Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Kako sto trgnalo ke pocne da zabeguvaat deka ne samo sto ne im trosat klimite i great 50kvadrati so niv tuku i deka proizveduvaat struja i vrakaat nazad u mreza odnosno deka sami za sebe rabotat
P.s mnogu ti trosi vnatresnata perka mojata mislam 10w ne nadminuva haha
Sto modulacija ke e na kolku 2 3hz raboti vo labaratorija da ne ti e stavena klimata pod idealni uslovi
Prasajneto tie malce poinaku formulirano* a inaku ima za 50k i druga klima so 2stage kompresor i 1kg R32.дали се согласувате со мене дека за 50к неможе да се најде твин ротари компресор освен кај LG S18EQ.NSK/ S18EQ.UL2 ,има 1кг фреон.
кога би споредиле со Toshiba Seyia (има 0,88кг фреон) како основен модел која е подобра опција ЛГ или Тошиба?
Spored mene jas koga bi biral izmegu ovie 2 klimi bi ja zemal LG Dual inverterдали се согласувате со мене дека за 50к неможе да се најде твин ротари компресор освен кај LG S18EQ.NSK/ S18EQ.UL2 ,има 1кг фреон.
кога би споредиле со Toshiba Seyia (има 0,88кг фреон) како основен модел која е подобра опција ЛГ или Тошиба?
Vaka e top definitivno modulira i razlikata vo vlez izlez ja opravduva potrosuvackata.Na minimalna temperatura koga ke ja pustis neznam kolku e 16 predpostavuvam kolku e razlikata vo vlez izlez i kolku trosi koga e nadvor toplo nad 30 stepeni bi trebalo 700 800w
ќе можеш да ставиш линк од таа "другата" клима,чисто сакам да ги споредамPrasajneto tie malce poinaku formulirano* a inaku ima za 50k i druga klima so 2stage kompresor i 1kg R32.
Повеќе фреон значи и двореден надворешен изменувач.Cekaj bre prijatel tuka e temava efikasni ekoloski sistemi (pomala potrosuvacka, sirok dijapazon na kapacitet, mali dimenzii, mala bucava, mala kilaza, i mnogu vazno malo polnenje so ladilen medium) ili na kilo se klimive kako galickite na pazar. ne te razbiram sto forsiras, nabeduvate narod demek ako e poteska so pogolemi dimenzii i mnogu kg ladilen medium deka e extra za parite. so toa samo kazuvas deka aber nemas od tehnologijava i deka nudis staro nesto. cel svet se bori za pomalku gr dBA W mm ti tuka treses @ts01 . a toa pak so greacot e posebna prikazna, pogolem non sense ne postoi. toplinska pumpa so greac zamisli za topenje na mrazot. pa defrost za sto e, ako e dobro dimenzioniran uredot i dobro montiran ne e mozno da ima problemi. greaci se stavaat po komori i vrati kade sto imas ladenje i zamrznuvanje a ne kaj uredi za klimatizacija.
Cestito dolgo da ja koristisKonecno posle 1mesec od kupuvajne i dojde redot za pospecificna montaza na (NeoSmart-gree bora) bidehki nemase nikade prostor i e ekstremno mala terasa,morase da se pravi nesto nalik konstrukcija*malce se pomacija deckite ama sredija rabota,
Se prikluci i za neko 20min.ja postigna baranata T i se iskluci nadvoresnata a vnatre duvase kako na silent/quiet mod da e, Od star ja vidov do kaj 420w potoa posle 10min bese okolu 290 pa se zadrza 250/60*ne vidov do kolku se simnala pred da iskluci,bidejki ne bev vo sobata,ova e se prvicno ke ima vreme za test''
Tnx,Cestito dolgo da ja koristis
Ekonomicno da gree i ladi
Taka tesi se samiot sebesi so polugalickite.Cekaj bre prijatel tuka e temava efikasni ekoloski sistemi (pomala potrosuvacka, sirok dijapazon na kapacitet, mali dimenzii, mala bucava, mala kilaza, i mnogu vazno malo polnenje so ladilen medium) ili na kilo se klimive kako galickite na pazar. ne te razbiram sto forsiras, nabeduvate narod demek ako e poteska so pogolemi dimenzii i mnogu kg ladilen medium deka e extra za parite. so toa samo kazuvas deka aber nemas od tehnologijava i deka nudis staro nesto. cel svet se bori za pomalku gr dBA W mm ti tuka treses @ts01 . a toa pak so greacot e posebna prikazna, pogolem non sense ne postoi. toplinska pumpa so greac zamisli za topenje na mrazot. pa defrost za sto e, ako e dobro dimenzioniran uredot i dobro montiran ne e mozno da ima problemi. greaci se stavaat po komori i vrati kade sto imas ladenje i zamrznuvanje a ne kaj uredi za klimatizacija.
ќе можеш да ставиш линк од таа "другата" клима,чисто сакам да ги споредам
Автоматски споено мислење:
Повеќе фреон значи и двореден надворешен изменувач.
за исти пари,што би земал клима 5,5 со 800 грама фреон и еднореден изменувач или 1кг фреон и двореден изменувач?