Anon
/b/ House /b/
- Член од
- 13 декември 2007
- Мислења
- 16.743
- Поени од реакции
- 27.741
А што им се смени сега на тие луѓе? Имаат бенефиции, обесправени се за нешто...? Каков ќар добија Грците?Поентата е што нема македонци сега во Грција...главната.
А што им се смени сега на тие луѓе? Имаат бенефиции, обесправени се за нешто...? Каков ќар добија Грците?Поентата е што нема македонци сега во Грција...главната.
Незнам...можеби опростување на гревовите за егзодусот.А што им се смени сега на тие луѓе? Имаат бенефиции, обесправени се за нешто...? Каков ќар добија Грците?
Колку платија Грција за ова „не знам, можеби“?Незнам...можеби опростување на гревовите за егзодусот.
Негде 80 милиони евра легално поминати пари, на црно ретко кој знае.Колку платија Грција за ова „не знам, можеби“?
Мислиш како снимката за Смилковско езеро ???Изјави на Бугари и пропагандисти на ДПМНЕ не се доказ, а вие сте будали. Доказ је папирич.
Претпоставувам дека во твојот ум ова звучи како некоја јака досетка, ама јас навистина не разбирам што сакаш да кажеш, а не ни сакам да разберам.Мислиш како снимката за Смилковско езеро ???
Тоа е поприлична сума за чии предности кога те прашав да ми одговориш со „не знам, можеби“.Негде 80 милиони евра легално поминати пари, на црно ретко кој знае.
Се правиш луд се мислев и го немаш прочитано договорот....сега се мислам дека и не си го прочитал стварно.Тоа е поприлична сума за чии предности кога те прашав да ми одговориш со „не знам, можеби“.
Заев агитирал да останат гласачите дома? Аман бе со што ве хранат во штабот за вакви глупости да тресете?Многу спортска аналогија користиш. Како божем трчаат на 100 метри. Поентата е што Заев овие избори не ги доби со гласови туку со кампања да си останат дома. За која работа сигурно не бил он мозокот, како и 300 те милиони....не дека ги нема. Можеби треба да си оди, проблемот е што ќе има голем раскол во таа ситуација и спротивни ефекти ќе има.
Да не тврдиме предвреме. Ако на некој од Полска му го дале да го прочита Молотов - Рибентроп пактот, ќе кажел дека таму нема ништо опасно. Договорите не се ништо освен рамка, а во скриените членови со кои се запознаени помалку луѓе стојат чудни ствари како уништување и поделба на Полска или бугарската окупација да престане да биде окупација и да стане „граѓанска војна“.Немаш ниту еден единствен пример на некој историски факт кој пред договорот бил ваков, а после договорот таков.
Народот остана дома затоа што е незадоволен од сите срања што му се направија. Поентата беше да се подели одговорноста и на ВМРО иако во опозиција нели за да се створи таква состојба на апатија и незадоволство, да им се одмили животот едноставно кажано.Заев агитирал да останат гласачите дома? Аман бе со што ве хранат во штабот за вакви глупости да тресете?
Нејсе сега ми е јасно како се стигна за 4 години од 460К на 315К.
добро бе ставро не се љути.... јас позитивно ова го кажав, дека си научил што е доказ, и дека нешто што "некој ти кажал дека му кажал некој што слушнал", а ти го прифаќаше како доказ неможе да е доказ. Денеска си ете или малце попаметен, или можда намерно учествуваш во релативизирање на предавството што сеуште се случува, пошто лагата за Смилковци не е релевантна и ја изигра својата улога по цена злосторите да се на слобода.. Политичкиот диктат во препишивањето на историјата за којшто суптилно проповедаш дека не постои... кога ќе заврши едноставно ќе го смениш наративот дека не е важна историјата....Претпоставувам дека во твојот ум ова звучи како некоја јака досетка, ама јас навистина не разбирам што сакаш да кажеш, а не ни сакам да разберам.
Знаеш што прави апатија и незадоволство ?Народот остана дома затоа што е незадоволен од сите срања што му се направија. Поентата беше да се подели одговорноста и на ВМРО иако во опозиција нели за да се створи таква состојба на апатија и незадоволство, да им се одмили животот едноставно кажано.
Нешто слично како мало дете кога има температура и додека плаче ти му викаш еве ти парацетамол а оно ти ја гура раката....како да нејќе да оздрави.
Заев не е толку паметен, му се виде паметот со пранковите ако ништо друго.....овде стои ПР тим кој знае што прави. Кои се тие луѓе стварно не знам.....од сенка се работи. Од 27 навака може да се насети структура која партал прави и знае што сака. Ги земаа медиумите за месец дена, што друго да правиме муабет.
Koga bugarska i grcka komisija gi pisuvaat ucebnicite na decata kako se vika toa?Значи да резимираме, немаш ниту еден конкретен доказ дека историјата е продадена, се ти се сведува на рекла казала.
Ама јас ништо не тврдам и никого не бранам. Се што сакам е барам малку да се описменат политички и да размислуваат со своја глава, наместо да голтаат најприземна пропаганда. Некој некаде смислува фрази како продавање на историјата, продавање на идентитетот и слични небулози, очигледно од сопствен политички интерес. И као што гледам големо мнозинство на млади луѓе некритички ги прифаќаат ти наративи како здрава валута, и потоа ги користат како "аргументи" во дискусија.Да не тврдиме предвреме.
Може да видиме некој учебник напишан од грчка и бугарска комисија, и да видиме што има таму напишано? Имаш некој таков при рака?Koga bugarska i grcka komisija gi pisuvaat ucebnicite na decata kako se vika toa?