Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

Член од
5 март 2018
Мислења
16.928
Поени од реакции
19.289
Владата и институциите се тие шо треба да ги спроведат мерките. Во македонија законите се за да се кршат, не за да се почитуваат.
Мерките се скоро сегде исти, ама законот кај нас за едни важи за едни не важи.
Мора полицијата и инспекциите повеќе да си ја бркаат работата.
На Широк Сокак има кафичи кои си работат по протокол и нон стоп му одат инспектори да му наоѓаат мани, од друга страна имаш кафичи како Бариста итн ни протокол ни ништо и гајле си немаат.

Член од
19 септември 2009
Мислења
5.081
Поени од реакции
4.932
Од вакви крелиња како тебе вирусов коси во државава, ист менталитет со браќата...
Ај сега вака, земи пак го прочитај постот и кажи каде пишува дека јас со температура сум искачувал титов врв, плус прогуглај титов врв на којаа височина е и дали може со температура да се искачи, али за почеток прочитај го постот па пак јави се да ми кажеш како го утврди тоа, така да доаѓа дека од вакви како тебе глупоќи цела држава е во паника при што нормални луѓе неможат да функционираат.

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.742
Поени од реакции
27.741
Ај сега вака, земи пак го прочитај постот и кажи каде пишува дека јас со температура сум искачувал титов врв
Лошо пишуваш пошо и ја сфатив дека со темп го имаш качено.
Може да грешиме, ама чим веќе двајца сме сфатиле, а особено кога станува збор за мене (преинтелигентна особа), ондак нешо е до начинот на пишување.
Не викам дека со препрочитување на постот нема да увидиме што бил „проблемот“ но, сепак...

Член од
19 септември 2009
Мислења
5.081
Поени од реакции
4.932
Лошо пишуваш пошо и ја сфатив дека со темп го имаш качено.
Може да грешиме, ама чим веќе двајца сме сфатиле, а особено кога станува збор за мене (преинтелигентна особа), ондак нешо е до начинот на пишување.
Не викам дека со препрочитување на постот нема да увидиме што бил „проблемот“ но, сепак...
Ок, среќа преинтелигентен па си сфатил лошо...исто и за тебе прогуглај дали титов врв со и минимално покачена температура може да се искачи.

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.742
Поени од реакции
27.741
Ок, среќа преинтелигентен па си сфатил лошо...исто и за тебе прогуглај дали титов врв со и минимално покачена температура може да се искачи.
А бе среќа па не може и гуглива е таква работа.

Член од
8 октомври 2015
Мислења
937
Поени од реакции
3.037
Дали и каде можи во Битола да се напрај корона тест по брза постапка?

Член од
5 март 2018
Мислења
16.928
Поени од реакции
19.289
Одговори ако знајш не попувај,иначе Битола е темпирана бомба.....
Па е, нормално, прашање на време беше со она понашање.
Сега Зиу ако поплачи уште малце на фејс да го отворат и Хаш и таман да се ќердосаме сите.
Инаку во некоја од аптеките правеа брзи тестови ама не се сеќавам точно која беше,ако најдам ќе пишам
Автоматски споено мислење:

Во центарот за јавно здравје прават тестови ама не знам како оди процедурата, најубо да се јавиш да прашаш.

Член од
19 септември 2009
Мислења
5.081
Поени од реакции
4.932
А бе среќа па не може и гуглива е таква работа.
нели си преинтелигентен, изгуглај на која висина е титов врв, потоа прочитај го мојот пост и дојди кажими каде сум јас спомнал дека сум искачил титов врв со температура, чиста логика.

Член од
19 септември 2009
Мислења
5.081
Поени од реакции
4.932
Во сабота умира дедо на другар ми 93 години со пропратни болести, недела дена пред да умре позитивен на корона тестиран бидејќи пред тоа качил температура, инаку по извештаите на доктори умира поради откажување на бубрези, нормално го пишуваат жртва на корона и погреб со тие протоколи, сега вие тука експерти одлучете што и како дали сега вирусот удира и на бубрези... инаку истиот е заведен во официјален број на умрени од корона, да не дојде до забуна.

Kajgana Shop

На врв Bottom