Хомосексуалност (општо)

• Креатор на темата Креатор на темата NightWish...
  • Време на започнување Време на започнување

Дали ги оправдувате хомосексуалните врски,бракови и посвојувањето на деца од страна на хомосексуалци

• Вкупно гласачи
    1.128
Па ако некој лично сака слободно нека се лекува.Темава не е за транссексуалност ама за тоа ќе напоменам на кратко дека во последно се гледа како нормална појава , а споредбено со хомосексуалноста е далеку од нормална работа , ме мрзи да се објаснувам за ова зошто е далеку од нормална работа. На првата реплика кратко ти објаснив за политизирањето , ако сакаш ќе продолжиме да дискутираме на ова ама мислам дека слични ни се ставовите таму.
Не може да се лекува ако не знае дека е болен, дијагнозата му е дека е арен.
Трансот се далеку од нормални и е оф топик тука да ги дискутираме, само да не дојде ред да ни чепнат од парите што ги плаќаме со даноците за да им менуваат пол преку фонд.
Автоматски споено мислење:

А кој ти мислиш дека има интерес да пропагира хомосексуалност и зошто?
Не знам, претпоставувам некој што е доста моќен и не сака да биде обележан дека не е нормален. Да знаев точно и да имав докази ќе ме гледаше на ТВ :D

Јас не губам ништо, тие губат, на пример право на граѓански брак.
Pa ako odime po tvojata logika togas cim ti ne gubis nisto nema ni ti sto da se zamaras okolu toa posto neli ako ne gubam ni jas spored tebe nema sto jas da se bunam okolu toa.
Inaku da si bea normalni kako i site drugi ke gi imaa site beneficii sto gi imaat normalnite ljuge, ama posto ne se, nema sto tuka da se bunat.

Големи корпорации преку лобирање во политика , со интерес на забегување од клучни проблеми.

Тоа е благо кажано натегнато и праноично, а реално кажано глупо. Доволни им се на лугето преокупациите што ги имаат, работата, мобилните телефони и социјалните мрежи за да не размислуваат за вистинските работи, не им треба за тоа хомосексуалноста.

Не може да се лекува ако не знае дека е болен, дијагнозата му е дека е арен.
Трансот се далеку од нормални и е оф топик тука да ги дискутираме, само да не дојде ред да ни чепнат од парите што ги плаќаме со даноците за да им менуваат пол преку фонд.
Правевме муабет за хипотетичко сценарио , сепак како што кажав погоре ако некој е хомо а несака да биде хомо и може да се смени слободно.Како што пиша погоре ептен ретардирана работа е политизирањево на сексуалноства што е прилично приватна работа.

Pa ako odime po tvojata logika togas cim ti ne gubis nisto nema ni ti sto da se zamaras okolu toa posto neli ako ne gubam ni jas spored tebe nema sto jas da se bunam okolu toa.
Inaku da si bea normalni kako i site drugi ke gi imaa site beneficii sto gi imaat normalnite ljuge, ama posto ne se, nema sto tuka da se bunat.

Име, се брукаш. Престани да се брукаш. Постои нешто кај луѓето што се нарекува емпатија, тоа е карактерна црта која се развила низ еволуцијата.

Тоа е благо кажано натегнато и праноично, а реално кажано глупо. Доволни им се на лугето преокупациите што ги имаат, работата, мобилните телефони и социјалните мрежи за да не размислуваат за вистинските работи, не им треба за тоа хомосексуалноста.
Ќе одиме многу оффтопик ако почнам да се објаснувам бидејќи првичниот муабет не ми беше за пропагандата ЛГБТ туку за хомосексуалците како појава.

Правевме муабет за хипотетичко сценарио , сепак како што кажав погоре ако некој е хомо а несака да биде хомо и може да се смени слободно.Како што пиша погоре ептен ретардирана работа е политизирањево на сексуалноства што е прилично приватна работа.
Како и да се свртиш се враќаме на бирократиите. Јас ако сакам нешто без разлика на законот ќе го направам, особено ако тоа е приватна работа. Бракот како брак веќе во голем дел од земјите не се ни клава толку на дикат, има хетеро кои доживотно би биле како common-law marriage, de-facto marriage, ако е за наследството и привилегиите (пензијата од сопругот) овие проблеми се решаваат со тестамент и промена само на еден член во законите каде ќе може со полномошно да се даде пристап до тие средства и тн.

