Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

Член од
4 ноември 2017
Мислења
270
Поени од реакции
190
Остајте поголемите држави вие... Во мкд пред лето 2021 нема да ја има...
И тогаш кој сака нека си ја прими, кој не не, поздрав

Член од
17 јануари 2019
Мислења
3.444
Поени од реакции
7.726
Е богами сите ќе си ја примите и оро ќе играте...

Се заебавам, никој нема да ве тера ама затоа во Грција и цел западен свет па и Русија ќе ви биде забранет влез.

Ќе може да шетнете евентуално до Косове, Албанија, Белорусија... Али ништо страшно ќе останете 100-200 луѓе максимум....

Член од
4 ноември 2017
Мислења
270
Поени од реакции
190
@Trolejbus бате за твоја информација веќе во Германија и Русија а мислам дека и во Сад а и секаде глобално веќе вакцината доброволна ќе е така да зато реков кој сака тој.. исто како што е за сезонскиов грип..
За тоа дека не ќе мојш да патуваш на сон ти дојде?
П. С Ајде одговори на ова плус, ти бате ја прими вакцината против сезонски? Одма ќе ти кажам не...

И сигурен си дека ќе сме 100-200? Lol
Заборај дека во оваа бројќа ќе спаѓаш и ти така да...

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.029
Поени од реакции
74.430
Споделувајте....
Прегледај го приврзокот 260723
Од тие што се разбираат повеќе, дали нулта негатив можеше да донира на сите други? Не се разбирам баш, но како да сум чул нешто вакво. Ако може, одма наоѓам донатор :)

Член од
15 јануари 2008
Мислења
5.041
Поени од реакции
12.034
Од тие што се разбираат повеќе, дали нулта негатив можеше да донира на сите други? Не се разбирам баш, но како да сум чул нешто вакво. Ако може, одма наоѓам донатор :)
Да се јавиш на контактот, сигурно е во тек кој се може да донира...

Член од
11 октомври 2010
Мислења
6.917
Поени од реакции
23.640
Нулта негатив донира само на нулта негатив.
ЕДИТ - Моја грешка...
Нулта негатив донира на сите, а прима само од нулта негатив.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500

Така донор од други крвни групи се употребува при краен случај, прво се гледа да се најде истата крвна група.
Автоматски споено мислење:

Нулта негатив донира само на нулта негатив.
ЕДИТ - Моја грешка...
Нулта негатив донира на сите, а прима само од нулта негатив.
Нулта негатив може да даде на сите затоа што рх факторот е негативен (отсутен) ама како што реков, at last resort е ова, треба воено стање да е да има вакви донации.

@Saber Rider за секој случај нека се јави познаникот, нека го имаат во предвид, јбг, може ќе се искористи.

Последно уредено:
Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.029
Поени од реакции
74.430

Така донор од други крвни групи се употребува при краен случај, прво се гледа да се најде истата крвна група.

Нулта негатив може да даде на сите затоа што рх факторот е негативен (отсутен) ама како што реков, at last resort е ова, треба воено стање да е да има вакви донации.

@Saber Rider за секој случај нека се јави познаникот, нека го имаат во предвид, јбг, може ќе се искористи.
Дадов контакт, ќе видиме што ќе биде.
Гледам веста во меѓувреме е тргната од порталот, момеби нашле донатор (или се случило најцрното сценарио).

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.457
Поени од реакции
18.456
Еве вчера имав муабет со албанец таксист додека ме возеше, почна да ми збори како пази... САТЕЛИТИТЕ пред три месеца што ги видел со свои очи прскале корона за да се разболуваат луѓето низ цел свет, затоа денес имало болни во Европа, Африка, Америка...Истотака авионите што ја испуштале белата материја одпозади, и таа ширела корона :jajce: . Ама на крај ми стави дознаење дека сепак здраво било да се носат маски (ваљда ме примети дека сакав на сред автопат да излезам од таксито и да ме лупне кола)...

И потоа во Чаир по 400 заболени... :kafence:
Па добро, истиов муабет дестина лица го трукаат тука, од кој некој се и медицински лица.

D

Deleted member 12196

Гостин

Се заебавам, никој нема да ве тера ама затоа во Грција и цел западен свет па и Русија ќе ви биде забранет влез.

Ќе може да шетнете евентуално до Косове, Албанија, Белорусија... Али ништо страшно ќе останете 100-200 луѓе максимум....
Од Косово или Албанија ќе си купиме потврди дека сме вакцинирани. Потоа ќе шетаме каде сакаме.
Некогаш нулта негатив донираше на сите, сега не го практикуваат тоа. Не знам зошто.

TrendS

Work Smart, Not Hard
Член од
14 декември 2018
Мислења
4.419
Поени од реакции
30.016
Во петок почнува Курбан Бајрам !
Да е само еден ден, ќе речеме така и така....ама не, трае 4 дена....колењето овци и раздавањето по луге прв ден...другите денови масовно одење по гости, заеднички ручеци, поздравување, гушкање, бацување...честитање....постојано групирање цели 4 дена.
Јас ова го нарекувам втора биолошка бомба фрлена врз Македонскиот народ....првата ни остави силни последици, а за оваа ни останува само да се молиме на Господ да биде послаба.
preview_876923745ff9f1b5794ee98e57d17b7d_collage.jpg
Цената на соживотот ја плаќаме со живот

Последно уредено:
Член од
6 април 2010
Мислења
1.578
Поени од реакции
10.591
Како најпогоден општествен слој од вирусот повторно излезе онаа ниска работничка класа, оние што по 8 саати работат по 50-100 души заедно во иста хала за минималец. Пример конфекциските работници кај нас. Еве и во Германија некаде беше таа фабриката за месо каде што работат имиграциски гревови. На крајот овие исти луѓе излегоа и најзаебани, помошта од државата кај многумина од нив воопшто и не допре, по што ете, дел од нивните газди си ја прибраа в џеб. Економските последици повлекуваат со себе и психосоматски болести, немаштијата лоша исхрана, едното и другото еден куп кардиоваскуларни заболувања...повторно карактеристични за овој општествен слој...
Интересно е што нивниот глас ни мислење никаде не фигурира. Во нивно име серат политичарите, угостителите, бизнисмените, јавна адмистрација, оние што работат од дома...реално најмалку засегнатите.

JB00F

DDoS
Член од
21 јануари 2014
Мислења
3.533
Поени од реакции
2.904

Да нашиве нема ни потрба да се замараат дали ќе е задолжителна или не. Грција само да рече мора примена вакцина за влез доволно е. Тепачки ќе бидат кој прв :) Таман, антиваксерите ќе немаат што да кажат по медиумиве така, власта мирно ќе спие.

Kajgana Shop

На врв Bottom