Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

Член од
5 март 2018
Мислења
16.929
Поени од реакции
19.290
Само еден е заразен и 10 дена од првиот симптом до тестирањето, не одел на работа... Имам информација дека локалот е доброволно затворен и покрај тоа што добил дозвола да си продолжи со работа.
Ова го имаш прочитано кај газдата на фејс гарант :)

Член од
20 јули 2010
Мислења
909
Поени од реакции
2.228
Ова го имаш прочитано кај газдата на фејс гарант :)
Брат ми работи таму. И не се во изолација. Никој не ги проверва. Али доброволно седат дома. Никакви симптоми. Заразениот има веќе 13 дена симптоми.

Член од
5 март 2018
Мислења
16.929
Поени од реакции
19.290
Брат ми работи таму. И не се во изолација. Никој не ги проверва. Али доброволно седат дома. Никакви симптоми. Заразениот има веќе 13 дена симптоми.
Кој ти е брат бе ? :)
Јас не знам кој да вервам поќе.
Патронот на фејс ни сам не знај шо пиши,еднаш вика имаме во локалот некакви симптоми, настинка, грип можи е корона ама доброволно ќе седиме дома, после тоа напиша детето кое се сомневаме дека има корона 11 дена не идеше на работа ама и да е позитивен од друго место е o_O
Чисто ме интересира кое е детето, оти ситуацијата ми е сумлива.

Член од
20 јули 2010
Мислења
909
Поени од реакции
2.228
Кој ти е брат бе ? :)
Јас не знам кој да вервам поќе.
Патронот на фејс ни сам не знај шо пиши,еднаш вика имаме во локалот некакви симптоми, настинка, грип можи е корона ама доброволно ќе седиме дома, после тоа напиша детето кое се сомневаме дека има корона 11 дена не идеше на работа ама и да е позитивен од друго место е o_O
Чисто ме интересира кое е детето, оти ситуацијата ми е сумлива.
Тие се информациите, нема други заразени, нема ни со симптоми засега. Детето стварно не одело на работа, јас брат ми прво го напрајв пепел дур не ми кажа дека одма од прв симптом не одел на работа, плус не ни одел негде освен дома работа и немаат појма кај се заразил.

Член од
25 април 2011
Мислења
197
Поени од реакции
283
Најбитно е свеста на луѓето дека постои вирусот и дека со хигиена и дистанца, значи пазливост, може да се опрај ситуацијата. Без тоа за џабе. Германија добро пројде ама пак расте бројката се ближи до 1000 нови на ден. Епа лето, одмори, плажа покрај езеро итн. и крева пак бројката. Чиниш победен беше таква атмосфера имаше ама се врати одма.
Баш за викендов бев во Берлин на шетање 2 дена, па таму е урнебес, кафичи/ресторани полни, а маска или дистанца послабо :) Стварно беше како да нема повеќе Корона.

Член од
5 март 2018
Мислења
16.929
Поени од реакции
19.290
Тие се информациите, нема други заразени, нема ни со симптоми засега. Детето стварно не одело на работа, јас брат ми прво го напрајв пепел дур не ми кажа дека одма од прв симптом не одел на работа, плус не ни одел негде освен дома работа и немаат појма кај се заразил.
Симптоми можи да развие покасно, ама нема везе, тешки да нема никој оти ако се повеќе души си е.. мајката пола Битола таму оди :)
А тестирани се или чекаат прво симптоми за да се јават, оти знам дека патронот се тестираше и е негативен.

Член од
20 јули 2010
Мислења
909
Поени од реакции
2.228
Симптоми можи да развие покасно, ама нема везе, тешки да нема никој оти ако се повеќе души си е.. мајката пола Битола таму оди :)
А тестирани се или чекаат прво симптоми за да се јават, оти знам дека патронот се тестираше и е негативен.
Никој не е тестиран ниту ќе се тестира. Овај со симптоми 10 дена неќеле никако да го тестират. Патронот веројатно има платено приватно.
Незнам шо ќе биди, ќе видиме, засега та е ситуацијата.

Член од
5 март 2018
Мислења
16.929
Поени од реакции
19.290
Никој не е тестиран ниту ќе се тестира. Овај со симптоми 10 дена неќеле никако да го тестират. Патронот веројатно има платено приватно.
Незнам шо ќе биди, ќе видиме, засега та е ситуацијата.
Шо не му плати и на персоналот приватно, да не нема :)

Член од
20 јули 2010
Мислења
909
Поени од реакции
2.228
Шо не му плати и на персоналот приватно, да не нема :)
Незнам како ќе му беше по безболно, да му плати приватно и ако се чисти да си продолжат со работа или вака да го затвори кафичот на 7 дена.

Член од
5 март 2018
Мислења
16.929
Поени од реакции
19.290
Незнам како ќе му беше по безболно, да му плати приватно и ако се чисти да си продолжат со работа или вака да го затвори кафичот на 7 дена.
Во една смена ќе ги изваеше парите за тестови :)
Ама добро пак ќе требаше да биди затворен штом има веќе еден позитивен и да не одел 11 дена на работа сепак постои шанса да се проширил вирусот.
Инаку лошо е муабетот кога ќе ти излези, и да работеше немаше чоек да се сврти, долу локалот му беше синоќа отворен живо пиле немаше.

Член од
20 јули 2010
Мислења
909
Поени од реакции
2.228
Во една смена ќе ги изваеше парите за тестови :)
Ама добро пак ќе требаше да биди затворен штом има веќе еден позитивен и да не одел 11 дена на работа сепак постои шанса да се проширил вирусот.
Инаку лошо е муабетот кога ќе ти излези, и да работеше немаше чоек да се сврти, долу локалот му беше синоќа отворен живо пиле немаше.
Ако ако, треба и од другите кафичи да се зарази некој.
Убо ќе биди малце инспекцијата да си ја брка работата. Нека работат кафичите, нема збор за то, ама никакви мерки не се почитуват, почнаја со два реда маси на две метра, сега се 3 реда маси на 5см раздалеченост.

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.030
Поени од реакции
74.437
Мене не ми е јасно како секаде каде што има позитивен вработен, баш тој не одел на работа 10 дена. Како бе така?

Инаку, во еден скопски кафич имаше позитивен вработен. На другите им плати тестирање газдата, ама не затворија, само носеа маски почесто од претходно. Поентата е додека стигнат резултати, да не одат на работа колегите...
За среќа, сите други се негативни.

Член од
20 јули 2010
Мислења
909
Поени од реакции
2.228
Мене не ми е јасно како секаде каде што има позитивен вработен, баш тој не одел на работа 10 дена. Како бе така?

Инаку, во еден скопски кафич имаше позитивен вработен. На другите им плати тестирање газдата, ама не затворија, само носеа маски почесто од претходно. Поентата е додека стигнат резултати, да не одат на работа колегите...
Од кога го имал првиот симптом не одел на работа!

Член од
5 март 2018
Мислења
16.929
Поени од реакции
19.290

Затоа и мене ми е сумлив случајот во Битола ама ете членот вика дека така било.
Небитно нека им плати тестови бе, се скапаа од статуси пишење да ги остават да работат, дека ќе работеле по протокол, не знам шо на крај испадна ништо од тоа.
Маски келнерите не носат, во средствата за дезинфекција ставаат вода оти скапи им биле :facepalm:
Секоја недела си никнува по еден ред маси, растојание не се почитува и после Филипче не чини,владата е крива.

Член од
20 јули 2010
Мислења
909
Поени од реакции
2.228
Затоа и мене ми е сумлив случајот во Битола ама ете членот вика дека така било.
Небитно нека им плати тестови бе, се скапаа од статуси пишење да ги остават да работат, дека ќе работеле по протокол, не знам шо на крај испадна ништо од тоа.
Маски келнерите не носат, во средствата за дезинфекција ставаат вода оти скапи им биле :facepalm:
Секоја недела си никнува по еден ред маси, растојание не се почитува и после Филипче не чини,владата е крива.
Владата и институциите се тие шо треба да ги спроведат мерките. Во македонија законите се за да се кршат, не за да се почитуваат.

Kajgana Shop

На врв Bottom