Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата A__
  • Време на започнување Време на започнување
Планираат да почнат со лечење на хронично болни на кои им е потребно тековно одржавање,или коронава ке им биде алиби за наредни 2-3 години да си поливаат цвекиња по дома лекарите?Ја не знам што работава,ај вака да ги боли qr браварите или зидарите ке разберам,ама докторите??? Сите се навикнавме да живееме со ковидов,само докториве не сакаат.Им се уарни изгледа со сите 4 у вис
Автоматски споено мислење:

Ебем им матер да им ебем,колку луѓе канцер ке ги изеде додека да почнат со работа?
Работата е прилично јасна за мене. Ги заболе политичарите и моќниците кој ја водат политиката за мој термин, они и онака се лечат у Систина. Вирусот од друга страна е рандом, не бира помеѓу чистач и политичар. Од таму и целата загриженост, немој да мислиш дека за 600 починати во пола година некоја власт посебно ќе се засекираше. Реагираа панично од страв за сопствениот живот, инаку до сеа требаше да организираат начин тие 300 пациенти да ги одвојат од останатите, кој се многу поголема бројка. Имаа доволно време за тоа, место да смислуваат протоколи што никој жив не ги следи.

Две прашања.
После колку дена поминува уморот/омалаксаноста?
После лечење, колкав период се осејча умор и послаба кондиција?

Две прашања.
Кој ќе ти одговори на ова прашање, мислам дека секој заболен различно поминува

Две прашања.
се е индивидуално али недела-две

https://www.fakulteti.mk/news/27082...PgxGjiFnsXUTxJAD65wsPJ8U0siLxzBJNgHTj2CQlQJDg

отидоа луѓе и во Турција на одмор со кола, транзит преку Блгарија...
сега е проблем и во Србија да се оди бидејќи Косово признава Транзит ама само до Аеродромот во Приштина..
а шемата Србија и транзит преку Бугарија за Македонија е комплицирана и има многу непотребно возење..

https://www.fakulteti.mk/news/27082...PgxGjiFnsXUTxJAD65wsPJ8U0siLxzBJNgHTj2CQlQJDg

отидоа луѓе и во Турција на одмор со кола, транзит преку Блгарија...
сега е проблем и во Србија да се оди бидејќи Косово признава Транзит ама само до Аеродромот во Приштина..
а шемата Србија и транзит преку Бугарија за Македонија е комплицирана и има многу непотребно возење..
За тие подолните држави се сомневам во напишаното, посебно то за Германија. Германија има забрането на МК државјани само како туристи, не смееше како турист да влезиш, ако си со МК пасош мораш да имаш работни дозволи или работна виза за да влезиш (нормално и обезбедено работно место), со ЕУ пасош можиш да појдиш слободно. Мора да приложиш негативен корона тест не постар од 48ч (тест напраен во Авицена, Жан Митрев или Биотек, преведен или на германски или на англиски). во министерството за здравство, преку емаил, и тие отпосле те ослободуваат од 14 дена карантин. Ако не се пријавиш казната глобално е 10.000€. Нормално можиш да се повлечиш и преку роднини ако имаш, или фамилија ти реков ми рече.

За тие подолните држави се сомневам во напишаното, посебно то за Германија. Германија има забрането на МК државјани само како туристи, не смееше како турист да влезиш, ако си со МК пасош мораш да имаш работни дозволи или работна виза за да влезиш (нормално и обезбедено работно место), со ЕУ пасош можиш да појдиш слободно. Мора да приложиш негативен корона тест не постар од 48ч (тест напраен во Авицена, Жан Митрев или Биотек, преведен или на германски или на англиски). во министерството за здравство, преку емаил, и тие отпосле те ослободуваат од 14 дена карантин. Ако не се пријавиш казната глобално е 10.000€. Нормално можиш да се повлечиш и преку роднини ако имаш, или фамилија ти реков ми рече.
Во групата Македонци во Германија секој ден споделуваат различни искуства,некои ги пуштаат некои не.
Зборам за тие со Македонски пасош без визи шо се.

Во групата Македонци во Германија секој ден споделуваат различни искуства,некои ги пуштаат некои не.
Бреј.
Кого пуштиле туристички со македонски пасош у Германија?

Можеби искористил некој во целата збрка летово, иако тешко со МК пасош без никаква виза/престој. Од 15ти понатаму невозможно ќе биде, задолжителен карантин 2 недели ќе има и за оние со германски пасош што доаѓаат од ризични земји како МК, што значи невозможно е туризам во Германија...освен ако некому му се седи 2 недели во хотел.

па многу одамно, во март мислам, се јави министерот за здравство на Танзанија и кажа дека пратиле повеќе МОСТРИ на СЗО да одредат дали има вирус К19... сите биле ПОЗИТИВНИ, а имало и од Коза и од Папаја :facepalm: и уште нешто беше без врска
Fakaj se ti za glava i veruvaj na szo politicka organizacija i na bil gejts gjavolot uste si zamaten vo mozokot stom na elitata veruvas a ona e pred umiranje.

Можеби искористил некој во целата збрка летово, иако тешко со МК пасош без никаква виза/престој. Од 15ти понатаму невозможно ќе биде, задолжителен карантин 2 недели ќе има и за оние со германски пасош што доаѓаат од ризични земји како МК, што значи невозможно е туризам во Германија...освен ако некому му се седи 2 недели во хотел.
Престој најверојатно пријавуваат, и негативен тест.

Бреј.
Кого пуштиле туристички со македонски пасош у Германија?
Јас напишав тоа шо го читам во групата оти и мене ме интересираше.
Од коментари викаат дека некој ги тестираат тука некој таму, пријавуваат кај ќе престојуваат.
Пак ќе ти речам, тоа шо го читам во групата.
Пријатели мои со кола заминаа, имаат градежна фирма во Берлин, ама на ни една граница не им побараа никаков документ, луѓето и се тестираа тука пред за заминат.
Ова ти кажвам пред два месеци.

Fakaj se ti za glava i veruvaj na szo politicka organizacija i na bil gejts gjavolot uste si zamaten vo mozokot stom na elitata veruvas a ona e pred umiranje.
Фрлај компјутерот, бриши Windows, не дозволувај такви ѓаволски работи да те обземат, попаметен си ти од тоа Мунзе...

Престој најверојатно пријавуваат, и негативен тест.

Јас напишав тоа шо го читам во групата оти и мене ме интересираше.

Од коментари викаат дека некој ги тестираат тука некој таму, пријавуваат кај ќе престојуваат.

Пак ќе ти речам, тоа шо го читам во групата.

Пријатели мои со кола заминаа, имаат градежна фирма во Берлин, ама на ни една граница не им побараа никаков документ, луѓето и се тестираа тука пред за заминат.

Ова ти кажвам пред два месеци.

Ти убоо што ќе ми речеш, али реши се што сакаш да кажеш. Зашто сите тие кои тргнале нагоре никој не седнал у кола ко претходно со пасош у рака на шетање. Туку вадат дополнително документи на кои докажуваат дека имаат причина за патување и престој.

Ти убоо што ќе ми речеш, али реши се што сакаш да кажеш. Зашто сите тие кои тргнале нагоре никој не седнал у кола ко претходно со пасош у рака на шетање. Туку вадат дополнително документи на кои докажуваат дека имаат причина за патување и престој.
Така де така, му коментирав на членот погоре одма од ко ги напишав постот, дека најверојатно со негативен тест и документ каде престојува

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom