M
А досега не?На следните избори ќе му се придружам на @мкд владе и @Inglourious Basterd и ќе гласам за Ахмети.
Нека ги избркаат сите грујови куртони, али да не вработуваат нови на нивно место.Администрацијата мислам намерно им ја бутнаа на Дуи за они со Манчевски да не бидат тие што ќе бркаат Македонци веројатно членови на Дпмне од истата. Ова секако под услов дека навистина имаат намера да ја намалат за 20% што јас чисто се сомневам ама кој ги знае баш ќе видиме
У другите држави не може да се учи вакво нешто зашто терористите завршуваат со метак у чело или у затвор.Уште пред 20 години ке бил замотан у чаршав или кебе и спуштен у дупка.У другите држави ниту преговараат со терористи,ниту во влада ги ставаатСекоја чест за Али Ахмети , ова треба да се учи низ светов на факултети у политиката. Преговори како од книга , со нереалниот повик за премиер Албанец успеја да земе се што прави држава во секоја смисла. Треба да сме слепи а да не видиме дека ова е почеток на крајот на оваа држава.
Баш ме интересира какво е чувството да гласаш за СДС и покрај клучни министерства да ти опнат албанец премиер 3 месеци. СДС најголема албанска партија во Македонија, без сомневање
Многу лошо си сонувал изгледа.Левица 40 пратеници
СДСМ 20 пратеници
ВМРО 20 пратеници
ДУИ 20 пратеници
АА 20 пратеници
Овој што селди, кој каде коментира и каде реди лајкче, Јас да сум власт во оваа држава ваквите Ликови би ги протерал од државава, овие за бедно денарче се ќе направат како ќе им нареди нивниот ШефДа беше макар малку играч ЗЗ, МИОА требаше прво да биде на списокот на укинати министерства.
Автоматски споено мислење:
Џабир пуштен на најјако...ЕКСКЛУЗИВНО: СДСМ ги добива клучните владини ресори, Заев ќе води Влад
Веќе се гледаат контурите на новата влада, иако сѐ уште нема официјални податоци за поделбата на ресори. Едно е сосемаfrontline.mk
Нека се смири состојбата со Ковид најмалце уште 100к ќе се иселат од државава за една година после вавки дешавки што се дешаваат во државава, како прво нит правда ќе има нит економијата ќе расте напротив ќе биде хоас, и не случајно му го дадоа МИОА на ДУИ као демек да имаат изговор ние го немаме тоа министерство , сакаме да се намали администраицјата ама овој министеров од ДУИ не кочи на тоа ќе се вадат... Само да се потсетиме кога Зоки во кризата излезе на прес и кажуваше Администрацијата иде на минимална плата тогаш ДУИ му рече Мало сутра и не му помина..Груби вицепремиер е потпуно исто како Јохан вицепремиер.
И едниот и другиот започнаа со навивачки групи.
Не е ова почеток на крајот. Во најдобар случај тоа е средина, а можеби и крај на крајот.Секоја чест за Али Ахмети , ова треба да се учи низ светов на факултети у политиката. Преговори како од книга , со нереалниот повик за премиер Албанец успеја да земе се што прави држава во секоја смисла. Треба да сме слепи а да не видиме дека ова е почеток на крајот на оваа држава.
Не е сон. Од тревата ќе да е.Многу лошо си сонувал изгледа.
Кисело е грозјето а ?Катаклизма ќе биде. На Заев фацата вчера на прес беше троа малце поткиселена. Свесен е дека дури и за каскадар како него, премногу има дадено само за он да остане премиер. Внатре во партија никој тоа нема да му го одобри и ќе има многу внатрешни проблеми во наредниот период. Од друга страна многу малку раководни позиции остануваат за нив самите од сдс, па рачунајте дека на бихачка сега ќе биде колење кој да се докопа до тие малку позиции што останаа. Ќе има многу сериозни внатрешни турбуленции во наредниот период.
Од друга страна, со контрола на дуи на споменетите министерства дуи има комплетна контрола на државата. Рачунајте дека ни едно вработување во администрација нема да може да помине без рушвет и амин од мала речица. Ниту едно. Сите субвинции за земјоделците што ке се исплатат ќе им се бара пола да го платат во дуи, секој што ке сака да добие тендер или концесија ќе треба добро да ги подмачка, секој што ке сака да оди амбасадор или конзул ќе треба да си плати. Секое било какво придвижување во општеството ќе треба да се аминува од дуи. Народот и така е утепан, сега ќе биде доутепан. По контињери ќе бара храна.
Читав прееска некој човек изгубил 7 милиона у Еуростандард банка, па со денови избезумен седел пред банката барал одговори, а внатре нема жив петел. Тоа ќе ни биде секојдневие.
Да сум сега Грујо од Маџарска ќе пишам статус: Ви реков
Niv jasno im e, od druga strana cisto se somnevam deka tebe ti se ima razjasneto bilo sto vo megjuvreme.Одлично сега Ахмети има апсолутна власт, така да и на тие Албанци што не му беше јасно сега ќе му биде појасно кој му е крив кој му е прав.
На следните избори ќе му се придружам на @мкд владе и @Inglourious Basterd и ќе гласам за Ахмети.
Добро ајде да речиме нечни раководството, на ВМРО но според тебе кој треба да дојди на чело да Мијалков Нино Коневски Ранегелова Муковски тие треба да дојдат да го раководат ВМРО така . ?Најтрагично е што ако не се случи некој тотален финансиски колапс или некаква УЧК агресија со она раководство на ДПМНЕ на наредни избори повторно ќе победи СДС
Владе тебе ти е чашата секогаш полупразна, мене ми е полуполна.Niv jasno im e, od druga strana cisto se somnevam deka tebe ti se ima razjasneto bilo sto vo megjuvreme.
Vazi ama prvo smilkovsko da se razjasni sto i kako. Si ima red tuka, nemozi na koj kako ke mu tekni taka da pravi. Abe drzava e ova ne zaebancija. Ete i vo NATO ne primija.Нека ги избркаат сите грујови куртони, али да не вработуваат нови на нивно место.