемерие. Адем од Бит Пазар е сто пути позаебан од пуно. Адем боде луѓе. Но ти пуно ќе го заебаваш, а не Адем. Пошто е полесно и побезбедно да го акнеш самарот, а не магарето. Магарето ќе ти збрца нож у стомак. И пошто ти е мил животот, ќе се курчиш таму каде што имаш моќ. На форум.

И дај не ми го продавај тој булшит на „јас аргументирано му зборуем, а тој ме опцу. Види го овој пост... У параграф 5, тој јасно тврди: 'Да ти ја ебам мајката', но јас му велам: 'немој пуно, немаш право'‘.Јас му велам вака, а тој мене ми врати вака. И ти сеа тврдиш дека пуно не пцуе, но пуно опцу." Педерски ти се тие софистички фори, а ги праиш често, пошто многу добро ти е јасно што зборуем. Не сме второ одделение.

Иронично, пуно ве поштуе и битно му е вашето глупо мислење за него, поради што од петни жили пробуе да ви покаже дека вреди (преку прокси, со тоа што ќе покаже дека Албанците вредат). Адем нема да проба да ти се докаже со постови по форуми. Адем ќе те искрши од ќотек. Тоа што не го контате се причините поради кои пуно ги брани клетите припадници на неговото племе. Вие си замишљате дека пуно има некој код у главата да си ги брани сонародниците за да ја оправда Гољема Албанија и да го насели светот со својата семка. Пуно има фрки со самодоверба и се плаши дека и он ќе биде интерпретиран ко некоја дехуманизирана животиња и пробуе да ги оправда срањата со кои се ифентификува и го идентификуваат останатите за да си ја зачува самодовербата и ебаниот интегритет. Ебан аутист со емотивна интелигенција на лоботомиран коњ ќе го примети тоа од авион. Ама не и вие што све гледате низ вашиот глуп политички светоглед. Пуно најверојатно има заебани психолошки комплекси пошто со векови пробуе да се објасни со вас, ебате, рандом анонимци на форум. И што кур праите вие? Му помагате да се осети ко нормален човек? Водите разумна дискусија, без разлика кое ви е глупото мнение за Албанците? Не. Му викате: „оој пуно, чка по штрија, бе, ој, Смиљковско кој е крив, бе, пуно?" Го дупите, онака педерски. Архетипот на ретардираниот у маало што го зезаат сите. Пошто ако се посмеете со сиротиот пуно и го тролате, правилно ќе го канализирате вашиот гнев кон нефер односот на Албанците кон каурите? Ќе смените нешто у конструктивна насока? Ќе ги тргнете ДУИ? Не. Само ќе се позаебавате со пуно и курето ќе ви се крене. Кое е моралното оправдување, бе, да го дупиш пуно пошто на Бит Пазар збрцале каур? До сеа едно песто пути признал дека ради разноразни историски/социолошки причини има културолошки проблеми кај Албанците, дека не поштуе национализам ниту кај Албанци итн. Што кур сакате повише? Да ви ги повторуе зборовите: „ние љочките сме неписмено, грдо, гнасно племе, агресивни животињи сме, така е! Да, фала ти за новата вест за ограбени цркви од страна на Албанци! Со восклик и епифанично созерцание, сега повеќе разбирам зошто сме искривено племе со ментална ретардација. Фала ти, о, Разиел, оваа вест за истепани Македонци во Арачиново ми помага да станам посвесен за нецивилизираноста на просечниот шкон! Праќај ми уште вакви вести, покажи ми колку сме утепани!"
Сте го испочитувале ли барем у еден пост? Еден нормален муабет да му напраите? Не. Го дупите цело време ко сељаци утепани. Нормално дека ќе иде у ебана дефанзива и ќе му се дешава бекфајр ефект.

Повеќето тука не му серат на пуно поради некои праведни начела и етички вредности. Повеќето му серат на пуно пошто се осеќаат јако, курот им е поголем кога тролаат некој „глуп шиптаp", надркани од вековните неправди нанесени врз македончето. Иронично, Македончето е 1000 ЕЛО повисоко од најпатетичниот Албанец кој глуми жртва. Македончето е жртва на Гркот, на Бугаринот, На Србинот, На НАТО, на вечните непријатели... Истовремено македончето е једино створение кое
доживуе патолошки бугаро/грко/србофилии за други нации.

И не е уопште битно дали Албанците го прават тоа што го прават и поради кои причини го прават истото, ниту колку се вакви и онакви, поради овие и оние причини, според моите или вашите весели математики. Воопшто... не... е... ебано... битно... у контекст на мојата поента.
Битен е мочаниот принцип дека е сељачки да го дупиш пуно и да му зборуеш за искривените фаци на неговото племе. Глупо е. Ниско е.
Сељачки е да го гаѓаш со јајца убиецот што го бесат сред село пошто си подмукол буљаш ако го правиш тоа. Не си поразличен од тие што навивале додека ги палеле вештерките и се радувале.

Принципите се исти во вашите глави. Твоето племе против неговото. Неговото племе ќе ти збрца нож за да опстане, твоето племе ќе го заебава и ќе кажуе дека фацата му е искривена за да му го заебе репродуктивниот успех. Твоето племе другачие се адаптирало да елиминира конкуренција. Со озборуење, јадење гомна и други фори. Твоето племе е олицетворено од попот што го шитнал Гоце Делчев за некој алтан.
На Балканот не е потребен соживот, туку 5-10 нуклеарки и да се исчисти све што постои, па Скандинавциве да стават соларни панели и да имаат некаков бенефит од просториве.

Тоа што си го напишал одприлика се вика очај на народот .... Дали е оправдан или не очајот, не ни треба да се дискутира, тоа што се случува многу добро кажува од кај потекнува очајот. Е сега цивилизациското ниво на манифестацијата на тој очај ја доведуваш во прашање... Тука многу од тие што „се серат“ по Пуно, ниту биле националисти, ниту пак имале негативен став кон Албанците... Доста од нив ги бранеле и напаѓале генерализации... Но имај во предвид кога мачето ќе се донесе во безизлезна ситуација станува ѕвер. А кај нас се гледа безизлезност. А највеќе кривицата ја гледаме кај Албанците, не само самите Албанци, туку и ради кнедлите посредно ги голтаме, како Рамковнниот договор за Европска Македонија, Територијалната поделба за Европска Македонија, Тиранската Платформа за Европска Македонија, немоќта да најдеме начин да се спротивставиме на етничките чистења кои тивко се тек над 30 години, не од причина што не не бива како што сакаш да кажеш, туку затоа што одма доаѓа некој да ни покажува со саатот и да ни каже дека сме застраниле од Европска Македонија...

Очај све повеќе и повеќе ќе има, а луѓето попут Анон и Најчевска ќе се се помалку и помалку... Зошто им е тригер Пуно? Тоа многу лесно да се каже доколку ги следиш неговите постови... Тој едноставно најискрено го кажува своето мислење, на пример дека убијците од Смилковци треба да се ослободат, дека не постои тивко етинчко чистење во Чаир, дека терористите од Диво Насеље биле жртви на заговор... и така натаму... Не е дека и од наша страна нема кривица за ова, пошто тој буљашот Муртински за да добие нивни гласови, знаејќи што мустри се, играше на таа карта, сеејќи сомнеж, за кој и Македонците се посомневаа, па да не збориме за херметизирана заедница лишена од секаква самокритика...

Друга работа, „македонче“ приказната ти е сосема непотребна во цел муабет, а посебно што цел твој обид го врти во негативна насока. Ти не си направил ништо поразлично од она за што го критикуваш и тоа не врз база на специфики, туку врз база на основни човекови маани присутни во било која нација, во зависност од околностите... Предавници има секаде, и секој народ кој е немоќен нешто да направи исто се понаша... И не само тоа, твоето омаловажување е бајаги полошо, пошто не секоја заедница се понаша така кога ќе има моќ. А да не збориме во историски контекст како се понашале Скандинавците во едни други времиња, па и не така далечни...

Све на све начелно све може да помине без навреди, но како и ти што викаш дека кога ќе збориш со Сусаро, вакви теми претежно завршуваат во лични препукавања, поготово кога соговорникот ти гази на жуљот, а пуно тоа и тоа како го прави... ајде да кажеме можеби несвесно.... А реакцијата врз Пуно е репрезент на мислењето што ја има поголемиот дел од народот за нив... Тоа не е резултат ниту на слеп шовинизам, ниту на некаква пропаганда, туку реакција. Едноставно таков е впечатокот што го шират, сакале тие или неќеле...

И на крајот што поарно направи ти за Пуно во случајов? Го направи искомплексиран и психолошки нестабилен, со тешки проблеми со самодовербата... Значи, во негова одбрана, лично го дискредитира до ниво на некомпетентност... Тоа е дури полошо од сите пцовки и компарации што ги јадел Пуно...

Последно уредено:
Сусаро има стереотипи кон албанците, он не генерализира.
Ќе ги земам најосновните дефиниции кои ги дава Google за тие термини, се надевам пропагаторот на тоталитарната забрана на слобода на говор и нацифашистичка цензура @Anon нема да најде замерка на неутралниот извор на дефинициите.

stereotype
a widely held but fixed and oversimplified image or idea of a particular type of person or thing.
широко прифатена, но одредена и поедноставена слика или идеа за конкретен тип на личност или предмет

generalization
a general statement or concept obtained by inference from specific cases.
општа изјава или концепт добиени како заклучок од конкретни случаи

На албански не би знаел да преведам иако би сакал да научам, ако ми дозволи СС Гестапо @Anon секако. Лично сметам дека секој кој мисли да живее на овие простори, треба да знае барем разговорен албански, грчки и турски јазик, што повеќе тоа подобро, ама тоа не е тема на дискусија.

Пишувањата на @Sussaro ниту се широко прифатени, ниту поедноставени. Спротивно од широко прифатеноста и едноставноста, ретко може да се сретне ваков сложен опширен опис на согледување на нештата околу себе. Баш како што вели второто, општа изјава која тој ја добил како заклучок следејќи што се случува во негова околина.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom