Парламентарни избори - 15 Јули 2020

• Креатор на темата Macedon1um
  • Време на започнување

Кој политички блок ќе успее да состави влада?

• Вкупно гласачи
    84
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
24 март 2010
Мислења
15.323
Поени од реакции
26.261
И да не е главен пак е меѓу неколкуте главни, случајно да не изникна во белата палата и стана лидер на партијата ? Не бе батка долго време го форсираа и спремаа за таа позиција, ставен е со директен амин од Груевски и Мијалков така да во старт за мене пропаѓа приказнава за некаков си конфликт помеѓу нив.

На Дпмне му треба прав лидер, дете на партијата дете од народот што почнал од нула таму а не некое донесено и форсирано како Мицковски
Кое долго време, може ли да напишеш кратка хронологија на политичката кариера, главност и блискост на Мицкоски со Груевски?

Член од
18 мај 2008
Мислења
7.561
Поени од реакции
17.594
Кое долго време, може ли да напишеш кратка хронологија на политичката кариера, главност и блискост на Мицкоски со Груевски?
Сакаш да кажеш дека чесно без 100% поддршка на Саша и Грујо победи Мицкоски на конгресот? :pos:
Дотолку ли си заслепен од ликот и делото на Грујо или глумиш лудило? Типот никој не го ни знаеше пред да биде исфорсиран од Грујо како шеф на штаб и после носител на листа за град Скопје. Ниту е стар член, нит бутур.
Мислам смешно е да се дискутира чив играч е кога е од километар видливо.

Член од
24 март 2010
Мислења
15.323
Поени од реакции
26.261
Сакаш да кажеш дека чесно без 100% поддршка на Саша и Грујо победи Мицкоски на конгресот? :pos:
Дотолку ли си заслепен од ликот и делото на Грујо или глумиш лудило? Типот никој не го ни знаеше пред да биде исфорсиран од Грујо како шеф на штаб и после носител на листа за град Скопје. Ниту е стар член, нит бутур.
Мислам смешно е да се дискутира чив играч е кога е од километар видливо.
Мицкоски му беше на Груевски тикет за Будимпешта. Затоа го фатија под рака и го инсталираа. Да му бил близок соработник, ќе беше околу него и предходните 10 години, немаше да го извади од Народна нафталин.

Член од
12 јули 2018
Мислења
1.760
Поени од реакции
5.728
Ова се изјави или на Бугари или на Македонци кои се на платени пропагандисти на ДПМНЕ, и сите овие се публикувани во гласила блиски на ДПМНЕ. Не знам зошто се правиш на удрен. Сеуште нема одговор на прашањето кој историски факт е ПРОМЕНЕТ и каде е ПРОМЕНЕТ? Повторно немаш приложено никаков доказ освен најефтина пропаганда.
Овој феномен на северњаците во Македонија го нема никаде, експеримент да се правеше со перење на мозоци, вакви резултати немаше да има.
Еве ја КЛУЧНАТА ТОЧКА од т.н. договор за добрососедство:
2.Во рок најдоцна до три месеци од влегувањето во сила на овој договор, со цел продлабочување на заемната доверба, двете Договорни страни ќе формираат Заедничка мултидисциплинарна експертска комисија за историски и образовни прашања, на паритетна основа, за да придонесе за објективно и засновано на автентични и на докази засновани историски извори, научно толкување на историските настани. Комисијата ќе поднесува едногодишен извештај за својата работа пред владите на Договорните страни.

Имајќи предвид дека на едната страна се бугарите со нивниот неостварен сан стефански сон, а на другата заецо и сдсс кои играат all in со сѐ македонски, јасно е кои се тие "автентични докази", "историски извори", какво е тоа "научно и објективно толкување на историјата".
Плус, добрите ни соседи ги држат и конците по ова прашање и по прашањето за јазикот со она кое го користеа други наши добри соседи со години - ветото за почнување преговори со ЕУ, па така нема мрдање за сдс, иако и да немаше закани за вето не би постапиле поинаку.

Кажа заев, се договориле за Цар Самуил, Кирил и Методиј, ќе се договореле и за Гоце Делчев.
Кажа и пендарко дека Гоце Делчев се декларирал како бугарин. И така имаме ситуација да и македонските власти ја негираат македонската историја, и нормално бугарските власти и историчари.

Ама сепак, ниту ова нема да го гледате, и нема да ви е јасен показател каде е отидена работата, како и за името кое не е сменето, двојазичноста, тиранска платформа кои се во главите на вмровците, исто и ова, договорот бил добрососедски, само добро ни мислеле Бугарите како и во 1941 што ни мислеле добро и нѐ ослободувале...
И така никогаш нема да ни се доста добрините од соседите според вас, а за скоро Македонија има да ја нема заради тие добрини.

Член од
18 мај 2008
Мислења
7.561
Поени од реакции
17.594
Еве Мијалков што објавил....истото овде го верглаат неколку души. Прашањето е како тоа мислењата им се поклопуваат? :D
Срам над срамовите е Жмицко, историски минимум на ВМРО е 299К во 2002, кога Љупчо беше разорен дотука и назад, a максимум околу 490К. Пресметај сам колку беше очаен неговиот настап на избориве. Све живо и диво избрка од гласачкото тело. Народот е тој, како за ова раководство, така и за претходните, самиот Мицкоски има кажано дека има околу 550К десни гласови во РМ, кои ни под разно не би гласале за СДСМ. Од тој базен Жмицко ни пола не извади(дел од гласачите се тие на Гога лево блиску до Центар, а дел бизнис опортунисти).
Во таа ситуација смешно е да се обвинуваат Мијалков или Тодоров дека го ситнеле отпорот. Како што кажа и другиот член СДС не освои 500К гласови, туку 327К. Да не можеш во овие услови на тотален економски и идентитетски колапс да привлечиш макар 350К гласа треба да си тотален политички дудук. Јас да бев член или поддржувач на ВМРО би бил за смена на Мицкоски, ама работата е што 100% од вас сте опортунисти и газ би дале за тендери, па затоа и коза да стават на чело на партија ќе ја величите, а во истиот момент кога ќе си замине ќе ја плукате.

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Срам над срамовите е Жмицко, историски минимум на ВМРО е 299К во 2002, кога Љупчо беше разорен дотука и назад, a максимум околу 490К. Пресметај сам колку беше очаен неговиот настап на избориве. Све живо и диво избрка од гласачкото тело. Народот е тој, како за ова раководство, така и за претходните, самиот Мицкоски има кажано дека има околу 550К десни гласови во РМ, кои ни под разно не би гласале за СДСМ. Од тој базен Жмицко ни пола не извади(дел од гласачите се тие на Гога лево блиску до Центар, а дел бизнис опортунисти).
Во таа ситуација смешно е да се обвинуваат Мијалков или Тодоров дека го ситнеле отпорот. Како што кажа и другиот член СДС не освои 500К гласови, туку 327К. Да не можеш во овие услови на тотален економски и идентитетски колапс да привлечиш макар 350К гласа треба да си тотален политички дудук. Јас да бев член или поддржувач на ВМРО би бил за смена на Мицкоски, ама работата е што 100% од вас сте опортунисти и затоа газ би дале за тендери, па затоа и коза да стават на чело на партија ќе ја величите, а во истиот момент кога ќе си замине ќе ја плукате.
Не знам...таму јас кај шо сум имаме 2:1 победа и не можам да проценам убаво. Не сум се ни замарал со аналитички анализи...не ми се ни губи време.
Многу просто....на народот му одговара Заев, нека си го. Немам ништо против вољата на народот во тој дел. Мојот грев е што можеби се лажев дека народот не е задоволен од Заев.

Иначе околу тендерите....сум зимел тендери каде директори биле од СДС. Можам и преку трети фирми, може и кај браќава.
Поентата е како ќе изработиш....не е само да земеш тендер, за тоа треба знаење.

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.743
Поени од реакции
27.741
Зошто фори бе, ме интересира. Знам за еден спиртуалец вмровец со потекло од Кичево, кој во 2011та искрши нозе во одработување за СДСМ и Црвенковски. Па после Мартин реши да ја анектира Народна, а на овој кичевчанецов нешто му завршија работа, и пак стана најголем вмровец. Ме интересира дали си тој?
А бе мора да си најглавен пред кооперација.
Види го муабетов, еј. Врв.

