- Член од
- 8 јануари 2012
- Мислења
- 10.312
- Поени од реакции
- 15.474
Во Бугарија и Бугарите не одат на одмор.Еднаш у животов бев во Албанија на море и никад више.
Еднаш у животов бев и во Бугарија на море и никад више.
Пари да ми даваат не би идела.
Истата таа 2013 година бев. Значи ништо не беше ко на сликава. Тотално различно! Единствено што ми се допадна од Ксамил беше смештајот!Албанците вака прават плажи.....
ова е од 2013 во Ксамил.....
Прегледај го приврзокот 262476
а веќе неколку години покасно, се праќаат машини, се расчистува теренот, се постила со бела песок, камењата се искористуваат за ѕидање на ѕидчиња...и терај
заокружениот дел после тоа вака изгледаше...
Прегледај го приврзокот 262477
Прегледај го приврзокот 262479
Puerto Rico ja vikaat...@gjoko-mkd koja e ova plaža?
и сликава е од 2013...горната....фотоапарато автоматски ја означуваИстата таа 2013 година бев. Значи ништо не беше ко на сликава. Тотално различно! Единствено што ми се допадна од Ксамил беше смештајот!
..... ниту асвалт, ниту патоказ....
Па кога ќе ми текне дека поминував по еден импровизиран дрвен сплав, кој во секој миг можеше да се откачи и директно со кола во Егејско море.
Плажата еден метар, човек до човек. Ниту англиски знаат, ништо. Катастрофа.
Гледам дека многу луѓе го фалат местово, ама искрено јас таква голгота пројдов тогаш што не би идела пак. Можеби сум го згрешила местото, но таквиот Ксамил што го видов јас беше целосна спротивност од сликите тука, кои и јас ги гледав пред да тргнам.
И не издржав ниту 24 часа, спакував куферите и си заминав. Прежалив и пари и све. Правац Грчка.
Примаат евра, или мора во Леки?Vo Himara ziveat najmnogu grci( kako kaj nas na primer albanci vo Struga).... no begaj kd plažata kade se vkiva planinskata reka...kamen ladna e vodata
Како е патот до Химара?Ти благодарам многу. Таков одмор и сакам, пензионерски, плажа, јадење и спиење
И Химара доаѓа во предвид, знам дека се близу. Заборавив да прашам само како се цените за храна? Можеме да си дозволиме јадење надвор, пица, гиро, сладолед, скара, сл.? Има некој добар маркет со ок цени?
Ги гледав плажите на интернет и ми изгледа преубаво
какво бре Егејско море...Истата таа 2013 година бев. Значи ништо не беше ко на сликава. Тотално различно! Единствено што ми се допадна од Ксамил беше смештајот!
..... ниту асвалт, ниту патоказ....
Па кога ќе ми текне дека поминував по еден импровизиран дрвен сплав, кој во секој миг можеше да се откачи и директно со кола во Егејско море.
Плажата еден метар, човек до човек. Ниту англиски знаат, ништо. Катастрофа.
Има во близина интересни места за шетање навечер?Од 1 до 4 јули резервирав во Химара. За 4ца со доручек 160 евра и најважно две соби. Мизерни апартмани вака по сликите, по 4 кревети во соба како болница.
Јонско*какво бре Егејско море...
има во Химара добро снабдено маркети?Дерми е малку досадно навечер, нема ништо, но е прав одмор. Водата во дерми е најчиста и најбистра од било каде во овој дел од балканов
Химара е топ мало градче, воглавном се грци меѓу населението, но тука мал проблем е што се влива една река од планината, и водата е доста постудена. За добро капење има многу убави плажи надвор од градот
Лани бев тука, убаво местенце, малечко со сенки, имаше една таверна тука седнавме на пивце, ама многу оси бе, вријалница од оси на плажата, ни пиво рает испивме ни ништо.Албанците вака прават плажи.....
ова е од 2013 во Ксамил.....
Прегледај го приврзокот 262476
а веќе неколку години покасно, се праќаат машини, се расчистува теренот, се постила со бела песок, камењата се искористуваат за ѕидање на ѕидчиња...и терај
заокружениот дел после тоа вака изгледаше...
Прегледај го приврзокот 262477
Прегледај го приврзокот 262479
Како е патот Валона-Химара? Покрај обала е со провалии?Во Август е најскапо во Албанија, речиси двојно од Јуни-почеток на Јули. Имам еден пријател таму-Бранко, скопјанец кој работи по 7-8 месеци во Саранда, и издава апартмани на повеќе места. Иначе тој е сместен во хотел ``Чакала`` на самото пристаниште. Мана на Чакала е што нема кујни во собите ,туку се работи за класичен хотел за преспивање. Сум бил 10 дена во 2012, и убаво беше. Шеталиштето е под терасата.
За плажа е најдобро да одите надвор од Саранда ако сте со кола. Према Ксамил има многу убави плажи. Крф е на неколку км воздушна линија и секоја ден има линија до таму, но нешто муљаат со враќањето-мора да преспиеш, така нешто беше.
Патот до Тирана е преку ќафасан. Прво се спушташ по тие удолниците , па следи Елбасан. Поминуваш покрај градот и на излезот десно има нов автопат со тунел испод планината. Нов е тунелот и автопатот. За кратко време се стигнува до Тирана.
За назад можите да одите и преку Драч, пошто цело време ќе возите на автопат. Од Драч има нов автопат до Фиер.Го поминуваш Фиер и тука има две варијанти:
1. Да продолжиш према Валона и преку планината кај Дерми да се вози покрај морето,па Химара и на крај саранда. Преубави пејсажи, но напорен пат со многу кривини и угорници, но глетките се феноменални..
2.Да се оди лево по нов експресен пат за Тепелене и Ѓирокастро. После Ѓирокастро се врти десно ,се искачува една планина и се спушташ према саранда.
Вториот пат е побрз, но понеатрактивен.
Ако сакаш број од Бранко, кажи, има и своја ФБ страна и можиш така да комуницираш(Бранко Атанасов). Поздрави го од мене(Ѓоко од Кичево) и сигурно ќе ти потспушти на цената. Доста фер човек е
Ак имате желба можам да постирам слики и од патот и од Сранда-Ксамил
Како е покриеноста со бензински? Има таму 95 октански? Или што е алтернатива?Ти благодарам многу. Таков одмор и сакам, пензионерски, плажа, јадење и спиење
И Химара доаѓа во предвид, знам дека се близу. Заборавив да прашам само како се цените за храна? Можеме да си дозволиме јадење надвор, пица, гиро, сладолед, скара, сл.? Има некој добар маркет со ок цени?
Ги гледав плажите на интернет и ми изгледа преубаво
Колку зимаат провизија менувачниците и дали има добра покриеност во Валона?Гевгелија-граница-пред Солун десно за Кожани и право 300 км до Игуменица. Десно према граница(25 км), ја поминуваш границата и одиш Shkale не одиш лево по чакалот каде одат сите(за Ксамил), туку одиш десно (фактички право) по магистралата