FA & Capital One Cup

Член од
29 јануари 2015
Мислења
7.278
Поени од реакции
20.260
Прво кажуваш дека не е точно дека Челси ништо не играл денес, после кажуваш дека не треба лошата игра на Челси да го амортизира очајното судење. Пак се сведува на моето дека Челси ништо не играл.

Па имаше среќа што на акцијата претходел офсајд, муабетот ми е добро што офсајд имаше пошто можеше и повеќе да изгуби Челси натпреваров. Распашана команда беше.

Најлошо на светот да играл, ниту една шанса да немал, како тоа го оправдува судењето денес и како судењето денес не влијаело врз играта?
Тоа те прашувам.

Бидејќи ете, Арсенал доминирал и Челзи бил распашана банда, статистиката магично вели дека тимот што ништо не играл од петта минута имал 60 отсто посед, девет удари од кои три во рамки на гол, додека пак Арсенал имал вкупно 11 удари, од кои четири во рамко на гол.
Доминација.
И таа заблуда да ја разбиеме и да повториме дека едно со друго, апсолутно нема врска.

Член од
8 јануари 2013
Мислења
5.181
Поени од реакции
13.460
Најлошо на светот да играл, ниту една шанса да немал, како тоа го оправдува судењето денес и како судењето денес не влијаело врз играта?
Тоа те прашувам.

Бидејќи ете, Арсенал доминирал и Челзи бил распашана банда, статистиката магично вели дека тимот што ништо не играл од петта минута имал 60 отсто посед, девет удари од кои три во рамки на гол, додека пак Арсенал имал вкупно 11 удари, од кои четири во рамко на гол.
Доминација.
И таа заблуда да ја разбиеме и да повториме дека едно со друго, апсолутно нема врска.
Тоа ти го кажав и во првото мое мислење. Челси беше оштетен за црвениот, ни јас не би го судел тоа црвен колку и да сум пристрасен, тешко дека и фаул беше. Ама и Арсенал денес беше подобар противник, тоа знаеш и ти и би било океј да признаеш. Да, мислам дека и да не се судеше црвен и да останеа 11 на 11 ништо немаше да се смени, бидејќи Челси беа тотално даун. Не се гледа се во удари кон голот, иницијатива не значи тоа, види дали Челси бил поблиску до втор гол или Арсенал до трет. Не знам зошто целово ова плачење, кажи си искрено како другите фанови на Челси “Арсенал беше подобар, заслужено освои, судиите беа срање и го оштетија Челси, ама и Челси беше дно“ и да го завршиме муабетот, цело време гледам дека пробуваш да го заобуколиш тоа, а и самиот тоа го мислиш и со тоа мислам се сложуваат сите тука.

Член од
29 јануари 2015
Мислења
7.278
Поени од реакции
20.260
Тоа ти го кажав и во првото мое мислење. Челси беше оштетен за црвениот, ни јас не би го судел тоа црвен колку и да сум пристрасен, тешко дека и фаул беше. Ама и Арсенал денес беше подобар противник, тоа знаеш и ти и би било океј да признаеш. Да, мислам дека и да не се судеше црвен и да останеа 11 на 11 ништо немаше да се смени, бидејќи Челси беа тотално даун. Не се гледа се во удари кон голот, иницијатива не значи тоа, види дали Челси бил поблиску до втор гол или Арсенал до трет. Не знам зошто целово ова плачење, кажи си искрено како другите фанови на Челси “Арсенал беше подобар, заслужено освои, судиите беа срање и го оштетија Челси, ама и Челси беше дно“ и да го завршиме муабетот, цело време гледам дека пробуваш да го заобуколиш тоа, а и самиот тоа го мислиш и со тоа мислам се сложуваат сите тука.
Некој тим е подобар од другиот доколку крајниот резултат го кажува тоа. Освен во еден случај, кога надворешни фактори влијаеле врз тој резултат.
Арсенал беше ,,подобар" од Челзи, не само поради својата игра и ,,надмоќност" над противникот, туку во голема мера и поради влијаење и директна помош на трета страна. Тие два елементи се кохерентни.
Подобро од ова не можам да ти објаснам.

Слави си трофеј, Европа Лига, победа над лондонски ривал, ама немој да копаш подлабоко. Мене би ми било срам.

Донев

★★
Член од
9 мај 2008
Мислења
35.762
Поени од реакции
52.738
Член од
27 јуни 2020
Мислења
3.175
Поени од реакции
7.436
Абе ако одиш уште некој фрејм понапред, скроз ќе биде топката внатре :D
Небитно.
Пушти спорт клуб кај 12 ноќеска, ќе се преигрува вечерва финалето, после огромната неправда која му е нанесена на Челзи. Јави утре за резултатот, јас ќе си легнам, уморен сум.

Trent Alexander Arnold

Stamford Bridge, Fulham Road, London, UK, SW6 1HS
Член од
30 јули 2020
Мислења
914
Поени од реакции
4.146
Jas ne znam Lampard zashto ne kupuva igrachi shto igraat odbrana. Odbranava na Chelsea e katastrofa. Mislev deka lesno kje go osvoi Chelsea kupov ama zgrezhiv. Chestito Arsenal!

Член од
8 септември 2008
Мислења
11.861
Поени од реакции
10.231
Абе ако одиш уште некој фрејм понапред, скроз ќе биде топката внатре :D
Небитно.
Ти кажувам дека ова е стопиран кадар од post match на bbc, слободно изгледај го ќе видиш дека не сум го стопирал ја.

Sent from my JSN-L21 using Tapatalk

Kajgana Shop

На врв Bottom