Геноцид, погром и етничко чистење

Член од
14 август 2006
Мислења
45.454
Поени од реакции
84.866
Било поминало. Никој денес од Хрватите, Србите, Бугарите, Македонците, не убива други и не прави етничко чистење.

Освен Албанците. Они и во 21-ви век, масовно, се занимаваат со етничко чистење, убивање на деца за Велигден, палење цркви, уништување гробови и сл.

Член од
28 април 2020
Мислења
237
Поени од реакции
321
Ако на секој начитан сосед му се забрани да транзитира по територијата на небескиот народ, а и тоа важи пропорционално за србите, тогаш единствено преку Романија ќе имате право на транзит. :icon_lol:
Мада чим почне и таму масовна флуктуација на српски народ сигурно ќе изнајдете нешто српско и ќе тргнете во поход по ослобоџење српског народа, па и оттаму ќе ве банираат. Тогаш ќе може Кинески ѕид да се направи околу сета србијанска територија, па така изолирани од вас веројатно едно 100 пати помирно ќе живеат балканските народи.
п.с. Не ми отворај уста и мисли, веднаш ми текна на уште едно србијанско чистење, хинт фолксдојчерите во Војводина.
Kakva crna zabrana, pa nismo mi Kosovari da se bavimo takvim stvarima. Pa mi punimo budžet od vas što tranzitirate preko Srbije, sebi bismo štetili kada bismo to zabranili. Ja kažem zbog tebe, vidim da si šovinista prema srpskom narodu pa čisto da bi ispoštovao svoje stavove, ne bi bilo dobro da putuješ preko te bagre. Opet grešiš, da li ću svaki tvoj post morati da ispravljam? Folksdojčeri nemaju nikakve veze sa Mađarima, to su dunavske Švabe iz današnje Nemačke. I njih 300 000 - 350 000 što ih više nema u Srbiji nije ubijeno nego proterano. Ubijeno ih je oko 20 000 (i od tog broja ne znam koliko njih je nevinih stradalo) i to ne od srpske ili nekakve četničke ruke već partizankso-jugoslovensko-komunističke. U Kraljevini SHS ili Kraljevini Jugoslaviji Nemci nisu niti proterivani niti ubijani. Dosta bivših švapskih mesta u južnom Banatu su kolonizovali upravo tvoji sunarodnici posle Drugog svetskog rata, oko 20 000 hiljada Makedonaca.

Последно уредено:
Член од
17 август 2020
Мислења
2.231
Поени од реакции
1.612
А да престанете да пљукате само по Србите? Гледам дека 90% од мислењата овде се само плукање по србите.

Член од
25 март 2012
Мислења
8.626
Поени од реакции
5.266
Било поминало. Никој денес од Хрватите, Србите, Бугарите, Македонците, не убива други и не прави етничко чистење.

Освен Албанците. Они и во 21-ви век, масовно, се занимаваат со етничко чистење, убивање на деца за Велигден, палење цркви, уништување гробови и сл.
Ти остана само кај темата женски газиња да напишеш нешто против албанците.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.454
Поени од реакции
84.866
Ти остана само кај темата женски газиња да напишеш нешто против албанците.
Ај па ако не, да не збориме за срањата што секојдневно ни ги праите. Да ќутиме, за да бидеш ти задоволен.

Ова е баш тема за тоа.

Потенцирањето на факти, на реалноста, не е пишување против Албанците.
Кога би напишал - племе, да се истребат и слично, е тогаш може да се каже дека пишувам против Албанците.

Член од
25 март 2012
Мислења
8.626
Поени од реакции
5.266
Ај па ако не, да не збориме за срањата што секојдневно ни ги праите. Да ќутиме, за да бидеш ти задоволен.

Ова е баш тема за тоа.

Потенцирањето на факти, на реалноста, не е пишување против Албанците.
Кога би напишал - племе, да се истребат и слично, е тогаш може да се каже дека пишувам против Албанците.
Може ли да потенцираш што мислиш под масовно се занимаваат со етничко чистење, убивање деца за великден, палење цркви, уништување на гробови?

Член од
14 август 2006
Мислења
45.454
Поени од реакции
84.866
Може ли да потенцираш што мислиш под масовно се занимаваат со етничко чистење, убивање деца за великден, палење цркви, уништување на гробови?
Може таа проблематика да се разгледува од повеќе аспекти. еден од нив еве:

Грубо кажано - статистика.

На пример, Македонците се 70%, Албанците се 20%.

Криминалци и лоши луѓе, според јавниот наратив, има подеднакво и на двете страни.
Да земеме за сквернавење и уништување на гробишта, на пример.

Процентот на уништени гробови кај Албанците во даден временски период би требало да биде 70%
од вкупниот број на уништени гробови. Кај каурите - би требало да биде 20% од сите уништени гробишта.

Напади врз лица од друга националност - исто, би требало да има од вкупниот број на напади 70% да бидат врз Албанци од страна на Каури, и обратно.

Е сега, извади ти од најекстремните албански медиуми, податоци за некој период, а ја ќе изавадам од регуларни медиуми, а не од Дудинки и сл.
Дали и приближно ќе биде така?

Веќе имам извадено за два месеци во 2013-та, имам линк за тоа од тој пост на форумов.
Тоа се све нормални медиуми.
Ти земи за обратни случаи, извади од најекстремните вехабистички или албански национал-шовинистички медиуми вести за такви случаи во Македонија кои ги пправат каурите врз албанците за истиот период.

Член од
25 март 2012
Мислења
8.626
Поени од реакции
5.266
Може таа проблематика да се разгледува од повеќе аспекти. еден од нив еве:

Грубо кажано - статистика.

На пример, Македонците се 70%, Албанците се 20%.

Криминалци и лоши луѓе, според јавниот наратив, има подеднакво и на двете страни.
Да земеме за сквернавење и уништување на гробишта, на пример.

Процентот на уништени гробови кај Албанците во даден временски период би требало да биде 70%
од вкупниот број на уништени гробови. Кај каурите - би требало да биде 20% од сите уништени гробишта.

Напади врз лица од друга националност - исто, би требало да има од вкупниот број на напади 70% да бидат врз Албанци од страна на Каури, и обратно.

Е сега, извади ти од најекстремните албански медиуми, податоци за некој период, а ја ќе изавадам од регуларни медиуми, а не од Дудинки и сл.
Дали и приближно ќе биде така?

Веќе имам извадено за два месеци во 2013-та, имам линк за тоа од тој пост на форумов.
Тоа се све нормални медиуми.
Ти земи за обратни случаи, извади од најекстремните вехабистички или албански национал-шовинистички медиуми вести за такви случаи во Македонија кои ги пправат каурите врз албанците за истиот период.
Во тема за геноциди и етнички чистења сакаш да броиме меѓуетнички тепачки?
Ок, ќе ги броиме, ама нема да ти ги рачунам инцидентите ако нема фаца во веста на жртвите.
Сега сум на телефон, верчерта и јас ќе ги постирам албанските жртви од тепачки, со фаца.

Член од
10 септември 2016
Мислења
9.333
Поени од реакции
19.028
Во тема за геноциди и етнички чистења сакаш да броиме меѓуетнички тепачки?
Ок, ќе ги броиме, ама нема да ти ги рачунам инцидентите ако нема фаца во веста на жртвите.
Сега сум на телефон, верчерта и јас ќе ги постирам албанските жртви од тепачки, со фаца.
Знаеш, за разлика од вас ние не се рекламираме по телевизии. Да ме посерат од ќотек нема да испаднам на телевизија и да правам жални фаци, да ми ги зумираат повредите, ме тепале ме тепале, тоа е.

Ама разликата е во тоа што јас сам си одлучувам за мене, не одлучува попот или градоначалникот, или некој главен од партија што живее во населбата, како што е случај кај вас. Мене би ми било срам да испаднам на телевизија, кога би знаел дека мојот народ направил едно мал милион пати повеќе инциденти од тој тип како што е случај со Албанците у Македонија.

Член од
25 март 2012
Мислења
8.626
Поени од реакции
5.266
Знаеш, за разлика од вас ние не се рекламираме по телевизии. Да ме посерат од ќотек нема да испаднам на телевизија и да правам жални фаци, да ми ги зумираат повредите, ме тепале ме тепале, тоа е.

Ама разликата е во тоа што јас сам си одлучувам за мене, не одлучува попот или градоначалникот, или некој главен од партија што живее во населбата, како што е случај кај вас. Мене би ми било срам да испаднам на телевизија, кога би знаел дека мојот народ направил едно мал милион пати повеќе инциденти од тој тип како што е случај со Албанците у Македонија.
Прашувај било кој полицаец македонец ќе ти каже самиот,ако албанците викаат полиција знаеш дека крв паднало, или во болница е онесвестен. За разлика од вас што викате полиција за банални работи, деца се тепаат викате полиција.
А не викам дека тоа ви е лоша одлика.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.454
Поени од реакции
84.866
Полицијата има двојни аршини.
Еве за време на полицики час во пандемијата, како се понашаше во Кисела Вода, а како во Чаир.

пошто нели, Османи рече, немој да се деси полошо од корона

Член од
10 септември 2016
Мислења
9.333
Поени од реакции
19.028
Прашувај било кој полицаец македонец ќе ти каже самиот,ако албанците викаат полиција знаеш дека крв паднало, или во болница е онесвестен. За разлика од вас што викате полиција за банални работи, деца се тепаат викате полиција.
А не викам дека тоа ви е лоша одлика.
Па ја мислам освен можеби у ИСИЛ, дека кога некој ќе биде избоден, секаде во светот се вика полиција.Позади нас нема партија, немаме Артан Груби, Бекир Асани да му ѕвониме, па мора да се јавиме во полиција, иако тоа не менува ништо во нашата држава.

Слободната проценка на меѓуетнички инциденти е 5:1 за вас, во секој ситуација кога сте напаѓани, прво што викате се камери, ве снимаат како да сте осакатени а као што викаш деца си играле. Знаеме убаво зошто се прави тоа и кој го одобрува.

Член од
28 април 2020
Мислења
237
Поени од реакции
321
https://hr.wikipedia.org/wiki/Progon_muslimana_iz_Srbije_u_Tursku Evo šta Hrvati pišu. Ali nisu napisali da su ova iseljavanja u Tursku bila sasvim legalna jer su rađena po sporazumima potpisanim između Beograda i Istanbula. Evo čak i Sandžak PRESS elektronske novine (muslimanske) prenosi dokumente u izvornom obliku koji potvrđuju moje reči da je sve bilo dogovoreno i planski. Naravno, sigurno su se mestimično dešavali i zločini, odnosno odstupanja od vojnih i civilnih kodeksa ali to nije bilo pravilo već izuzetak.

Последно уредено:
Член од
14 август 2006
Мислења
45.454
Поени од реакции
84.866
Слободната проценка на меѓуетнички инциденти е 5:1 за вас,
Оваа слободна проценка е, ако ја правел Џабир Дерала.
A вистинскиот сооднос може да се насети од статистиката која ја извадив од медиумите за два месеци, некаде 2013-та отприлика.

Kajgana Shop

На врв Bottom