Dr. Wish
Outstanding Сasual Dating Authentic Maidens
- Член од
- 23 септември 2013
- Мислења
- 2.394
- Поени од реакции
- 2.795
- Локација
- GB
- Веб-сајт
- meettomy.site
INFP-T here.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Ме чуди ова Е зошто увек го поврзуваат со авторитарни позиции. Демек екстровертно е да си авторитет, ако јадеш гомна само, а ако не јадеш лајна не си авторитет.

Зумерскиот хороскоп пристигна и кај нас![]()
Епа ајде појасни ни што тоа има вредно во астрологијата.А ме интересира зошто користите хороскоп како нешто за дерогативна споредба? Имаше нешто слично напишано и претходно на темава. Ве разбирам и го разбирам вашиот скептицизам, здраво е да се има доза претпазливост со информации и самата сум била длабоко инволвирана со скептицизам, особено за вакви работи. Сепак сакам малку да елаборирам на темата:
Сфаќам дека има лоша репутација како нешто скроз квази и паралелно ми е жал за тоа, особено ради несоодветните new age „шТо сИ вО хОрОсКоП“ и „дНеВеН хОрОсКоП“ симплифицирани интерпретации на old age концепти, меѓутоа морам да искоментирам дека Астрологијата е длабока и комплексна дисциплина за која се потребни години и години проучување - на многу нешта, од философија до психологија и сродни алхемиски и езотериски дисциплини.
Најчесто кога некој систем ни изгледа преедноставен или дека нема смисла, тоа се случува бидејќи не го разбираме доволно. Така е и за MBTI, а да не зборувам за Јунг, како и за Астрологија, пошто настрана од мемиња и забава, има бааги што да се проучува и има многу материјал за интроспекција, многу што да се научи за себе, односот кон себе, односот кон светот итн.
Работите не се црно бели, супер е да се размислува критички, го поддржувам и охрабрувам тоа, дополнително мислам дека би било мудро од нас младите прво да добиеме соодветно знаење за некој систем пред сосема да го отфрлиме - исто како што прво треба да ислушаме и подобро да запознаеме човек во неговото вистинско светло пред да процениме дали сме компатибилни за дружба или партнерска врска, на пример.
А ме интересира зошто користите хороскоп како нешто за дерогативна споредба? Имаше нешто слично напишано и претходно на темава. Ве разбирам и го разбирам вашиот скептицизам, здраво е да се има доза претпазливост со информации и самата сум била длабоко инволвирана со скептицизам, особено за вакви работи. Сепак сакам малку да елаборирам на темата:
Сфаќам дека има лоша репутација како нешто скроз квази и паралелно ми е жал за тоа, особено ради несоодветните new age „шТо сИ вО хОрОсКоП“ и „дНеВеН хОрОсКоП“ симплифицирани интерпретации на old age концепти, меѓутоа морам да искоментирам дека Астрологијата е длабока и комплексна дисциплина за која се потребни години и години проучување - на многу нешта, од философија до психологија и сродни алхемиски и езотериски дисциплини.
Најчесто кога некој систем ни изгледа преедноставен или дека нема смисла, тоа се случува бидејќи не го разбираме доволно. Така е и за MBTI, а да не зборувам за Јунг, како и за Астрологија, пошто настрана од мемиња и забава, има бааги што да се проучува и има многу материјал за интроспекција, многу што да се научи за себе, односот кон себе, односот кон светот итн.
Работите не се црно бели, супер е да се размислува критички, го поддржувам и охрабрувам тоа, дополнително мислам дека би било мудро од нас младите прво да добиеме соодветно знаење за некој систем пред сосема да го отфрлиме - исто како што прво треба да ислушаме и подобро да запознаеме човек во неговото вистинско светло пред да процениме дали сме компатибилни за дружба или партнерска врска, на пример.
Епа ајде појасни ни што тоа има вредно во астрологијата.
Секако има многу што да се дискутира на темата и можеби треба практично да искусиме за повеќе insight. Не сум експерт и се надевам дека од она што го знам за астрологијата соодветно ви доловив една перспектива 
Ама хајпристес, ти се тоа што го наведе во твојот пост како одговор на мојот пост е некоја проекција што ја имаш од други луѓе.
Јас МБТИ тестот како и тест за професионална ориентација правев уште пред 10 години и солидна работа ми завршија и двете. Ама не е коментарот за тоа, коментарот е за ликови што овие 'character traits' поделби ги сфаќаат како нешто што ги дефинира, што ги прави луѓето што се. Јас кринџам секој пат кога ќе видам некој у личен опис да пише дека е Скорпија, или ИНТЈ или Грифиндор. А во моментов МБТИ е сведено на 'lmao im such an ENFJ'. Не е проблемот во системот, туку во интерпретацијата, таа интерпретација се сведува на предрасуди. Ако си ИНТП значи си ваков, не, не значи, не значи ништо, значи дека поседуваш certain карактеристики што те сместиле во одредена група, не те дефинира како човек, не те дефинира како личност, не е алфа и омега на твојот карактер. МБТИ денес професионално се прави и се користи вообичаено за да се увидат потенцијалите и слабостите на одредена личност, не е намената за јас да ти кажам која група сум и ти магично да знаеш се за мене како личност, а за жал како што гледам никој не си работи на потенцијалите и слабостите, сите мафтаат 4 букви во лични описи по социјални мрежи и мислат дека нешто тоа треба некому да му значи.
Не велам дека е на одметСамо прав психолошки тест не би имал толку варијации, особено не у неколку дена или недели. Самите тестови имаат статистички ниска релијабилност и валидност. Не викам дека немаат никаква врска, далеку од тоа, и кај мене можеби е специфичен случајот, али баш тоа ми беше поентата - дека содржиме разни потенцијали во себе и простор за разни когнитивни функции. Во секој случај и самите тестови се корисни за интроспекција.
Еве други тестови, базирани на когнитивни функции.
mbti cognitive function test (grant/brownsword)
A Myers-Briggs Type Indicator (MBTI) based cognitive function test centered around the work of Harold Grant, Alan Brownsword, Myers & Jung, and the 16 personalities they describe, this personality test calculates a cognitive function type using two different algorithms and attempts to pin down...sakinorva.net

Прегледај го приврзокот 261845
Го решавав ова твојов тест....што е форава, прв пут го гледам ова, ова се ваљда резултатите?