Член од
18 мај 2008
Мислења
7.561
Поени од реакции
17.594
Не знам...таму јас кај шо сум имаме 2:1 победа и не можам да проценам убаво. Не сум се ни замарал со аналитички анализи...не ми се ни губи време.
Многу просто....на народот му одговара Заев, нека си го. Немам ништо против вољата на народот во тој дел. Мојот грев е што можеби се лажев дека народот не е задоволен од Заев.
Океј ме интересира, дали мислиш дека Мицкоски треба да си оди од лидерската функција затоа што има историски минимум втори избори по ред?
Пошто ова со народот ти е изговор како некој атлетичар да вика дека заради асфалтот по кој трчал не успеал да победи.

Борат

Сагдиев
Член од
22 јули 2019
Мислења
1.231
Поени од реакции
665
Какво одење треба да се затвори и он и заеф.

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Океј ме интересира, дали мислиш дека Мицкоски треба да си оди од лидерската функција затоа што има историски минимум втори избори по ред?
Пошто ова со народот ти е изговор како некој атлетичар да вика дека заради асфалтот по кој трчал не успеал да победи.
Многу спортска аналогија користиш. Како божем трчаат на 100 метри. Поентата е што Заев овие избори не ги доби со гласови туку со кампања да си останат дома. За која работа сигурно не бил он мозокот, како и 300 те милиони....не дека ги нема. Можеби треба да си оди, проблемот е што ќе има голем раскол во таа ситуација и спротивни ефекти ќе има.

Член од
27 јуни 2020
Мислења
3.175
Поени од реакции
7.436
Овој феномен на северњаците во Македонија го нема никаде, експеримент да се правеше со перење на мозоци, вакви резултати немаше да има.
Еве ја КЛУЧНАТА ТОЧКА од т.н. договор за добрососедство:
2.Во рок најдоцна до три месеци од влегувањето во сила на овој договор, со цел продлабочување на заемната доверба, двете Договорни страни ќе формираат Заедничка мултидисциплинарна експертска комисија за историски и образовни прашања, на паритетна основа, за да придонесе за објективно и засновано на автентични и на докази засновани историски извори, научно толкување на историските настани. Комисијата ќе поднесува едногодишен извештај за својата работа пред владите на Договорните страни.

Имајќи предвид дека на едната страна се бугарите со нивниот неостварен сан стефански сон, а на другата заецо и сдсс кои играат all in со сѐ македонски, јасно е кои се тие "автентични докази", "историски извори", какво е тоа "научно и објективно толкување на историјата".
Плус, добрите ни соседи ги држат и конците по ова прашање и по прашањето за јазикот со она кое го користеа други наши добри соседи со години - ветото за почнување преговори со ЕУ, па така нема мрдање за сдс, иако и да немаше закани за вето не би постапиле поинаку.

Кажа заев, се договориле за Цар Самуил, Кирил и Методиј, ќе се договореле и за Гоце Делчев.
Кажа и пендарко дека Гоце Делчев се декларирал како бугарин. И така имаме ситуација да и македонските власти ја негираат македонската историја, и нормално бугарските власти и историчари.

Ама сепак, ниту ова нема да го гледате, и нема да ви е јасен показател каде е отидена работата, како и за името кое не е сменето, двојазичноста, тиранска платформа кои се во главите на вмровците, исто и ова, договорот бил добрососедски, само добро ни мислеле Бугарите како и во 1941 што ни мислеле добро и нѐ ослободувале...
И така никогаш нема да ни се доста добрините од соседите според вас, а за скоро Македонија има да ја нема заради тие добрини.
Значи да резимираме, немаш ниту еден конкретен доказ дека историјата е продадена, се ти се сведува на рекла казала. Немаш ниту еден единствен пример на некој историски факт кој пред договорот бил ваков, а после договорот таков. Мислиш дека ако ме наречеш северњак, северџан, тоа ќе му даде некоја тежина на твоите "докази"?

Нема, затоа што немаш никаов доказ за твоите тврдења, настрана од изјавите на некои Бугари, на објективниот Сотир Костов во чии хвалоспеви на ДПМНЕ ни Мицкоски не верува, и твоите очекувања како ќе изгледа иднината. А твоите очекувања, со оглед на тоа колку си бистар, и не се некој доказ.

Можеме сега да преминеме на некоја друга точка, како продавањето на идентитетот? Да видиме како тоа се продава, и кој го купуува.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom