Парламентарни избори - 15 Јули 2020

• Креатор на темата Macedon1um
  • Време на започнување

Кој политички блок ќе успее да состави влада?

• Вкупно гласачи
    84
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
ПИОНЕР НА ДЕНОТ: ВАСКО КОВАЧЕВСКИ

Не напишал ништо за
ДОДЕКА ДИШАМ
НЕМА МАЖ КОЈ ЌЕ ПРОМЕНИ ИМЕ
КАКОВИ ГЛУПОСТИ, НЕМА МЕНУВАЊЕ НА ИМЕТО
ЗА ПРЕСПАНСКИ, БУГАРСКИ ДОГОВОРИ (за да се дојде на власт, т.е. да го руши Груевски)

Мивки комуњарски предавмички.

Овој Ковачевски со вечерен факултет е директор на ЕВН. Еееејјјјј....

Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
Уште не стапнати на власт, уште не влезени во фотељи Албанците почнаа со каубојски пракси, двојни стандарди и сл.

Вака ќе биде наредните години, со двојни аршини и закони и правила кои важат само за каурите:

секако, ќе ги има и гомната кои ваквите пракси, како на линкот, ќе ги релативизираат, како што можете да прочитате впрочем на странава погоре.
Јас мислам дека рампата сама се удрила во џипот.

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.444
Поени од реакции
18.432
Абе очи си извадивте тука а на протестите за поскапувањето на струјата едвај 200 души се берат.
Би било добро наместо на форум незадоволството да го искажете надвор, на улица, зад тастатура знајме дека сте "јаки и праведни".
;)
Абе тоа е проблем со форумов, кога ќе се соберат десетина и ќе се расприкажат во одредена тема, ти се чини 99% од народов го има нивното мислење.

Во суштина се минорна група на луѓе.

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.034
Поени од реакции
83.467
Абе тоа е проблем со форумов, кога ќе се соберат десетина и ќе се расприкажат во одредена тема, ти се чини 99% од народов го има нивното мислење.

Во суштина се минорна група на луѓе.
За друго не знам, али во врска со Албанците, ама баш ниеден каур што живее меѓу нив, не размислува како тебе, чолисмо, кулрис или анон, мада некои од вас сигурно и не се каури.
Кога ќе видиш и од тие кои не живеат меѓу нив, малцинство размислува како вас.
За таа работа, барем, ова што си го пишал, не држи вода.

Член од
5 март 2018
Мислења
16.531
Поени од реакции
18.789
За друго не знам, али во врска со Албанците, ама баш ниеден каур што живее меѓу нив, не размислува како тебе, чолисмо, кулрис или анон, мада некои од вас сигурно и не се каури.
Како размислуваме ние за Албанците, јас ве чекам три месеци да ми цитирате пост кај шо ги бранам Албанците, плус, ние не живееме Чаир, тука во Битола немаме никаков проблем со нив а ги има доста.

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.034
Поени од реакции
83.467
Како размислуваме ние за Албанците, јас ве чекам три месеци да ми цитирате пост кај шо ги бранам Албанците, плус, ние не живееме Чаир, тука во Битола немаме никаков проблем со нив а ги има доста.
најди ми пост кај што велам дека ги браниш

Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
Па 2-3000. Така?

Член од
5 март 2018
Мислења
16.531
Поени од реакции
18.789
најди ми пост кај што велам дека ги браниш
Ами шо е тогаш муабетот, како размислувам јас за Албанците ?
Јас имам пријатели Албанци ама тие не се како овие од планина слезени во Чаир, културни и образовани луѓе, кои немаат допирна точка со нив.
Автоматски споено мислење:

Па 2-3000. Така?
Па со оглед дека Битола не е ни 50 000 жители не е малце таа бројка, а мислам дека е поголема.

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.444
Поени од реакции
18.432
Абе како да ти кажам глупо е. Тебе ти сметаат Албанците, на @Audiofil Власите, на таму некој друг Србите, на четврт му сметаат Турците ...
И така сите почнаа да ни сметаат.

А го знаеш она со курцу и длаку ?

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.034
Поени од реакции
83.467
Абе како да ти кажам глупо е. Тебе ти сметаат Албанците, на @Audiofil Власите, на таму некој друг Србите, на четврт му сметаат Турците ...
И така сите почнаа да ни сметаат.

А го знаеш она со курцу и длаку ?
ох, мене ми сметале Албанците...
до мене значи бил проблемот

некој му сметаат Турците, некој Србите
има секакви будали
.....

Добро, значи треба ко на мало дете да ти се објаснува. Нема проблем, тука сме. Ја немам проблем да се занимавам со тебе. Имам време и воља.

Член од
16 април 2014
Мислења
7.306
Поени од реакции
11.643
ох, мене ми сметале Албанците...
до мене значи бил проблемот

некој му сметаат Турците, некој Србите
има секакви будали
.....

Добро, значи треба ко на мало дете да ти се објаснува. Нема проблем, тука сме. Ја немам проблем да се занимавам со тебе. Имам време и воља.
џабе објаснуваш. Шип е.

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.034
Поени од реакции
83.467
џабе објаснуваш. Шип е.
ако е Албанец, тоа е веќе друга работа

Според се до сега што видовме, јасно е дека тој hive-mind-менталитет им е пречка на поартикулираните Албанци за рационална дискусија. Неможноста интелектуално и духовно да се издигне над борг-заедницата, интелектуално ги сакати тие поеманципирани поединци од таа заедница. Така, имаме случај ликови ко Џабир Дерала и слични никогаш никој да не ги сфаќа некој сериозно, кога го зборуваат за она во што тврдат дека веруваат. Едноставно, другите постапки, надвор од таа дискусија, покажуваат дека не се способни за рационална дискусија, после некој одреден праг.
Тие никогаш лично нема да се реализираат на духовен план, како единки. Ретко, стварно ретко некој... Другиве, ко Џабир фејкаат, се додека не излезе на површина некоја постапка, изјава и слично, која ќе им се испушти, според која објективниот набљудувач ќе ги увиди двојните аршини и суштинската етичка сакатост.

Последно уредено:

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.204
Немaле прoблем сo Албaнците вo Битoлa.Пa немaле прoблем ни вo Тетoвo,Гoстивaр,Скoпје пред 30тинa гoдини.Амa тoa рaзмислувaње "немaме прoблем сo Албaнците" пoсле 30 гoдини си гo земa дaнoкoт.Зaтoa еднa педa земјa немa дa ни oстaне.Кoгa ке имaте прoблем ке биде предoцнa.Кoлку луѓе пoзнaвaм штo имaa тaквo рaзмислувaње,сите тие пред некoлку гoдини избегaa oд Чaир,Скoпје Север,Бутел,Тетoвo и Гoстивaр

Последно уредено:
Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
Ами шо е тогаш муабетот, како размислувам јас за Албанците ?
Јас имам пријатели Албанци ама тие не се како овие од планина слезени во Чаир, културни и образовани луѓе, кои немаат допирна точка со нив.
Автоматски споено мислење:

Па со оглед дека Битола не е ни 50 000 жители не е малце таа бројка, а мислам дека е поголема.
Битола 75,000 е по пописот. Се иселиле многу, ама сите се иселуваат.
Како и да е, Албанците во БТ се многу поинакви од оние во Тетово, Скопје. Во БТ речиси по ништо не се разликуваа во начинот на живот од Македонците. И нивниот живот е комплетно поврзан со сограѓаните Македонци. Перфектно зборуваат македонски, итн...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom