Соживотот во Македонија

• Креатор на темата Macedon1um
  • Време на започнување

Ivica^

Confident Liar
Член од
14 август 2007
Мислења
11.401
Поени од реакции
16.631
Абе стварно еј, еден познаник шо работеше у Пекабеско одамна еднаш ми збореше дека чекаат некој оџа од Босна за да почнат да продаваат по халал :icon_lol:

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.004
Поени од реакции
83.388
Абе стварно еј, еден познаник шо работеше у Пекабеско одамна еднаш ми збореше дека чекаат некој оџа од Босна за да почнат да продаваат по халал :icon_lol:
Абе тоа не е никаква тајна. Само е факт кој им непознат на каурите.

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.733
Поени од реакции
27.720
Тој можно е да бил... самоуверен лажливец.

Член од
25 март 2012
Мислења
8.571
Поени од реакции
5.147
И оџа албанец нејќат, ццц, одат за словен во Босна. Тоа ти е национализам до крај.

Ivica^

Confident Liar
Член од
14 август 2007
Мислења
11.401
Поени од реакции
16.631
И оџа албанец нејќат, ццц, одат за словен во Босна. Тоа ти е национализам до крај.
Тоа е еј, ова кауриве у секој сегмент ве дискриминираат.

A

Ali Pasha

Гостин
Тоа се отприлика сите производи на кои има Халал налепница. Види у било која продавница, колку имаат таков знак.

За да има таква налепница, животното мора да го коле муслиман. Не може каур. Мора да биде муслиман кој е добро запознаен со исламот, посебно со делот кој се однесува на колењето.
Тој мора да го инвоцира гласно Алах, пред секое колење, извикувајќи Бисмалах.
(има и цел куп други услови)
Не ми одговори, дали купуваат македонците...тоа со сертификатот е само маркетинг, мислиш некој оџа за секое пиле ќе изговори неколку магични зборови???

TrendS

Work Smart, Not Hard
Член од
14 декември 2018
Мислења
4.419
Поени од реакции
30.012
пошто бугарски пасоши не можеме ние да земеме.
А знаеш ли зошто ни на сон не ви даваат Бугарите државјанство?
Ке ти посочам еден пример од времето на Тодор Живков.....читај како муслиманите, поточно Турците биле протерувани од Бугарија. Полни вагони наредени пред Бугарско-Турска граница и локомотивата од БГ страна само ќе ги гурнела вагоните напред да се истркалаат према Турција.....така да сега може да се каже дека речиси и нема муслимани во Бугарија.
Исто така на граница Бугарите партал ве тресат, колите во канал ви ги носат......ова лично многу пати сум го видел......знаат со кого си имаат работа.....за криминал сте створени.
ПС
Во Германија.....ќутите како попчиња, глас не ви се слуша. Редовно патувам во Германија ве гледам и таму. Се препознавате по сурат од километар......обезбедување будно ве следи кога сте по молови и слично. Не смеете да писнете таму, значи можело да се почитува закон, правила и се по ред кога живеете таму......дисциплина во сообраќај, не правите прекршоци ахххххх племе едно. Додека јас нешто пазарев, еден од твоето племе се погоди да проба да украде чорапи од една продавница во Берлин.....кога го зграпчија, за 2 мин полиција и го одвлекоа да си одговара.

Последно уредено:

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.004
Поени од реакции
83.388
Не ми одговори, дали купуваат македонците...тоа со сертификатот е само маркетинг, мислиш некој оџа за секое пиле ќе изговори неколку магични зборови???
Па како бре не купуваат? Тоа е огромен број на производи.
Сакаш да протнеш дека каурите не купуваат призводи со халал налепница? :lolzz:
Не ме смеј и не се спуштај на ирационалното ниво на Пуно.
Ја колку толку пазам на тоа, али буквално само ја. Никој друг каур не купува некој производ заради тоа.
А доколку би бил обратен случај, вие не би купувале. Тоа е факт.

Петпати го поставив прашањето и ниту еднаш ниту ти, ниту Пуно, не рековте, нема везе - мнозинството би купувале. Не можете така да кажете, затоа што знаете и вие и јас, дека Албанците доколку би постоел каурски еквивалент на халал, во огромно мнозинство би ги одбегнувале производите кои ги пеел поп.

Член од
8 мај 2013
Мислења
11.826
Поени од реакции
36.861
Зошто вие ги гласате овие две партии цело време? Премногу задоволни сте?
двете партии смениле лидерства, изгубиле избори. ДУИ кај Албанците си е владетел 20 години.

Ние имаме целосно раселени села без жители, само викендашки, кои се подобро средени и организирани од албански села со по две три илјади жители. Ама 20 години си гласаат тие за Дуи. Битно орел пред општината повисоко се вее или е прв наместен во редот. Тоа е сатисфакцијата доволна за некој да добие избори во албанскиот блок.

Член од
25 март 2012
Мислења
8.571
Поени од реакции
5.147
Тоа е еј, ова кауриве у секој сегмент ве дискриминираат.
Да бе, замисли, тоа е таа единствената професија која вие ја немате а албанците ја усовршија вие одите во Босна да земете оџа, свака ви част.
Автоматски споено мислење:

двете партии смениле лидерства, изгубиле избори. ДУИ кај Албанците си е владетел 20 години.
Oк тогаш, се простено било.
Ние имаме целосно раселени села без жители, само викендашки, кои се подобро средени и организирани од албански села со по две три илјади жители.
Say no more.

Член од
8 мај 2013
Мислења
11.826
Поени од реакции
36.861
Да бе, замисли, тоа е таа единствената професија која вие ја немате а албанците ја усовршија вие одите во Босна да земете оџа, свака ви част.
Автоматски споено мислење:

Oк тогаш, се простено било.

Say no more.
Фиктивно министерство со 1,400 вработени Албанци кои не одат на работа постои само за да се задоволат вашите барања.

која солидарност и пријателство ја очекуваш? Во кој свет ова нормално?

Член од
25 март 2012
Мислења
8.571
Поени од реакции
5.147
Фиктивно министерство со 1,400 вработени Албанци кои не одат на работа постои само за да се задоволат вашите барања.

која солидарност и пријателство ја очекуваш? Во кој свет ова нормално?
Каде и кога сме го барале тоа? Кога јас лично сум викал дела тоа е нормално?

Член од
8 мај 2013
Мислења
11.826
Поени од реакции
36.861
Каде и кога сме го барале тоа? Кога јас лично сум викал дела тоа е нормално?
Па коа ќе ви го посочи некој тоа почнувате со изговори, ама вака ама така. Еден нема да рече, да вработување по етнички клуч е срање и делење на племиња, ајде да направиме граѓанско општество.

Член од
25 март 2012
Мислења
8.571
Поени од реакции
5.147
Па коа ќе ви го посочи некој тоа почнувате со изговори, ама вака ама така. Еден нема да рече, да вработување по етнички клуч е срање и делење на племиња, ајде да направиме граѓанско општество.
Не мешај баби и жаби. Јас верувам дека треба да има вработување по етнички клуч некое време, ама не се сложувам некадарни да се вработуваат, или да седат дома и да земаат плата.

Kajgana Shop

На врв Bottom