Кладилница (Генерална дискусија)

Член од
23 август 2010
Мислења
39.665
Поени од реакции
115.287
Не, тоа беше тамам коефицент. Коефициентот означуваше дека еднаш во извесен број пати Лион ќе го добие Сити. Баш тој еднаш се случи таа вечер. Ако излезе големиот коефициент не значи дека коефициентите биле погрешно поставени
Е добро и што е тука проблемот? Не смее ПСЖ да освои ако некој букмејкер го ставил Баерн фаворит? Па имам очи и ги гледам сите мечеви, реално ранлив е доста Баерн позади, а ПСЖ има неверојатен напад и транзиција. Лион 20 пати денес излегоа 10 на 1 напред, тоа против Мбапе и Нејмар не проаѓа и ќе ги одерат ако играат така. Ете за мене 3.40 е лудост затоа што не е толку појак Баерн, па ќе видиме во недела кој е во право.

Член од
27 јуни 2020
Мислења
3.175
Поени од реакции
7.436
Е добро и што е тука проблемот? Не смее ПСЖ да освои ако некој букмејкер го ставил Баерн фаворит? Па имам очи и ги гледам сите мечеви, реално ранлив е доста Баерн позади, а ПСЖ има неверојатен напад и транзиција. Лион 20 пати денес излегоа 10 на 1 напред, тоа против Мбапе и Нејмар не проаѓа и ќе ги одерат ако играат така. Ете за мене 3.40 е лудост затоа што не е толку појак Баерн, па ќе видиме во недела кој е во право.
Вака стојат работите. Коефицентот ја означува веројатноста некој настан да се случи. 3,4 на ПСЖ значи дека ПСЖ треба да добие два пати во 7 обиди just to break even. Значи ако замислиме дека финалето би се играло седум пати под исти услови, за да бидеш на нула ПСЖ треба да добие 2 пати од 7. За да биде вредност 3.4 коефициентот на ПСЖ би требало Французите да добијат 3 пати од 7 обиди.

Ајде реално, кога истиот натпревар би се играл 7 пати под исти услови, дали мислиш дека ПСЖ би добил 3 пати?

Член од
23 август 2010
Мислења
39.665
Поени од реакции
115.287
Вака стојат работите. Коефицентот ја означува веројатноста некој настан да се случи. 3,4 на ПСЖ значи дека ПСЖ треба да добие два пати во 7 обиди just to break even. Значи ако замислиме дека финалето би се играло седум пати под исти услови, за да бидеш на нула ПСЖ треба да добие 2 пати од 7. За да биде вредност 3.4 коефициентот на ПСЖ би требало Французите да добијат 3 пати од 7 обиди.

Ајде реално, кога истиот натпревар би се играл 7 пати под исти услови, дали мислиш дека ПСЖ би добил 3 пати?
Сите 7 пати ќе го добијат Баерн. Чекај, сериозно веројатност ми објаснуваш? :D

Член од
27 јуни 2020
Мислења
3.175
Поени од реакции
7.436
Сите 7 пати ќе го добијат Баерн. Чекај, сериозно веројатност ми објаснуваш? :D
Па кога тврдиш дека 3.4 е вредност на ПСЖ мора да разглобам да видиме дали е така? Не ми одговори, СЕРИОЗНО, дали мислиш дека ПСЖ би добил 3 пати од 7 обиди?

Член од
23 август 2010
Мислења
39.665
Поени од реакции
115.287
Па кога тврдиш дека 3.4 е вредност на ПСЖ мора да разглобам да видиме дали е така? Не ми одговори, СЕРИОЗНО, дали мислиш дека ПСЖ би добил 3 пати од 7 обиди?
Вака на неутрален терен? Да. Јак тим е ПСЖ бе не знам што ги потценуваш толку. 50 пати кажав дека Баерн сезонава не е тестиран како што треба, прво у тоа мртвото првенство све прегазија, после тоа Челзи, 2 нивоа подоле од нив, па најслабата Барса у задњи 20 години и сеа факинг Лион. И вреди да се напомене дека назад се тенки, редовно испаѓаат противниците у ситуации 4 на 3 и слично. Не викам дека е слаб Баерн, далеку од тоа, ама нема играно со противник како Ливерпул, Сити, ПСЖ, моментално најјаките екипи во светот. Сметам дека ПСЖ и те како има напаѓачки капацитет да ги казни тие слабости на Баерн и затоа ќе ја натоварам. Апсолутно ме боли кур од 7 мечеви колку пати би добил ПСЖ, нека добијат во недела и доста е.

Член од
27 јуни 2020
Мислења
3.175
Поени од реакции
7.436
Апсолутно ме боли кур од 7 мечеви колку пати би добил ПСЖ, нека добијат во недела и доста е.
Ова е апсолтно најголемиот дилентатизам во кладењето, и единствена причина зошто се кладилниците секогаш во профит. Тоа ти е потполно исто како да одуш на рулет и да кажеш ми е гајле што една бројка паѓа еднаш во 37 обиди, само вечерва нека паѓа мојата бројка. Ама не паѓа пустата повеќе отколку што дозволува статистиката.

Член од
2 јануари 2011
Мислења
1.561
Поени од реакции
1.012
Ова е апсолтно најголемиот дилентатизам во кладењето, и единствена причина зошто се кладилниците секогаш во профит. Тоа ти е потполно исто како да одуш на рулет и да кажеш ми е гајле што една бројка паѓа еднаш во 37 обиди, само вечерва нека паѓа мојата бројка. Ама не паѓа пустата повеќе отколку што дозволува статистиката.
Баерн вечерва на 1.20 имаше вредност?

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

Член од
23 август 2010
Мислења
39.665
Поени од реакции
115.287
Па не знам како да ти објасни човек на друг начин. Мене ме занима моментална форма, услови, повреди и слично. Погоре објаснив зошто, не би да се повторувам 20 пати. Играј ти на Баерн и тоа е тоа, џабе се објаснуваме.

Член од
27 јуни 2020
Мислења
3.175
Поени од реакции
7.436
Па не знам како да ти објасни човек на друг начин. Мене ме занима моментална форма, услови, повреди и слично. Погоре објаснив зошто, не би да се повторувам 20 пати. Играј ти на Баерн и тоа е тоа, џабе се објаснуваме.
Па за тоа ти зборувам, за моменталната форма, услови, повреди и слично. Кога тој настан би се повторил седум пати под моменталните услови за 3.4 да има вредност треба ПСЖ да добие 3 пати. Тоа значи дека кога би имало барем едно нерешено Баерн би добил уште три пати. Тоа пак значи дека двете екипи се подеднакви. Значи да тврдиш дека тие 3.4 на ПСЖ се вредност е исто како да тврдиш дека во овој момент ПСЖ и Баерн се подеднакво силни.

Мислиш дека е така?
Автоматски споено мислење:

Баерн вечерва на 1.20 имаше вредност?

Вечерва не. Гернерално кладилниците најмногу гледаат да скратат на вредност на малите коефициенти, затоа што луќето најмногу ги играат.

Член од
2 јануари 2011
Мислења
1.561
Поени од реакции
1.012
Па за тоа ти зборувам, за моменталната форма, услови, повреди и слично. Кога тој настан би се повторил седум пати под моменталните услови за 3.4 да има вредност треба ПСЖ да добие 3 пати. Тоа значи дека кога би имало барем едно нерешено Баерн би добил уште три пати. Тоа пак значи дека двете екипи се подеднакви. Значи да тврдиш дека тие 3.4 на ПСЖ се вредност е исто како да тврдиш дека во овој момент ПСЖ и Баерн се подеднакво силни.

Мислиш дека е така?

Вечерва не. Гернерално кладилниците најмногу гледаат да скратат на вредност на малите коефициенти, затоа што луќето најмногу ги играат.
Значи ти му тупиш на Стефан Кобе дека не треба да го игра ПСЖ бидејќи нема вредност коефициентот, истовремено признавајќи дека и денес коефициентот на Баерн немаше вредност а ти сепак го изигра? Епа сега како е твоето поразлично од неговото?

Член од
27 јуни 2020
Мислења
3.175
Поени од реакции
7.436
Значи ти му тупиш на Стефан Кобе дека не треба да го игра ПСЖ бидејќи нема вредност коефициентот, истовремено признавајќи дека и денес коефициентот на Баерн немаше вредност а ти сепак го изигра? Епа сега како е твоето поразлично од неговото?

Јас не реков дека се кладев на Баерн затоа што имаше вредност. Не реков дека го пишав Баерн затоа што коефицентот беше поголем од веројатноста настанот да се случи. Стефан рече дека ќе се клади на ПСЖ затоа што коефициентот е вау.

ОК тогаш, ако мислиш дека ПСЖ е исто добар колку Баерн тогаш во ред. Ама јас знам дека не мислиш дека е така.

Член од
2 јануари 2011
Мислења
1.561
Поени од реакции
1.012
Јас не реков дека се кладев на Баерн затоа што имаше вредност. Не реков дека го пишав Баерн затоа што коефицентот беше поголем од веројатноста настанот да се случи. Стефан рече дека ќе се клади на ПСЖ затоа што коефициентот е вау.

ОК тогаш, ако мислиш дека ПСЖ е исто добар колку Баерн тогаш во ред. Ама јас знам дека не мислиш дека е така.
Значи да резимираме
Ти се кладиш на коефициент што нема вредност - ОК
Некој друг се клади на коефициент што нема вредност - не е ОК

Член од
23 август 2010
Мислења
39.665
Поени од реакции
115.287
Без заебанција мислам. Сметам дека Баерн е преценет моментално и има подобри екипи од него. Баерн нема играчи како Мбапе и Нејмар и поише играат на ура, односно го мелат противникот со пресинг и на физички план. Ќе видиме против ПСЖ дали ќе биде така, има време до недела.

Член од
27 јуни 2020
Мислења
3.175
Поени од реакции
7.436
Значи да резимираме
Ти се кладиш на коефициент што нема вредност - ОК
Некој друг се клади на коефициент што нема вредност - не е ОК

Ништо од тоа не реков. Не знам зошто го тупиш. Луѓето се кладат од милион различни причини, од забава, од порок, од желба за заработка, од тоа да избегаат од жените.

Само сакав да му објаснам на Стефан и на некој друг кој сака да научи нешто дека 3.4 на ПСЖ не е вау коефициент и не е вредност, и како релативно едноставно можеш да утврдиш дали е некој коефициент вредност. Толку.

Kajgana Shop

На врв Bottom