Фудбалски/трансфер дискусии

• Креатор на темата Креатор на темата Dani
  • Време на започнување Време на започнување

Жал ми е за стариов ама ништо не покажа во Јуве, штета, барем освои домашна титула.

Сеа Јуве валда имаат договорено нов тренер, ќе видиме кој ќе биде.
Автоматски споено мислење:

Жал ми е за стариов ама ништо не покажа во Јуве, штета, барем освои домашна титула.

Сеа Јуве валда имаат договорено нов тренер, ќе видиме кој ќе биде.
Имаше муабети демек Конте се враќа назад ? :coffee:
Ако извади Едвардс едно 70 милиони за Грујич, Вилсон и Шакири ќе е топ. Башка Кариус 5, Ловрен отиде за 10. И ваљда едно 10тина од еџариовци, вудбрни и остали копиљаци. Близу 100ка. Ориги ако реши да бега и од него едно 30 ќе земат. Нот бед. Јако би било во рамките на овие 130 милиони да склопат тим и нет спендот да е 0 :cool:
Како бе вака, за Ориџи барате 30м, по која основа ? Ај за помладиве 20м вреди да се плате може ќе се развијат во јаки играчи у помали клубови, ама како успевате да ги излажете да ви фрлат по 30/40м за бенч фодер играчи е мистерија ...

Како бе вака, за Ориџи барате 30м, по која основа ? Ај за помладиве 20м вреди да се плате може ќе се развијат во јаки играчи у помали клубови, ама како успевате да ги излажете да ви фрлат по 30/40м за бенч фодер играчи е мистерија ...
Па и Ориги е уште млад :D
Pse jo?
Во послаба екипа може и ќе дава голови. Пред 2 сезони беше договорен трансфер во Вулверхемптон за 25. Ама реши да остани и се прослави :cool:

Како бе вака, за Ориџи барате 30м, по која основа ?

25 години и веќе има искуство во Франција, Англија и Германија. Јас и повеќе би барал, има клубови што би платиле.

Уствари, јас не би го ни продавал.

Засега нема понуда, ама некој интерес има. Ваљда ќе го соберат

Прегледај го приврзокот 261725

Ако извади Едвардс едно 70 милиони за Грујич, Вилсон и Шакири ќе е топ. Башка Кариус 5, Ловрен отиде за 10. И ваљда едно 10тина од еџариовци, вудбрни и остали копиљаци. Близу 100ка. Ориги ако реши да бега и од него едно 30 ќе земат. Нот бед. Јако би било во рамките на овие 130 милиони да склопат тим и нет спендот да е 0 :cool:

Прегледај го приврзокот 261726

Некако многу се 35 за овој Вајт. Не би бил 4 избор тогаш. Џамал Луис ќе дојди за 15-20. Овој Сар ако веќе решиле ок. А има некои шпекулации дека ПСЖ нуделе 50 за Матип :pos:
Најверојатно глупости ама ако е вистина.......
Прегледај го приврзокот 261727
Ако на тие тројца им извадат 100м одма нека го прогласат за маѓепсник

Sent from my JSN-L21 using Tapatalk

Ако на тие тројца им извадат 100м одма нека го прогласат за маѓепсник

Sent from my JSN-L21 using Tapatalk

Погледни му ги излезните трансфери Мајкл Едвардс и ќе сфатиш дека веќе е маѓепсник.

25 години и веќе има искуство во Франција, Англија и Германија. Јас и повеќе би барал, има клубови што би платиле.

Уствари, јас не би го ни продавал.
Реално Ориги со минутажата што ја има во Пл сезонава вреди 30 милки. Одличен играч е за тие пари, искуство има а и влага у најдобрите години за еден Играч. Кај и да отиде летово ако е стартет 15+ гола и асистенции ќе има минимум. Не глеам причина зашо Пул уопште би размислувал за неова продажба...

Реално Ориги со минутажата што ја има во Пл сезонава вреди 30 милки. Одличен играч е за тие пари, искуство има а и влага у најдобрите години за еден Играч. Кај и да отиде летово ако е стартет 15+ гола и асистенции ќе има минимум. Не глеам причина зашо Пул уопште би размислувал за неова продажба...
Самиот може да посака да си оди за првотимски фудбал. Истото е со Шакири

Му падна формата оваа сезона, лани беше огин, кога и да влезеше у игра импресионираше.

