Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

TrendS

Work Smart, Not Hard
Член од
14 декември 2018
Мислења
4.419
Поени од реакции
30.017
Маската ти е одлична само намената за која си ја купил е тотално промашена. Маската се користи во металургија и земјоделство (запрашување итн) и има животен век од 8 часа дишење низ неа.
Јас не ја купив на свое знаење....бидејки немам.
Ја купив со преходна консултација со неколку инфектолози...информирај се подобро пред да даваш јавно "медицинско мислење".

Последно уредено:

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.205
Маската ти е одлична само намената за која си ја купил е тотално промашена. Маската се користи во металургија и земјоделство (запрашување итн) и има животен век од 8 часа дишење низ неа.
3М е бренд штo не призведувa прoизвoди зa медицински пoтреби

• Ми се допаѓа
Reactions: A__
Член од
11 август 2009
Мислења
14
Поени од реакции
4
Taka e, ako se nosi kontinuirano poise od 4-5h na den, delot so sungjerceto kaj nosot se odlepuva >>> da se frli za 1 den, eventualno 2... Drugo, ovaa maska e so lastici zad glava a ne okolu ushi - znaci poteska manipulacija, plus potesko se dise sto e normalno .. Sekako 8-10h max.

Ako se koristi samo za po prodavnici, okolu 1 nedela mmozebi - barem jas vaka praam, mozebi e preterano...

I koristam i n95 i N99, ali sekako najbitna e distanca mnogu poveke otkolku maska... Maskata ne ti e free pass da sedish na 1m...

• Ми се допаѓа
Reactions: A__
D

Deleted member 12196

Гостин
Малку ќе излезам од темата.

Каде може да се купи маска која ќе штити од испарувања на киселини?

A__

Супер модератор
Член од
16 март 2005
Мислења
5.211
Поени од реакции
12.192

Ти треба респиратор

A__

Супер модератор
Член од
16 март 2005
Мислења
5.211
Поени од реакции
12.192
Моделот на Макрон е модел 1862 која е медицинска маска за а дишење, трослојна со приспособување за носот. Три пати е поефтина од твојата.

Твојата е индустриска за шмирглање, бушење и прскање син камен.

Твојата штити подобро, да се разбереме, под услов да ја менуваш на секои 8 часа.

Дај најди некоја тезга, сработи нешто, имам едно кајче му треба шмирглање, барем да ги износиш за правилна употреба маскиве, да не ти одат фира

TrendS

Work Smart, Not Hard
Член од
14 декември 2018
Мислења
4.419
Поени од реакции
30.017
Моделот на Макрон е модел 1862 која е медицинска маска за а дишење, трослојна со приспособување за носот. Три пати е поефтина од твојата.

Твојата е индустриска за шмирглање, бушење и прскање син камен.

Твојата штити подобро, да се разбереме, под услов да ја менуваш на секои 8 часа.

Дај најди некоја тезга, сработи нешто, имам едно кајче му треба шмирглање, барем да ги износиш за правилна употреба маскиве, да не ти одат фира
Од вакви ликови како тебе ми е згадено живеењето во Македонија. Знам се, ама поима немам за ништо.....па ти поише знеш од сите инфектолози заедно...:aplauz:
Пошто гледам дека многу си се насекирал/а за мене да ти кажам набавив толку доволно маски да ги менувам на секој 6 часа, а не на 8....а како го сторив тоа препуштам на твојата имагинација.
Работава искача дека човек боље да си ќути одколку да помогне на некого.
Бидејки Др. Жан Митрев ни е семеен пријател, со задоволство ќе му ги презентирам твоите постови.....да се насмееме малку

Член од
12 март 2009
Мислења
20.929
Поени од реакции
17.174

види на огласи, некој резервисти што задужиле од ЈНА или ТО АБХ маска, а не вратиле, може ќе ти продадат..
б.т.в., имаше порано во центар дуќан БАГАТ со воена опрема, ама не знам дали уште држат такви работи...

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.205
види на огласи, некој резервисти што задужиле од ЈНА или ТО АБХ маска, а не вратиле, може ќе ти продадат..
б.т.в., имаше порано во центар дуќан БАГАТ со воена опрема, ама не знам дали уште држат такви работи...

Јaс служев АБХO,кoгa се "скинaв" здиплив еднa зa спoмен,рaдo ке јa пoдaрaм некoму пoд услoв дa пoстирa сликaн кaкo се шетa сo неa:D

A__

Супер модератор
Член од
16 март 2005
Мислења
5.211
Поени од реакции
12.192
Од вакви ликови како тебе ми е згадено живеењето во Македонија. Знам се, ама поима немам за ништо.....па ти поише знеш од сите инфектолози заедно...:aplauz:
Пошто гледам дека многу си се насекирал/а за мене да ти кажам набавив толку доволно маски да ги менувам на секој 6 часа, а не на 8....а како го сторив тоа препуштам на твојата имагинација.
Работава искача дека човек боље да си ќути одколку да помогне на некого.
Бидејки Др. Жан Митрев ни е семеен пријател, со задоволство ќе му ги презентирам твоите постови.....да се насмееме малку
Е баш ми е драго шо обични мајстори и работници во Македонија можат да си дозволат 5 еура секој ден на маска за стружење за да се заштитат од корона.

А кога ја купи маскава Жан ти даде еден дисклејмер како оној на тестовите?

Член од
13 август 2013
Мислења
1.062
Поени од реакции
2.071
Дa се пoпрaвaм,oд неoдмнa прaвaт и зa медицински пoтреби
Од секогаш прават медицински и стоматолошки производи. Првите композитни пломби ми беа од 3М, сега веќе не се ни користат.

Kajgana Shop

На врв Bottom