Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

Член од
17 јануари 2019
Мислења
3.444
Поени од реакции
7.726
Ова не е точно, ова е само напад на еден мирољубив и дисциплиниран народ... Пуноки може да потврди колку се средени и организирани во Косове и дека само Србите имаат ковид.

Член од
15 јануари 2008
Мислења
5.041
Поени од реакции
12.034
Имаме голем цивилизациски исчекор. Сакам да верувам дека новите верски челници ќе покажат поголема разбраност.

update:

Последно уредено:

JB00F

DDoS
Член од
21 јануари 2014
Мислења
3.533
Поени од реакции
2.904

Член од
15 јануари 2008
Мислења
5.041
Поени од реакции
12.034
Ко да се стишува Скопјево, ама во другите градови гледам почнува.
Скопје е подиспразнето... Се надевам дека нема да има хаос кога ќе се приберат од Охрид, Дојран...

Македонеро

Домаќин
Член од
15 декември 2008
Мислења
3.500
Поени од реакции
1.893
Или го прележаа Албанците, па сега Македонците се на ред...
Нов потенцијален кластер

Член од
6 април 2010
Мислења
1.578
Поени од реакции
10.591
Имам впечаток дека ова маскиве на моменти создаваат илузија на лажна безбедност. Ко да возиш на автопат со недозволена брзина и единствен аргумент за тоа ти е оти си ставил појас. Ставаш маска на врат и шибаш, мислиш маската создава околу тебе некаква невидлива бариера која што ги одбива сите вируси. Остатокот од препораките, држење дистанца, миење раце, се тоа се анулира и компензира со носењето маска. На луѓето поедноставно им е да прифатат носење маска, макар и неправилно, отколку да држат дистанца. Сите се во стилот демек, ај ќе ставам маска да не ме казнат, не за друго. А ваму се праат свадби, кафичи отворени, се организираат забави...семоќната маска се ќе реши.

TrendS

Work Smart, Not Hard
Член од
14 декември 2018
Мислења
4.419
Поени од реакции
30.016
Нов потенцијален кластер
Не се потенцијални....загарантирани се. А утре кога ќе разлеат крв по тоа нивните гадни тесни улички каде што ќе колат....племе диво. На 40 степени пекол...којзнае уште што зараза ќе ни створат.
И после уште 4 дена активна фешта....пепел нека се сторат.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Нов потенцијален кластер
Ова треба да им се забрани, не може Сиријци избеглици да не го прават ова веќе а само кај нас да се прави. 2020 година сме. Стока глупа, купи вишок и раздај го.

Член од
25 март 2012
Мислења
8.607
Поени од реакции
5.241
Еве вчера имав муабет со албанец таксист додека ме возеше, почна да ми збори како пази... САТЕЛИТИТЕ пред три месеца што ги видел со свои очи прскале корона за да се разболуваат луѓето низ цел свет, затоа денес имало болни во Европа, Африка, Америка...Истотака авионите што ја испуштале белата материја одпозади, и таа ширела корона :jajce: . Ама на крај ми стави дознаење дека сепак здраво било да се носат маски (ваљда ме примети дека сакав на сред автопат да излезам од таксито и да ме лупне кола)...

И потоа во Чаир по 400 заболени... :kafence:
Се убо ама ги заборави ифтарските вечери.
Автоматски споено мислење:

Во петок почнува Курбан Бајрам !
Да е само еден ден, ќе речеме така и така....ама не, трае 4 дена....колењето овци и раздавањето по луге прв ден...другите денови масовно одење по гости, заеднички ручеци, поздравување, гушкање, бацување...честитање....постојано групирање цели 4 дена.
Јас ова го нарекувам втора биолошка бомба фрлена врз Македонскиот народ....првата ни остави силни последици, а за оваа ни останува само да се молиме на Господ да биде послаба.
Прегледај го приврзокот 260728
Цената на соживотот ја плаќаме со живот
Не останува друго освен да се отселите. :pos:

Член од
5 март 2018
Мислења
16.912
Поени од реакции
19.257
Жити се, кој се другите? Брат ми нема ништо, а ми вика немало друг.
Има :) ама најверојатно не откриваат идентитет.
Од сигурни извори ти кажувам.
Најверојатно им прават тестови на тие со симптоми само.

Член од
25 март 2012
Мислења
8.607
Поени од реакции
5.241
Ова не е точно, ова е само напад на еден мирољубив и дисциплиниран народ... Пуноки може да потврди колку се средени и организирани во Косове и дека само Србите имаат ковид.
Вирус имале, немале зола у чанта, што се занесуваш?

Член од
20 јули 2010
Мислења
909
Поени од реакции
2.228
Има :) ама најверојатно не откриваат идентитет.
Од сигурни извори ти кажувам.
Најверојатно им прават тестови на тие со симптоми само.
Дознав веќе :D

Sent from my Mi A2 Lite using Tapatalk

Kajgana Shop

На врв Bottom