Самиот може да посака да си оди за првотимски фудбал. Истото е со Шакири
Шакири е океј играч ама не е тоа тоа.
Ориги од друга страна има се што му треба на еден напаѓач, брзина, позиционирање, завршница... Дефинитивно заслужува поголема минутажа. Може опасно да не изненади следна сезона ако отиде у тим као Лидс на пример... :)

Засега нема понуда, ама некој интерес има. Ваљда ќе го соберат

Прегледај го приврзокот 261725

Прегледај го приврзокот 261726

Некако многу се 35 за овој Вајт. Не би бил 4 избор тогаш. Џамал Луис ќе дојди за 15-20. Овој Сар ако веќе решиле ок. А има некои шпекулации дека ПСЖ нуделе 50 за Матип :pos:
Најверојатно глупости ама ако е вистина.......
Прегледај го приврзокот 261727
Дај боже да бидне со Тијаго ова. Прочитав дека наводно се чека разврска со Вијналдум, дали ќе продолжува или не. Премногу дури се пролонгираше приказнава, пола година нема ништо.
Грујич и Хери се знаеше дека летаат ко партали, околу 20 милки за секој е мислам реално. Грујич добра сезона во Херта, Вилсон не беше лош башка англичанец.
Шаќири и онака не игра ич, го утепаа повреди, никаков континуитет нема.
Ориги не би го дал ни јас, ако сака повеќе минути треба да си бара трансфер, а со тоа ќе значи дека ќе треба да се купува и бекап напаѓач...
Вајт е премногу пари, класика напумпана цена за Енглез..
Возбуден сум за трансфери летово, маакар и squad players, бем ти две лета без новини..

Прочитав негде дека директориве на Ливерпул му рекле на Клоп дека ќе мора некој да се продаде за да се земе Тиаго. Добро бе, не им е срам ?
По све што донесе и напрае чуеков у Ливерпул да немоеш 40 мил евра да дадеш да му испуниш желба?!

Ливерпул како за тим што освојува трофеи многу лошо се понаша на трансфер пазарот засега.....како што тргнале ќе ги снајде иста судбина како Реал Мадрид кои се жртви на успесите и неможат да ги избркаат истрошените играчи .

Ама пак барем Реал и Барса трилион трофеи освоија...овие со два големи и готово толку јаки сме не ни требаат играчи.

Дај боже да бидне со Тијаго ова. Прочитав дека наводно се чека разврска со Вијналдум, дали ќе продолжува или не. Премногу дури се пролонгираше приказнава, пола година нема ништо.
Грујич и Хери се знаеше дека летаат ко партали, околу 20 милки за секој е мислам реално. Грујич добра сезона во Херта, Вилсон не беше лош башка англичанец.
Шаќири и онака не игра ич, го утепаа повреди, никаков континуитет нема.
Ориги не би го дал ни јас, ако сака повеќе минути треба да си бара трансфер, а со тоа ќе значи дека ќе треба да се купува и бекап напаѓач...
Вајт е премногу пари, класика напумпана цена за Енглез..
Возбуден сум за трансфери летово, маакар и squad players, бем ти две лета без новини..
Па и реално ќе нема доволно место за сите ако дојди Тиаго. Треба и Џонс и Елиот да добиваат шанса во средина.
Назад ќе покријат се со Џамал и еден стопер само тешко Вајт за толку пари.
Напред кажав, или Брустер нека го форсаат или толку од него. Ќе оди по патот на Вилсон.
Инаку сакам јас вака кога се се покрива со продажба на непотребни играчи. Ама не може стално така. Треба да може клубот да удри едно трошење цел тим да го смени доколку има потреба. Не мора да трошат, ама да има опција доколку треба да можат.

Тиаго е ризик кој очигледно ливерпулци т.е. управата нејке да го испроба (со право) и Клоп е свесен за ова.Типот има 29 години и е склон на повреди во лига која не е на ист физички интензитет ко ПЛ.Ако дојде, физичката захтевност на ПЛ многу веројатно ќе го уништи и ќе биде Наби Кеита 2.Капак на се Баерн Минхен бараат 30-40м евра и оправдано е да некој го гледа со скептицизам тоа.Не е работата да се купи колку да се купи, ипак милиони се во прашање.
Дополнително како и сите други клубови, и Ливерпул е погоден финансиски(приходот од натпревари и реклами и спонзорства е многу намален) и не може туку така да се расфрла со пари.Тие и претходно играа доста промислено со пари, така да не верувам да се искоцкаат сега, чисто ради атер на Клоп.Слични алтернативи на Тиаго има.

Прочитав негде дека директориве на Ливерпул му рекле на Клоп дека ќе мора некој да се продаде за да се земе Тиаго. Добро бе, не им е срам ?
По све што донесе и напрае чуеков у Ливерпул да немоеш 40 мил евра да дадеш да му испуниш желба?!

Претпоставувам си прочитал на ултрарелевантниот портал sportske.ba

Ливерпул како за тим што освојува трофеи многу лошо се понаша на трансфер пазарот засега.....како што тргнале ќе ги снајде иста судбина како Реал Мадрид кои се жртви на успесите и неможат да ги избркаат истрошените играчи .

Ама пак барем Реал и Барса трилион трофеи освоија...овие со два големи и готово толку јаки сме не ни требаат играчи.

Истиот муабет и лани.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom