Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

Член од
28 март 2006
Мислења
17.814
Поени од реакции
12.304
Ова е објавено на твит. Дали авторите се роднини со Бил Геј или се сопственици на фабрики за вакцини, не знам.

Conclusions and Relevance In this study of a cohort of German patients recently recovered from COVID-19 infection, CMR revealed cardiac involvement in 78 patients (78%) and ongoing myocardial inflammation in 60 patients (60%), independent of preexisting conditions, severity and overall course of the acute illness, and time from the original diagnosis. These findings indicate the need for ongoing investigation of the long-term cardiovascular consequences of COVID-19.

Conclusions
Taken together, we demonstrate cardiac involvement in 78 patients (78%) and ongoing myocardial inflammation in 60 patients (60%) with recent COVID-19 illness, independent of preexisting conditions, severity and overall course of the acute illness, and the time from the original diagnosis. These findings indicate the need for ongoing investigation of the long-term cardiovascular consequences of COVID-19.

Marquess

Ербап
Член од
20 јули 2009
Мислења
6.219
Поени од реакции
13.109

Еве ги глупите шведи што поима немаа док амди тенџере и остала кајгана днопертиза правеа успешни тактики и ја исправаа кривата во корона кризата.

Жали боже да жалиме,така ти се вика тоа.

Sent from my SM-G975U using Tapatalk

Член од
7 септември 2016
Мислења
21.661
Поени од реакции
37.636
Значи висока температура еден ден од 39 пропатна со грлоболка и симптоми на грип не мора да значат дека е Корона фала му на Бога :) Поентата ми е има и други вируси кој може да ги закачиме летоска.Носење маска држење дистанца и хигиена сепак пред се.
Прегледај го приврзокот 260597
... дури и да ти е позитивен резултатот, исто дискутабилно дали е токму од SARS-CoV-2 , тоа сакав да им го кажам и на двајцата членови пикса и кобе, посебно на пикса што пишува дека сега му било полесно со овој вирус, отколку кога бил болен од сезонски грип, кога успеале да произведат толку „специфични“ тестови за новиот коронавирус?
Три недели после оздравувањето, правев рентген и кт (компјутерска томографија) на бели дробиви и имаше минимални последици.
Да бе, мозочен удар, срцев удар, откажување на бубрези, проширување на вени, тромб, реумаа, остеопороза, дијабетис, хепатитис... но мислама дека највеќе предизвикуваа психички поремеќаји.
... но сепак имал промени здрав млад и прав, така да не е баш за потсмев за можни последици!

Последно уредено:
Член од
5 март 2018
Мислења
16.915
Поени од реакции
19.261
Нас нека ни спуштаат рампи секаде низ светот на граници а ние да можиме црвен килим ќе им постелиме кога ќе влегуваат во државата.
Ни тестови ни карантини ни бутур
Добрососедство жими пи.ката

Член од
6 септември 2007
Мислења
8.215
Поени од реакции
8.314
нашиве дали бараат пцр тест за влез во земјава ке се патува од германија?

Coca Cola

Пашламарка
Член од
4 јануари 2009
Мислења
978
Поени од реакции
1.607

Еве ги глупите шведи што поима немаа док амди тенџере и остала кајгана днопертиза правеа успешни тактики и ја исправаа кривата во корона кризата.

However, the strategy appears to have failed, with recent data suggesting the virus has spread faster in Sweden since Tegnell's remarks two months ago, while failing to stimulate sufficient antibodies in the community to prevent a second wave.

Сталкерот

Резидентен космонаут
Член од
5 јуни 2012
Мислења
5.762
Поени од реакции
7.594
нашиве дали бараат пцр тест за влез во земјава ке се патува од германија?
За македониски државјани не бараат тест за влез во земјава. Не знам дали има измени во последниве 7 дена.

Стев

Rockscourge Stevahn
Член од
19 декември 2019
Мислења
4.528
Поени од реакции
4.359

However, the strategy appears to have failed, with recent data suggesting the virus has spread faster in Sweden since Tegnell's remarks two months ago, while failing to stimulate sufficient antibodies in the community to prevent a second wave.
Ја знаев дека тн колективен имунитет е гомненици. Да работеше толку лесно, немаше да има 300 епидемии на чума, уште од римско време...

M

Macedon1um

Гостин

Македонскиот и Шведскиот менталитет разлика земја воздух, така да секоја споредба со ефекти и справување паѓа во вода

Toma

Корона стронг
Член од
22 април 2014
Мислења
4.180
Поени од реакции
3.428
Имено, мерките дадоа резултати. Кривата беше исправена до негде 25ти, 30ти мај се додека не се минираше со разноразни догодовштини и лични интереси рефлектирани врз институциите кои требаше да ги спроведат мерките во дело.

Имате статистика на дневна основа во Шведска и ја обновуваат секоја недела на која јасно се гледа дека одлично си поминаа и дека само 2 месеци имаа корона (или зголемен морталитет), а 2 месеци им е нормална ситуацијата.

Овој премиерот кажува за вториот бран кој нели треба да дојде на есен, а всушност прогнозата за втор бран ја зима од земји кој имаа карантин, па по отворањето си продолжи размножувањето на вирусот, што нема да биде случај во Шведска оти кај нив си беше отворено.

Кај нас и изборите поминаа, ќе пројде и другиот бајрам и уште ги чекаме илјадниците шо нели треба да умрат оти е многу страшен вирусот.

A__

Супер модератор
Член од
16 март 2005
Мислења
5.128
Поени од реакции
11.699
УНИЦЕФ алармира дека 10 илјади деца умираат месечно ОД ГЛАД поради рестрикциите воведени од корона

Уште од самиот почеток многу експерти предупредуваа дека мерките ќе убијат индиректно повеќе луѓе него вирусот

Македонеро

Домаќин
Член од
15 декември 2008
Мислења
3.500
Поени од реакции
1.893
Интересно

Human

Explorer
Член од
10 октомври 2009
Мислења
12.436
Поени од реакции
5.129
УНИЦЕФ алармира дека 10 илјади деца умираат месечно ОД ГЛАД поради рестрикциите воведени од корона

Уште од самиот почеток многу експерти предупредуваа дека мерките ќе убијат индиректно повеќе луѓе него вирусот
Пишував претходно за ова дека туркањето на економијата во рецесија заради рестрикции, намалување на медицинскиот капацитет за се останато освен вирусов и општо самите рестрикции само ќе убијаат неколкукратно повеќе луѓе отколку самиот вирус.

Лошата работа е што виновниците за тоа (политичарите) не ќе можат да бидат соодветно казнети. Како и секогаш.

Kajgana Shop

На врв Bottom