Соживотот во Македонија

• Креатор на темата Macedon1um
  • Време на започнување
Член од
25 март 2012
Мислења
8.573
Поени од реакции
5.149
Тачно је Пуњо, треба да се испопикаат уште аљбањези по институции, дома да седат и плата да земаат.
Па после пак излезите на протести против зголемување на струјата и чудите се зашто е истата покачена.
Каде е побарано да седат дома тие што се вработени а седат дома, во рамковниот пишува, ЕУ не услови со тоа?
Друг помрачен вид на дискримкнација ви е ова, тоа што вам ви изгледа привилегија тоа доволно кажува што паразити сте.
Автоматски споено мислење:

Ако тргнеме да ги бришеме тие со две државјанства, Македонија ќе биде најчиста држава по ова прашање, тогаш повеќе Албанци ќе има во Молдавија, него овде.
Но пак тоа не значи дека процентот на албанците ќе се намали.

Ivica^

Confident Liar
Член од
14 август 2007
Мислења
11.401
Поени од реакции
16.631
Каде е побарано да седат дома тие што се вработени а седат дома, во рамковниот пишува, ЕУ не услови со тоа?
Друг помрачен вид на дискримкнација ви е ова, тоа што вам ви изгледа привилегија тоа доволно кажува што паразити сте.
Ахааа значи да избркаме каури за да влезат некои други затоа само што се припадници на одредена група граѓани?

Член од
25 март 2012
Мислења
8.573
Поени од реакции
5.149
Ахааа значи да избркаме каури за да влезат некои други затоа само што се припадници на одредена група граѓани?
Секој ден има вработени кои се пензионираат.

Член од
10 септември 2016
Мислења
9.333
Поени од реакции
19.026
Автоматски споено мислење:

Но пак тоа не значи дека процентот на албанците ќе се намали.
Како нема кога сите имате по 2, до 3 пасоша?

Член од
15 јануари 2008
Мислења
5.041
Поени од реакции
12.033
Има вработени што се пензионираат ама друго сака да ти каже...Рамковниот сакајќи да постигне недискриминација се покажа како најдискриминирачки акт во државата. За едно работно место каде има висококвалификувани деца со завршен факултет заради етничка припадност се прима некој кој нема соодветно образование.
На страна фактот што имаше вработени кои толку не беа соодветни што попрактично беше да седат дома. Не знам како не им е навредувачки да функционираат така паразитски?
Кај се тие што дури јазикот не го познаваат? Јас имав случка во Министерство за труд да не можам да се разберам со вработен бидејќи знае 10% македонски. За што е примен? Знае да пополни документ? Ака сака да биде рамноправен и почитуван елементарно нешто е да го научи јазикот. Како да го почитуваш и да веруваш во искреноста во желбата за соживот?
Оди во Германија и вработи се во администрација и збори си на албански.
Јас ја почитувам љубовта кон сопствениот народ кај сите етнички заедници ама државата Македонија ви дава премногу и тоа го злоупотребувате. Тука можеш да сретнеш и срби и други кои си ги сакаат корените ама не плукаат по државата во која живеат.
На тебе и неколку другите членови од истото малцинство на форумов секоја чест за македонскиот јазик кој ви е подобар и од многу македонци сепак ми кажува дека сте растени во нормално опкружение и вие сте тие кои треба да бидат пример за нормален соживот.

Член од
8 мај 2013
Мислења
11.830
Поени од реакции
36.861
https://alfa.mk/polovina-milijarda-denari-za-plati-vo-nepostoechko-ministerstvo-dali-makedonija-ima-fantom-vo-vladata/

Половина милијарда денари за плати во непознато министерство – дали Македонија има фантом во Владата?

Половина милијарда денари или 8,5 милиони евра во една година за плати на повеќе од 1400 вработени луѓе, повеќето по рамковен, во непознато министерство – дали Македонија има фантом во Владата и зошто воопшто постои Министерството за политички систем и односи меѓу заедниците? Со него раководи Садула Дураку од ДУИ, поранешен министер за екологија. Освен што до пред неколку дена немаше ни веб-страница, новото Министерство нема профили на Фејсбук, Твитер и Инстаграм, ниту пак свој Јутјуб канал. Министерот ниту одржал прес-конференција, ниту јавноста знае за некој проект или закон кој произлегол од овој ресор.

На наредни избори барајте секое македонско семејство да вдоми по еден Албанец, согласно рамковен.

Член од
3 март 2020
Мислења
2.413
Поени од реакции
5.064
На страна фактот што имаше вработени кои толку не беа соодветни што попрактично беше да седат дома. Не знам како не им е навредувачки да функционираат така паразитски?
Јас познавам такви, и не, не им е понижувачко: си бркаат друга работа приватно во меѓувреме. Пред неколку години кога натераа една група да одат на работа, дел од нив веднаш си дадоа отказ, дека поисплатлива им била приватната работа, отколку да губи 8 часа за 15-20 илјади. А додека не мораа на работа, фино им доаѓаа тие пари.

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.204
Само вие познавјте вакви,такви или онакви Албанци,па ке седите дома со високо образование а неписмени етникуми со основно ке ви го држат местото.
Ваквите прогресивни и борци за правичност како santelli violetova се нашиот проблем,а не puno

Член од
3 март 2020
Мислења
2.413
Поени од реакции
5.064
Само вие познавјте вакви,такви или онакви Албанци,па ке седите дома со високо образование а неписмени етникуми со основно ке ви го држат местото.
Ваквите прогресивни и борци за правичност како santelli violetova се нашиот проблем,а не puno
Што муабет ти е ова? Прво јас не сум борец, второ тие што ги познавам и за кои пишав се Срби и Роми, баш не ги познавам Албанците што седат дома ... и сега?

Член од
15 јануари 2008
Мислења
5.041
Поени од реакции
12.033
Јас познавам такви, и не, не им е понижувачко: си бркаат друга работа приватно во меѓувреме. Пред неколку години кога натераа една група да одат на работа, дел од нив веднаш си дадоа отказ, дека поисплатлива им била приватната работа, отколку да губи 8 часа за 15-20 илјади. А додека не мораа на работа, фино им доаѓаа тие пари.
За жал заради ваквите вработувања во многу државни институции стана пракса да се вработува со договор на дело. Втората фаза беше надополнета со партиски вработувања и сега имаме ситуација да се вработува висококвалификуван кадар по инерција со ист таков договор.
Доволно е да видите како изгледа Паркови и зеленило.. директорот во прва фаза зголемува број на вработени за 6% со постоечка загуба од неколку стотици илјади евра. (не е македонец)
И така, нормално е да тонат државните институции....

Ivica^

Confident Liar
Член од
14 август 2007
Мислења
11.401
Поени од реакции
16.631
Што муабет ти е ова? Прво јас не сум борец, второ тие што ги познавам и за кои пишав се Срби и Роми, баш не ги познавам Албанците што седат дома ... и сега?
Чим ти не ги познаваш значи не постојат.

Kajgana Shop

На врв Bottom