- Член од
- 7 март 2009
- Мислења
- 1.203
- Поени од реакции
- 886
Без решение потпишано од Министер не давај толку пари,инаку ќе се коцкаш и може да ги изгубиш ем парите,ем вработувањето! Од проверени извори знам за случај кадешто на партиски мајмун му имат дадено 3.000 евра за да ја примат на работа у болница сопругата на еден мој роднина,и тоа во економскиот сектор,како економист,така да се дава мито на партиски функционери,кој мисли дека на такви позиции се влегува без пари давање е наивенЕпа тој е, него да не труемо сас глупости, идемо на сасвим другу тему за муабет.
Мене ми тражива минимум 5к евра за да се тражи место како професор, без да гарантира за решење.![]()
Автоматски споено мислење:
Еве,конкурирав за у Макпетрол,22.000 основна плата+платено трети смени и се прекувремено,веројатно и фали кадар штом примаат некој како мене тотално без врски,многу млади побегнаа во странство,затоа сега е вака
Автоматски споено мислење:
Се е ова ОК,ама ретко среќавам оглас у кој се бара некој што познава само англиски и ништо друго,значи тие тон-фирми што си ги спомнал примаат вработени на друг начин или преку врскиАнглиски ти бараат од рецепционер во хотели како Мериот (веруј зимаат добра плата а и тие што носат куфери одличен бакшиш) до пријавници/рецепции по фирми што работат претежно со странци. Има и доста кол центри што бараат познавање на англиски јазик пошто работат со странци претежно англичани. А за Ит секторот ако имаш знаење имаш мал милион фирми каде што сигурно ќе имаш солидна плата за наши услови. Само треба да имаш стварно добро познавање. Во превод имаш еден тон фирми, само освен ако не си програмер многу тешко ќе најдеш фирма со добри работни услови каде што можеш без познанства да влезеш. Скоро секаде ти треба да знаеш некој. Не е битно дали е вработен, шеф, одговорно лице или хигиеничарка/обезбедување...Викаат дека во Кол центрите како што кажа и Хот доста бараат, само какви се условите и се тоа треба да ти каже некој што работи/работел...