Поентата ми е наместо светот да оди напред и да не се замара со вакви тривијални работи, ние уште пробуваме да исправаме криви дрини, сексуалности, религии, софт ленгвиџ, хејт спич и што ти не. Толку ќе се измрсат работите, што овие работи ќе уништат повеќе животи со бирократијата која ја влечат, отколку да им направат да им биде полесно и поудобно.

Како и да се свртиш се враќаме на бирократиите. Јас ако сакам нешто без разлика на законот ќе го направам, особено ако тоа е приватна работа. Бракот како брак веќе во голем дел од земјите не се ни клава толку на дикат, има хетеро кои доживотно би биле како common-law marriage, de-facto marriage, ако е за наследството и привилегиите (пензијата од сопругот) овие проблеми се решаваат со тестамент и промена само на еден член во законите каде ќе може со полномошно да се даде пристап до тие средства и тн.

Поентата ми е наместо светот да оди напред и да не се замара со вакви тривијални работи, ние уште пробуваме да исправаме криви дрини, сексуалности, религии, софт ленгвиџ, хејт спич и што ти не. Толку ќе се измрсат работите, што овие работи ќе уништат повеќе животи со бирократијата која ја влечат, отколку да им направат да им биде полесно и поудобно.
Потполно се согласувам , затоа кажав дека цела пропаганда е тотално замачкување и форсирање на глупости со причина да се отргни народот од клучни проблеми.

Име, се брукаш. Престани да се брукаш. Постои нешто кај луѓето што се нарекува емпатија, тоа е карактерна црта која се развила низ еволуцијата.
Ime , i jas istoto bi ti go rekol. Namali so brukanjeto.
I kakva vrska ima empatijata so homosekusalnosta i nivnata navodna normalnost? Da socustvuvam so niv, zal mi e deka ne se normalni i deka tie ne se nisto krivi deka ne se normalni, ednostavno takvi zgreseni se rodile i bla bla bla, no ni na kraj na pamet bi mi padnalo da im davam lazna nadez i da gi tesam deka se normalni i deka im sleduvaat site beneficii i odgovornosti sto mu sleduvaat na edna psihofizicki zdrava licnost. Nesto za sto Ti celo vreme se zalagas. Posle ke se ufilmaat deka se normalni kako i site drugi i ete ti belja.

Филмовите и сериите се прават по диктат на пазарот. Веројатно имаат доволно публика за да можат да стават такви сцени во филм или серија. И за тоа има решение.
Дај жити мајка? Која пазарна потреба има во некој филм да се исполнат сите квоти , црнци , хомо , транс , џендерфлуид , мексиканци и марсовци?Каде што се опфатени вакви групи само за да се опфатени и немаат никаква цел во филмот.Сериите и филмовите добра заработка правеа и пред овие глупости така да не е пазарна побарувачка ова.

Дај жити мајка? Која пазарна потреба има во некој филм да се исполнат сите квоти , црнци , хомо , транс , џендерфлуид , мексиканци и марсовци?Каде што се опфатени вакви групи само за да се опфатени и немаат никаква цел во филмот.Сериите и филмовите добра заработка правеа и пред овие глупости така да не е пазарна побарувачка ова.

Јас сега наназад си враќав во главата и во последните 7 серии што ги изгледав немаше ниту еден хомосексуалец.

Јас сега наназад си враќав во главата и во последните 7 серии што ги изгледав немаше ниту еден хомосексуалец.
Ако си гледал серии пред средината на 2000тите можно е.Ако си гледал нетфликс пост 2010 имаш тешки глупости.Види ја Witcher имаш црнци елфој o_O , Трис е тотален мис , Прискила да не ја дискутирам.

Ако си гледал серии пред средината на 2000тите можно е.Ако си гледал нетфликс пост 2010 имаш тешки глупости.Види ја Witcher имаш црнци елфој o_O ,

Ако гледаш така сите филмови кои се направени за Исус каде што тој е претставен како некој со светол тен и светла коса се тешки глупости. Повеќето од нив се направени многу пред 2000 година.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom