Драга Кајгана (виртуелен дневник)

Член од
30 јули 2014
Мислења
5.519
Поени од реакции
18.363
Поздрав до сите леваци на и вон форумов. Јас сум осакатен левак, односно пишувам со десна, зашто нели било срамно ваљда да пишуваш со лева и се сеќавам колку многу ме малтретираа моите во врска со тоа, али затоа фрлам со лева, јадам со лева, го ставам со лева, мастурбирам со лева. И малата ми е левак :)

Left handed, baby ;)

Lester Freamon

A man of focus, commitment, sheer will...
Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.513
Не сум ниту религиозен ниту многу му мавам рецки на овие традиционалните изреки, ама морам да се послужам овој пат со една: „На ќорото пиле и госпо му прај гнездо“.
Тибам ксмето, една работа во живот не сум ја истерал да помине глатко, кај фати се или ќе излезат екстра трошоци или ќе испаднат дополнителни компликации за нерви да се кинат. Од друга страна пак познавам дудуци што си го поминаа цел живот со таквото во рака и со апсолутно никаков труд си го средија животот баш како во поговоркава :yid:
Море само праење глуп во вукојебинава, ни видов, ни слушнав ни знам нешто и ако се може да се искористи нешто - искористи го, ич да не ти чуе што тоа ќе направи 10 пати поголема штета на околината :anco:

Член од
6 август 2015
Мислења
465
Поени од реакции
780
Драга Кајгана,

Денес обавив една многу битна работа што ми беше на bucket list за 2020.

Уште три остануваат да се реализираат и може да се заклучи дека годинава била успешна и покрај светот што отиде у кур*ц.

пс. Уште четири остануваат. Јас и моите блиски да не фатиме корона.

Del Boy

You plonker!
Член од
28 септември 2012
Мислења
12.421
Поени од реакции
38.983
Ова вирусот ми ја сјеба буквално цела ориентација годинава. Цело време мислам дека сме отпаднати во ЛШ од Ливерпул коа ни правеше ремунтада, а оно уствари тоа од лани да ти било.:pos::pos: Ајде утре против Баерн. :cool:

Член од
26 јуни 2013
Мислења
3.597
Поени од реакции
14.641
Легендата вели дека твитер заедницата ќе ги искористи сите бројки од 1 до 1000 за да каже:Како ќе ги повлече сите 77денари од својата картичка на некоја банка,а притоа истите во скрин форма ќе бидат лепени по сите меме пејџови по се додека не скурчи пати.

Пс:Идам да ги повлечам јас мојте 3 денари за да не ми пропаднат.

Член од
6 април 2010
Мислења
1.578
Поени од реакции
10.591
Што слушам деновиве плачки, одење до Охрид не се рачунало за одмор, море си е море. Од кога бре станавме вакви примадони, ко до вчера што се вели море гледавме само на слика. Па пред безвизниот режим бевме ко Северна Кореа и сега одеднаш многу монденски, многу свилени, не се можело без море. Едно време салама и паштета се рачунаше за луксуз, сега авокада кај што јадат глеам се сликаат. Не толку одамна магариња се шетаа низ град, југо беше стандард, сега престиж е да се вози автомобил спасен од под преса во Германија. Комшијата ми вели јас не одам на мочање без кола и тоа го кажува со гордост, му светкаат очите од ќефови. На тоа кривината кај што е малскиот маркет, кога оди насабајле по леб, обавезно го дрифта тоа аудито од крај на 90ти што го вози на бг табли.

Јас велам оти многу нагло ни дојде овој вовед во модерниот свет, за народ кој што 20 години живеел во мрачно доба, наеднаш безвизен режим, тоа време сите и компјутери купија и интернет наместија, Грујо тоа време не остаи да увеземе коли баби што ги возеле низ германијата. Јебига, уште не можеме да се аклиматизираме.
Кога си сиромав на се му придаваш значење. Ако отидеш некаде подалеку сакаш сите да знаат, оти Бог знае кога пак ќе можеш. Знаеш оти живееш во мизерна држава каде дури и храната е луксуз, па ако јадеш нешто поскапо ред е да го сликаш и да се пофалиш. Кај нас бе и кафето се рачуна за луксуз, па и него ќе го сликаш. Одење на одмор, и тоа е луксуз, па ќе трујаш со слики оти си на одмор, и уште пет дена откако ќе се вратиш, да не забораат оти си бил.
Ние увезовме најлоша форма на капитализам, каде што и тој што нема мора да има, па ако треба и ќе се позајми.

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.204
Тие што имате работа денеска во ПИОМ,некакви фондови,агенции или други разно разни институции кои постојат само колку да се вработуваат "дел од граѓаните" одложете си за понеделник,денеска е ден за одење во џамија,не работат денеска

Последно уредено:

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
The Skeleton

Chattering finch and water-fly
Are not merrier than I.
Here among the flowers I lie