Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

Член од
4 ноември 2017
Мислења
270
Поени од реакции
190
@пунтер незнам веќе од час на час менвет кој ги знајт што прает
Реално за други големи континенти ајде држави да речам баш ми е гајле што ќе се дешават таму, е сега некој што живеет таму нек си мислет што ќе си прает..
За западниов свет колку што знам за Германија баш меркел кажала дека нема да била задолжителна..
Како и да е пак ќе се навратам јас си гледам и ме интересира во мојава татковина како ќе е а колку што се знае до сега кај нас доброволна ќе е освен нормално за војници, постари лица итн.
Инаку за вакцинирање за нас филипче рекол дека околу 20 посто од населението ќе било вакцинирано (односно оваа бројќа се однесува за групите горе што ги набројав + тие што сакаат доброволно) т. е исто како сезонскиов сега што е.
И тој рекол дека 80 посто од сите случаеви претходно имало сериозни заболувања што говори до тоа дека немој сега погрешно да ме сфатиш дека не е многу опасен како што зборвеа овие од сзо на почетокот.. Замисли си сега ти со црната чума или недај боже некоја тешка епидемија што била претходно? Ковидов со овие нула е...
Плус во вухан не гледаш што се дешава? Си се капет илјадници еден до еден гајле си немет... То да беше толку смртоносен не ќе можевме да се поместиме како чумана што била...
Поздрав

пунтер

betfair trader
Член од
21 март 2011
Мислења
5.539
Поени од реакции
9.440
@пунтер незнам веќе од час на час менвет кој ги знајт што прает
Реално за други големи континенти ајде држави да речам баш ми е гајле што ќе се дешават таму, е сега некој што живеет таму нек си мислет што ќе си прает..
За западниов свет колку што знам за Германија баш меркел кажала дека нема да била задолжителна..
Како и да е пак ќе се навратам јас си гледам и ме интересира во мојава татковина како ќе е а колку што се знае до сега кај нас доброволна ќе е освен нормално за војници, постари лица итн.
Инаку за вакцинирање за нас филипче рекол дека околу 20 посто од населението ќе било вакцинирано (односно оваа бројќа се однесува за групите горе што ги набројав + тие што сакаат доброволно) т. е исто како сезонскиов сега што е.
И тој рекол дека 80 посто од сите случаеви претходно имало сериозни заболувања што говори до тоа дека немој сега погрешно да ме сфатиш дека не е многу опасен како што зборвеа овие од сзо на почетокот.. Замисли си сега ти со црната чума или недај боже некоја тешка епидемија што била претходно? Ковидов со овие нула е...
Плус во вухан не гледаш што се дешава? Си се капет илјадници еден до еден гајле си немет... То да беше толку смртоносен не ќе можевме да се поместиме како чумана што била...
Поздрав
никој не знае што се игра, вчера утрото по австралиско време околу 8 сат, одев на работа пуштив радио и имаше некој доктор, не го фатив од почеток, било како, човекот тврдеше дека има лек за коронова ама дека владава не сака да слуша, нешто му контрале дека требало да се тестира, а тој тврдеше дека лекот не е ни кој знае што посебно и дека е тестиран (мислам рече) во Лос Ангелес и некој други земји и дека бил со 100 постотна успешност, ама пак на овие од влада многу не му се слушало што кажува.

Член од
26 јуни 2013
Мислења
3.597
Поени од реакции
14.641
Короната во Македонија е со најопасна мутација затоа што треба да се лечиш низ македонските здравствени лавиринти.
Освен ако ја немаш Сузе од Огњанци шо работи у државна па да,и тропнеш на вратата со зегин кесенце,и во него да има 200грама кафе и чоколадо за малото дома.

TrendS

Work Smart, Not Hard
Член од
14 декември 2018
Мислења
4.419
Поени од реакции
30.017
Албанците секаде причинуваат штета....
Албанскиот премиер Еди Рама секако ја негираше вистината за зголемениот број на новозаразени во Германија и многу други останати држави, за што причина се Албански државјани....со цел да ги одбрани и покрај тоа што фактите и статистиките говорат поинаку

Последно уредено:
Член од
15 јануари 2008
Мислења
5.041
Поени од реакции
12.035
Албанците секаде причинуваат штета....
Албанскиот премиер Еди Рама секако ја негираше вистината за зголемениот број на новозаразени во Германија и многу други останати држави, за што причина се Албански државјани....со цел да ги одбрани и покрај тоа што фактите и статистиките говорат поинаку
Што да прави, се правда во празно... Мене ми е прилично храбро и да летуваш во Албанија гледајќи дека се причина за масовно ширење на заразата.

TrendS

Work Smart, Not Hard
Член од
14 декември 2018
Мислења
4.419
Поени од реакции
30.017
Што да прави, се правда во празно... Мене ми е прилично храбро и да летуваш во Албанија гледајќи дека се причина за масовно ширење на заразата.
Храбро е да летуваш во Албанија и кога немаше корона......а сега е навистина прехрабро

Член од
30 ноември 2007
Мислења
7.465
Поени од реакции
5.881
Трпе: Види ги клетите Албанци, 40 новозаразени а тие на ифтари се собираат.

После 2 месеца
Трпе: стварно 150 новозаразени, ама концерти и забави ја не пропуштам.

Член од
5 март 2018
Мислења
17.425
Поени од реакции
19.893
Пред да се одржи концертот објавуваа дека ќе се одвива по сите протоколи и дека максимум 600 души ќе има на концертот.
Луѓето кои биле присутни се правдаат дека мислеле и верувале дека ќе биди се по протокол и не знаеле дека ќе има толкава гужва, до негде ок,оти претходните концерти биле стварно со намален капацитет,растојание итн. Ама убаво ги пецнаа во коментари дека можеле да го напуштат концертот кога виделе како се одвиваат работите, арно ама очигледно на никој поќе не му е гајле ни за вирус ни за ништо.
Треба организаторот да си сноси одговорност како и да е.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.542
Поени од реакции
85.099

После 2 месеца

Сега уште останува да видиме колку кластери има од ова и дали концертиве ќе го рипнат бројот за 400% како ифтарите на почеток на јуни.

Член од
17 јануари 2019
Мислења
3.476
Поени од реакции
7.811

После 2 месеца

Ајде сеа направи едно меме ама наместо Трпе пиши Ханс... Пошто и таму покољ направивте...

Член од
7 септември 2016
Мислења
21.867
Поени од реакции
38.035
Сега уште останува да видиме колку кластери има од ова и дали концертиве ќе го рипнат бројот за 400% како ифтарите на почеток на јуни.
536639_444323948959833_2130762940_n.jpg

... дека нема да има заразени кај неколку минутната журка во Охрид на посоченото видео, коментирав тука, сега тоа по концертите, ај донт ноу, една ластовица има да направи бурна есен! :toe:

џимеј

џимилино
Член од
4 март 2007
Мислења
10.439
Поени од реакции
25.379

После 2 месеца

Вака се јавивте и за литијата во струга, ти, пуно и оној манчевски од сдсм. Во реалноста имаше буквално нула кластери од тој јавен собир, за разлика од ифтарите.

Член од
5 март 2018
Мислења
17.425
Поени од реакции
19.893
Ифтарите беа еден месец секојдневно дружење јадење и пиење, литијата беше еден ден, нема споредба.
Журките се сосема трето, како и да е и трите работи не смееа да се десат за време на пандемија.

Kajgana Shop

На врв Bottom