Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата A__
  • Време на започнување Време на започнување
Маската ти е одлична само намената за која си ја купил е тотално промашена. Маската се користи во металургија и земјоделство (запрашување итн) и има животен век од 8 часа дишење низ неа.
Јас не ја купив на свое знаење....бидејки немам.
Ја купив со преходна консултација со неколку инфектолози...информирај се подобро пред да даваш јавно "медицинско мислење".

Последно уредено:
Маската ти е одлична само намената за која си ја купил е тотално промашена. Маската се користи во металургија и земјоделство (запрашување итн) и има животен век од 8 часа дишење низ неа.
3М е бренд штo не призведувa прoизвoди зa медицински пoтреби

• Ми се допаѓа
Reactions: A__
Taka e, ako se nosi kontinuirano poise od 4-5h na den, delot so sungjerceto kaj nosot se odlepuva >>> da se frli za 1 den, eventualno 2... Drugo, ovaa maska e so lastici zad glava a ne okolu ushi - znaci poteska manipulacija, plus potesko se dise sto e normalno .. Sekako 8-10h max.

Ako se koristi samo za po prodavnici, okolu 1 nedela mmozebi - barem jas vaka praam, mozebi e preterano...

I koristam i n95 i N99, ali sekako najbitna e distanca mnogu poveke otkolku maska... Maskata ne ti e free pass da sedish na 1m...

• Ми се допаѓа
Reactions: A__
Малку ќе излезам од темата.

Каде може да се купи маска која ќе штити од испарувања на киселини?

Ти треба респиратор

Моделот на Макрон е модел 1862 која е медицинска маска за а дишење, трослојна со приспособување за носот. Три пати е поефтина од твојата.

Твојата е индустриска за шмирглање, бушење и прскање син камен.

Твојата штити подобро, да се разбереме, под услов да ја менуваш на секои 8 часа.

Дај најди некоја тезга, сработи нешто, имам едно кајче му треба шмирглање, барем да ги износиш за правилна употреба маскиве, да не ти одат фира

Моделот на Макрон е модел 1862 која е медицинска маска за а дишење, трослојна со приспособување за носот. Три пати е поефтина од твојата.

Твојата е индустриска за шмирглање, бушење и прскање син камен.

Твојата штити подобро, да се разбереме, под услов да ја менуваш на секои 8 часа.

Дај најди некоја тезга, сработи нешто, имам едно кајче му треба шмирглање, барем да ги износиш за правилна употреба маскиве, да не ти одат фира
Од вакви ликови како тебе ми е згадено живеењето во Македонија. Знам се, ама поима немам за ништо.....па ти поише знеш од сите инфектолози заедно...:aplauz:
Пошто гледам дека многу си се насекирал/а за мене да ти кажам набавив толку доволно маски да ги менувам на секој 6 часа, а не на 8....а како го сторив тоа препуштам на твојата имагинација.
Работава искача дека човек боље да си ќути одколку да помогне на некого.
Бидејки Др. Жан Митрев ни е семеен пријател, со задоволство ќе му ги презентирам твоите постови.....да се насмееме малку

види на огласи, некој резервисти што задужиле од ЈНА или ТО АБХ маска, а не вратиле, може ќе ти продадат..
б.т.в., имаше порано во центар дуќан БАГАТ со воена опрема, ама не знам дали уште држат такви работи...

hqdefault.jpg

види на огласи, некој резервисти што задужиле од ЈНА или ТО АБХ маска, а не вратиле, може ќе ти продадат..
б.т.в., имаше порано во центар дуќан БАГАТ со воена опрема, ама не знам дали уште држат такви работи...

hqdefault.jpg
Јaс служев АБХO,кoгa се "скинaв" здиплив еднa зa спoмен,рaдo ке јa пoдaрaм некoму пoд услoв дa пoстирa сликaн кaкo се шетa сo неa:D

Од вакви ликови како тебе ми е згадено живеењето во Македонија. Знам се, ама поима немам за ништо.....па ти поише знеш од сите инфектолози заедно...:aplauz:
Пошто гледам дека многу си се насекирал/а за мене да ти кажам набавив толку доволно маски да ги менувам на секој 6 часа, а не на 8....а како го сторив тоа препуштам на твојата имагинација.
Работава искача дека човек боље да си ќути одколку да помогне на некого.
Бидејки Др. Жан Митрев ни е семеен пријател, со задоволство ќе му ги презентирам твоите постови.....да се насмееме малку

Е баш ми е драго шо обични мајстори и работници во Македонија можат да си дозволат 5 еура секој ден на маска за стружење за да се заштитат од корона.

А кога ја купи маскава Жан ти даде еден дисклејмер како оној на тестовите?

Дa се пoпрaвaм,oд неoдмнa прaвaт и зa медицински пoтреби
Од секогаш прават медицински и стоматолошки производи. Првите композитни пломби ми беа од 3М, сега веќе не се ни користат.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom