Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

Член од
14 декември 2013
Мислења
4.157
Поени од реакции
10.994
Според добиените податоци во посочениот лет најголем дел од патниците патувале со косовски пасош (95 лица), фински пасош (60 лица), а останатите се со македонски (2), албански, бугарски, естонски и шведски пасоши.

Анон ќе скока!
A Косоварите шо се? Па се Албанци бе теле

Член од
14 декември 2013
Мислења
4.157
Поени од реакции
10.994
Пишувам за постот на Емка што му рече на Анон да погоди која националност е типот шо оди по свадби, а он враќа со пасошите и теле не е навреда :) теле се учи,вол не. Има уште надеж за Анон43

Член од
16 ноември 2013
Мислења
8.603
Поени од реакции
13.973
Абе сега ќе се испотепаат за престиж кој ќе ја извади првата вакцина :)
Шо знам, не се разбирам на тоа поле не коментирам, нека дадат мислење постручните на темата :)
Автоматски споено мислење:

Прво Финска сега Норвешка, ќе ја покориме цела Европа бе, шо ви е :D Добро со кој ум овие се закренале заразени да патуваат за Норвешка ?
Ај да тргнеа за Србија, Косово, Албанија па да се надеваа дека некако можи да поминат на граница, макар и таму ама Норвешка бе, како мислеа да поминат на аеродром :ROFLMAO:
Леле ќе ни ги заварат навистина границите ќе скапиме тука.
Извини вака, ама нашла баба колбас па... таков ти е муабетот. Шо е работата, уживаш додека трае гомненицава?

JB00F

DDoS
Член од
21 јануари 2014
Мислења
3.557
Поени од реакции
2.923
За 5 месеци вакцина извадија, да не грешам душа ама некако не ми е верно дека ќе има некаков ефект ова.
Нели најмалце две до три години беа потребни за вакцина да се извади или Русите магионичари се.
Ефикасна неефикасна, кога ќе дојде ако здравје дојде или ќе се вакцинираш или ќе си седиш у кафез. За жал тој ќе биде изборот.

Член од
5 март 2018
Мислења
17.441
Поени од реакции
19.917
Извини вака, ама нашла баба колбас па... таков ти е муабетот. Шо е работата, уживаш додека трае гомненицава?
Не туку кога излезе вирусот самите епидемиолози и научници викаа дека за вакцина најмалце година и пол две сега Путин излегва и се тапша по гради ја извадивме првата вакцина, ќерка ми ја прими прва, целата ситуација ми е чудна некако.
Јас ти викам, дај Боже да се стиши лудилото не од шо имам страв од самиот вирус туку сакам светот во нормала да се врати, да ги отворат границите, кој сака затворен да седи ?

Член од
16 ноември 2013
Мислења
8.603
Поени од реакции
13.973
Не туку кога излезе вирусот самите епидемиолози и научници викаа дека за вакцина најмалце година и пол две сега Путин излегва и се тапша по гради ја извадивме првата вакцина, ќерка ми ја прими прва, целата ситуација ми е чудна некако.
Јас ти викам, дај Боже да се стиши лудилото не од шо имам страв од самиот вирус туку сакам светот во нормала да се врати, да ги отворат границите, кој сака затворен да седи ?
Нема потреба ние да ја испитуваме релевантноста на руските научници, сигурно се милијарди пати попаметни од нас. Сега е време да клекнат пред руска амбасада филипчињата , нема тоа да биде никаков проблем, навикнати се пред сите да клекнуваат.

Член од
17 јануари 2019
Мислења
3.479
Поени од реакции
7.822
Нема потреба ние да ја испитуваме релевантноста на руските научници, сигурно се милијарди пати попаметни од нас. Сега е време да клекнат пред руска амбасада филипчињата , нема тоа да биде никаков проблем, навикнати се пред сите да клекнуваат.
Западот ако каже не е добра и да испоцркаме од корона нашиве нема ни да помислат да ја земат...

Па кинеските кредити се 10 пати поевтини па Зајко пак се има заколнато дека нема да ги зима, али тука си стои на збор...

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.747
Поени од реакции
27.744
A Косоварите шо се? Па се Албанци бе теле
Еј, не знаев...

Лош глас ме бие на форумов, цело време мислите дека сум нешто ироничен или дека пробувам да докажам некоја спротивност...
Што сум сеел, тоа ќе си жнеам.

chef_cook

._perlous
Член од
25 октомври 2011
Мислења
4.326
Поени од реакции
13.263
многумина велат дека може да не е ефективна, како и дека Путин го става националниот престиж пред науката и безбедноста на луѓето, со оглед на тоа што за ваков исход е потребен подолг временски рок за темелни тестирања.
Фармацевстаката мафија во Европа го вели ова,затоа што им се ебаа плановите!
Си чул за рускиот препарат Имунофан?
Зашто е забранет во Европа?
Зашто докторите во Македонија го препорачуваат "ако имате некој од Русија да во донесе Имунофан,би било одлично" на луѓе послем инфаркт,и онко операции!
Имам испратено и донесено миљон дози,и спрејови од овој препарат во Македонија! И испратено во Холандија и Чешка!
Зашто Авифавир,го нема у ЕУ? Кога тука 2 месеци веќе се користи,и е намалена смртноста на 50% ?
Кај е арбидол? Ја со арбидол се излечив!
Можам да се сложам за се,дека Путин е деспот,диктатор и бла бла,али дека се коцка со здравјето на нацијата е глупост!

ќерката на Путин веќе ја примила вакцината,
Да ја има примено,ова го потврди и самиот Путин,бидејки она беше дел од тимот кој работеше на вакцината и тој тим најпрво ја тестираше на себе!
Одна из моих дочереј сделала себе такују прививку. В этом смысле она поучаствовала в эксперименте. После первој прививки температура у нее была 38, на следујуштиј день — 37 с небольшим и все»
-Една од моите ќерки ја прими таа вакцина,и во тој смисол она учествуваше во тој експеримент.Првиот ден имаше 38 температура,вториот 37 и кусур, и се.
Ја имаат многу олигарси примено,а наскоро ќе ја примат публично и Собјнин,Лавров,Шојгу итн итн...
И на Американците не им се верувало за Гагарин,ама ете ... )))))

Член од
23 ноември 2011
Мислења
14.322
Поени од реакции
32.864
Ама ако беше америчка или германска ќе требаше да ја испитаме. Ќе гледам сеир како ќе се менува наративот со оваа вакцина на сите антиваксери, „бил гејц“ противници, 5г експерти.

Патем, од тие во авионот што дел биле од косовари а дел финци, претпоставувам за какви „финци“ се работи, што од Скопје летаат за Финска.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Не велам дека не ја бива вакцината ама не си правете бајрам со умот, рандом вакцини не примаат деца на политичари па од каде сака нека се, поготово не од САД или Русија.

B

Beginner

Гостин
Фармацевстаката мафија во Европа го вели ова,затоа што им се ебаа плановите!
Си чул за рускиот препарат Имунофан?
Зашто е забранет во Европа?
Зашто докторите во Македонија го препорачуваат "ако имате некој од Русија да во донесе Имунофан,би било одлично" на луѓе послем инфаркт,и онко операции!
Имам испратено и донесено миљон дози,и спрејови од овој препарат во Македонија! И испратено во Холандија и Чешка!
Зашто Авифавир,го нема у ЕУ? Кога тука 2 месеци веќе се користи,и е намалена смртноста на 50% ?
Кај е арбидол? Ја со арбидол се излечив!
Можам да се сложам за се,дека Путин е деспот,диктатор и бла бла,али дека се коцка со здравјето на нацијата е глупост!

Да ја има примено,ова го потврди и самиот Путин,бидејки она беше дел од тимот кој работеше на вакцината и тој тим најпрво ја тестираше на себе!
Одна из моих дочереј сделала себе такују прививку. В этом смысле она поучаствовала в эксперименте. После первој прививки температура у нее была 38, на следујуштиј день — 37 с небольшим и все»
-Една од моите ќерки ја прими таа вакцина,и во тој смисол она учествуваше во тој експеримент.Првиот ден имаше 38 температура,вториот 37 и кусур, и се.
Ја имаат многу олигарси примено,а наскоро ќе ја примат публично и Собјнин,Лавров,Шојгу итн итн...
И на Американците не им се верувало за Гагарин,ама ете ... )))))
Без разлика дали е руска еве и американска да е што ќе испадне за 2-3 месеца. Има ли некои валидни информации на колку луѓе е тестирана колку % делува нели според СЗО 90% барат. За било кој држава што ќе ја направи за толку краток рок како Руската и Американската може ли да гарантираат дека после некое време од кога ќе ја прими некој нема да има некои лоши сајд ефекти.

Sent from my SM-A705FN using Tapatalk

Член од
3 мај 2019
Мислења
19.570
Поени од реакции
10.535
Еј, не знаев...

Лош глас ме бие на форумов, цело време мислите дека сум нешто ироничен или дека пробувам да докажам некоја спротивност...
Што сум сеел, тоа ќе си жнеам.
Pet kombajni ne te krpat...:D

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.499
Поени од реакции
18.521
Нема што да се коментира за вакцината, кога од бивша СССР, Русија ги има наследено најдобрите стручњаци за вируси. Еден куп научници работеа на најнапредни билошки оружја. Русија со САД ги имаат најдобрите лаборатории за билошко оружје.
А за да направиш биолошко оружје треба да имаш и лек за да не ти страда војската од него.

Така да нема потреба да се коментира, барем сега засега, дека вакцината не чини.

Дури и со стил го напрај сето ова, ѓоа Кардашијан :)

Kajgana Shop

На врв Bottom